Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου

Κοινοποίηση:
at-zografou

Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ από 40 άτομα στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου που συνέβη στις 14 Σεπτεμβρίου, προχώρησε αναρχική ομάδα, με ανάρτησή της σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Πάντα υπάρχουν λόγοι να επιτιθόμαστε», αναφέρει.

Σύμφωνα με ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι αναρχικοί – που αυτοαποκαλούνται «Αναρχικές Συμμορίες Μητροπολιτικής Ταραχής»- αναφέρουν πως «ο εχθρός είναι εκεί, σε φρούρια που διασφαλίζουν την κυρίαρχη τάξη και ομαλότητα. Ένα απ’ αυτά τα φρούρια, το Α.Τ. Ζωγράφου, επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε και να του επιτεθούμε εμπρηστικά τα ξημερώματα εκείνης της 14ης Σεπτέμβρη», ενώ σε άλλο σημείο μάλιστα της ανάρτησης, το κείμενο σημειώνει πως πάντα υπάρχει λόγος για επιθέσεις «στα σώματα και τις υποδομές τους».

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι δράστες βγήκαν από τον χώρο της πανεπιστημιούπολης και πέταξαν περίπου 25 βόμβες μολότοφ, εναντίον του αστυνομικού τμήματος. Από την επίθεση δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Ο αστυνομικός- σκοπός του τμήματος αντιδρώντας στην επίθεση πέταξε εναντίον των δραστών χειροβομβίδα κρότου- λάμψης και δακρυγόνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: