Ανάληψη ευθύνης για τους εμπρησμούς αυτοκινήτων: «Μην παρκάρετε δίπλα σε ακριβά ΙΧ, τα καίμε»

Κοινοποίηση:
1

Την ευθύνη για τον εμπρησμό 20 αυτοκινήτων, τη νύχτα της 21ης Ιανουαρίου, σε Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, λόφο Φιλοπάππου, Πολύγωνο και Υμηττό, ανέλαβαν  οι «Αναρχικές Ομάδες Νυχτερινών Επιδρομών», κάνοντας έκκληση να μην παρκάρουν οι οδηγοί δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα.

Σε κείμενο που υπογράφουν και δημοσιεύεται στο athens.indymedia αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Η πολιτική μας επιλογή να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι της ανατρεπτικής βίας που εξαπλώθηκε σε πολυτελή ΙΧ σε περιοχές της Αττικής το βράδυ της Τρίτης 21/1 προς ξημερώματα της Τετάρτης έχει πολλαπλές στοχεύσεις και είναι ενταγμένη μέσα σε μια ευρύτερη στρατηγική αντιποίνων απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία του κράτους που βάζει στο στόχαστρο καταλήψεις, πρόσφυγες και μετανάστες, όσους ξεφεύγουν εν τέλει από την κανονικότητά τους.

Η εικόνα των δεκάδων κατεστραμμένων πολυτελών οχημάτων είναι μια εικόνα ταξικού πολέμου. Αποδομεί το δόγμα “Νόμος και Τάξη” που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με κύριο πολιτικό του εκφραστή τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος λίγες μέρες πριν δήλωνε μετά την πρόσληψη 1500 νέων ειδικών φρουρών ότι η παρουσία των μπάτσων στις γειτονιές θα είναι συνεχής. Οι προσλήψεις των νέων ειδικών φρουρών σε μια περίοδο που τα νοσοκομεία υπολειτουργόυν και οι καρκινοπαθείς αδυνατούν να λάβουν τις θεραπείες τους αποτελεί από μόνη της μια πρόκληση.

Τα φλεγόμενα πολυτελή οχημάτα στέλνουν ταυτόχρονα και ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τα αντίποινα για την κατασταλτική εκστρατεία που διεξάγεται έχουν διπλό χαρακτήρα. Από τη μία είναι οι στοχευμένες ενέργειες που στοχεύουν κρατικούς και οικονομικούς πυλώνες. Όσο όμως οξύνεται η προσπάθειά σας να εξοντώσετε το αναρχικό κίνημα, τα αντίποινα αποκτούν έναν χαρακτήρα ασύμμετρο με στόχο την απορρύθμιση της ομαλής λειτουργίας της αθηναϊκής μητρόπόλης. Είναι αντίποινα που μεταφέρουν το πολιτικό κόστος των επιλογών σας στα προνόμια της μεσοαστικής – αστικής κοινωνικής σας βάσης, δημιουργώντας έναν αντίστροφο κοινωνικό αυτοματισμό που προκαλεί πολιτική φθορά στην κυβέρνησή σας. Τα πολυτελή οχήματα που πυρπολήθηκαν μαζικά είχαν όλα τους αξία μεγαλύτερη των 40.000 ευρώ και αποτελούν σύμβολα πλούτου και κατοχύρωσης των ταξικών προνομίων σε βάρος των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των περιθωριοποιημένων της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Είναι οχήματα που δε θα μπορούσε ποτέ να οδηγήσει μια άνεργη που περιμένει ολόκληρα πρωινά στις ουρές του ΟΑΕΔ, μια μετανάστρια που δουλέυει ανασφάλιστη στα σύγχρονα εργασιακά κάτεργα, ένας ή μία από τη στρατιά των επισφαλώς εργαζομένων, ανασφάλιστων, με ελαστικό ωράριο και μισθούς πείνας, που στελεχώνει τα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, ένας από τους χιλιάδες άστεγους που βρίσκονται στους δρόμους της μητρόπολης.

Είναι οχήματα που αντανακλούν την ύπαρξη των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων και την ηγεμονία της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας. Αυτής της κοινωνικής ανέλιξης, του κέρδους με κάθε κόστος, του κοινωνικού κανιβαλισμού που αναπαράγει η καπιταλιστική κοινωνία».

Αξιοσημείωτο είναι το υστερόγραφο του κειμένου ανάληψης όπου αναφέρουν τα εξής: «Λυπούμαστε για το γεγονός ότι δύο άσχετα οχήματα που βρίσκονταν κοντά στα πολυτελή που πυρπολήσαμε καταστραφήκανε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν στις προθέσεις μας και είναι ένα γεγονός που δε μας αφήνει αδιάφορους. Θα παρακαλούσαμε τους ιδιοκτήτες μη πολυτελών οχημάτων να αποφεύγουν να σταθμεύουν δίπλα σε πολυτελή οχήματα, διευκολύνοντας έτσι το έργο μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Με την δημιουργία ομάδων οδοποιίας με δουλειά από την ανατολή μέχρι την δύση του ήλιου, να δεις για πότε γίνονται άνθρωποι οι αληταραδες που καίνε τις περιουσίες των ανθρώπων…..

  2. Καλά εντάξει οι μεγάλες αντιπροσωπείες στεισανε όλα αυτά γιατί ήρθαν επιδοτήσεις για ηλεκτρικά και μας λένε μαλακίες

  3. Χαχαχα τόσο κόβει το μυαλό τους όλα αυτά τα αυτοκίνητα που έκαψαν είναι ασφαλισμένα φουλ και να μην ήταν ακόμη και στα απλά υπάρχει στο συμβόλαιο αποζημίωσης και για τρομοκρατικες ενέργειες οπότε σε ποιον τελικά έκαναν ζημιά????

    1. Φίλε δεν είναι έτσι. Οι ασφαλιστικές ναι μεν πληρώνουν αλλά η αξία που ασφαλίζεται το αυτοκίνητο δυστυχώς δεν έχει σχέση με την πραγματική του τρέχουσα. Άρα τα αρχίδια τους θα πάρουν.

  4. Αυτο το άρθρο βγάζει προφητικό το άσμα του Πανούση : Μικροαστοί (στην προκειμένη νεοπλουτοι των β. προαστίων ) θα σας φανε τα παιδιά σας , θα σας φανε ζωντανούς , κανιβαλλοι θα γίνουνε..
    Κι έγινα κανίβαλοι τα παρατημένα παιδιά των εύπορων οικογενειών τύπου Γρηγοροπουλου που δεν τους έλλειψε τίποτα υλικό αγαθό παρά μόνο η στοργ’η των απόντων γονιών τους κι ‘εγιναν μπαχαλάκηδες να νοιωσουν την αδρεναλίνη στο στομάχι τους.

Comments are closed.