«Αμαλία Φλέμινγκ»: Χωρίς αξονικό τομογράφο τους τελευταίους τρεις μήνες!

Κοινοποίηση:
Capture

Χωρίς αξονικό τομογράφο μπαίνει σε γενική εφημερία κάθε τέσσερις ημέρες τους τελευταίους τρεις μήνες το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ», καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η επισκευή του αξονικού τομογράφου έχει το…δυσθεώρητο κόστος των 50.000 ευρώ – τόσο κοστίζει η λυχνία που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία το νοσοκομείο εφημερεύει ενδιάμεσα των τεσσάρων ημερών τις δύο ημέρες μέχρι το μεσημέρι.

Τις δε ημέρες της εφημερίας είναι το μοναδικό Γενικό Νοσοκομείο που εφημερεύει στη βόρεια Αττική.

Οι νοσηλευόμενοι στο «Αμαλία Φλέμινγκ» και τα έκτακτα περιστατικά των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) διακομίζονται με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο διασυνδεόμενο Σισμανόγλειο όπου υπάρχει αξονικός τομογράφος.

 Ωστόσο, ουδείς ξέρει πότε η καθυστέρηση αυτή μπορεί να βάλει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι αξονικοί τομογράφοι των δύο νοσοκομείων Σισμανόγλειο και «Αμαλία Φλέμινγκ» ποτέ δεν λειτουργούν ταυτόχρονα!» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας ότι πριν από λίγο καιρό ήταν χαλασμένος ο αξονικός του Σισμανόγλειου και τους τελευταίους τρεις μήνες του «Αμαλία Φλέμινγκ».

Όταν ήταν χαλασμένος ο αονικός του Σισμανογλείου γίνονταν διακομιδές των περιστατικών στο διασυνδεόμενο «Αμαλία Φλέμινγκ» και τώρα συμβαίνει το αντίστροφο. Όπως είχε αποκαλύψει η ΠΟΕΔΗΝ, το περασμένο έτος που είχε συμβεί αυτό είχε καταλήξει μια γυναίκα κατά τη διακομιδή, ενώ ένα άλλο περιστατικό με εσωτερική αιμορραγία χειρουργήθηκε στα… τυφλά και ευτυχώς σώθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: