Ανάκληση αυτοκινήτων Opel Astra

Κοινοποίηση:
ryth

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Opel Ελλάς  Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων τύπου Astra K.

Η ανάκληση αφορά σε 3.688 οχήματα, μοντέλα ετών 2016-2018. Η Opel διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό πλαισίων μοντέλων Opel Astra MY 2016-2018, εξοπλισμένα με συνδυασμό κινητήρα ντίζελ και χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, υπάρχει η πιθανότητα εάν το πεντάλ φρένου πατηθεί εξαιρετικά αργά και σταθερά, ο οδηγός να διαπιστώσει μειωμένη ισχύ φρεναρίσματος και ανάγκη εκτεταμένης διαδρομής (πατήματος) του πεντάλ.

Ωστόσο, υπό γενικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και του φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια. Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Opel αποφάσισε να ενημερώσει με συστημένη επιστολή τους σχετικούς ιδιοκτήτες οχημάτων και να τους ζητήσει να φέρουν το όχημά τους προς έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της.

Βάσει του αποτελέσματος ελέγχου, ενδέχεται να απαιτηθούν περαιτέρω διορθωτικές ενέργειες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας Opel Ελλάς Α.Ε. στο τηλέφωνο 211 211 1543.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: