Αλλαγή ώρας 2019: Πότε έρχεται η χειμερινή ώρα

Κοινοποίηση:
roloi2019-768x528

Φέτος, η χειμερινή ώρα «έρχεται» στις 27 Οκτωβρίου, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του μήνα. Τα ξημερώματα της 27ης Οκτωβρίου, και συγκεκριμένα στις 4 π.μ., οι δείκτες των ρολογιών θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Η επόμενη αλλαγή ώρας θα είναι τον Μάρτιο του 2020. Ώρα θα αλλάξουμε και τον Οκτώβριο του 2020 και ενδεχομένως τον Μάρτιο του 2021.
Υπενθυμίζουμε ότι η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας το 2021. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πάντως στην Στουτγάρδη νυχτώνει το καλοκαίρι στις 10:30

  2. Επίσης η καθε χωρα θα αλλάζει την μέρα βάση τού δικού της ηλιοστασιου. Τι με νοιαζει εμενα αν ξημςρωνει στην κινα στις 12 τα μεσάνυχτα. Προβλημά της. Εμένα γιατι να μου δημιουργεί ψυχοσωματικα και νοητικά προβλήματα να λέω καλημέρα στις 12:05 τα μεσάνυχτα? Γιατί δεν “ενοχλειται” η αγορά που η κινα, οο εβραίοι εχουν δικο τους ημερολόγιο και ενοχλούνται απο την ωρα; Αλήθεια, ξέρετε πόσες ωρες εχει η μέρα; Πάντως, 24 ωρες δεν εχει.. ούτε 60 λεπτά, ούτε 60 δευτερόλεπτα.. Αυτός που το σκέφτηκε ήταν αργόστροφος και είχε υποταση(!). Αγκαλιά με τον διάβολο το έφτιαξε;

  3. Ο Ήλιος έχει μια συγκεκριμένη “θέση” πάνω από κάθε γεωγραφική περιοχή ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για την Ελλάδα η θέση αυτή αντιστοιχεί στη σύμβαση UTC+2, ήτοι στη γνωστή-και ορθή- χειμερινή ώρα. Η θερινή ώρα είναι αποκύημα αρρώστων μυαλών τα οποία με πρόσχημα την -ανύπαρκτη αν και τόσο άκριτα πολυδιαφημισμένη- εξοικονόμηση ενέργειας αποφάσισαν να “παίξουν” με την αντίληψη των ανθρώπων περί χρόνου, με ό,τι κι αν συνεπάγεται αυτό υπό όρους εύρυθμης λειτουργίας των ψυχοσωματικών διεργασιών (κιρκαδικός κύκλος, διαταραχή ύπνου, τροχαία δυστυχήματα, άγχος κλπ). Επιτέλους τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν τη μοναδική ευκαιρία να εξαλείψουν αυτό το ατόπημα και να επιστρέψουν στην ορθή αντιστοιχία μεταξύ θέσης του Ήλιου και ενδείξεων των δεικτών του ρολογιού, δηλ. τη χειμερινή ώρα, για πάντα. Ας μην την αφήσουμε να χαθεί θεσπίζοντας την παράνοια της θερινής ώρας για 12 μήνες κάθε χρόνο. Όσο για την περιβόητη αίσθηση ευφορίας που δίνει μια επιπλέον ώρα ηλιακού φωτός κάθε απόγευμα, πρόκειται για αυταπάτη, καθώς η επιμήκυνση της διάρκειας της μέρας (για όσους το επιθυμούν) προκύπτει φυσικά μέσω της κλίσης του άξονα και της τροχιάς της Γης, κι όχι με τεχνητές παρεμβάσεις. Αν ήταν έτσι, γιατί να μην προτείνουμε να αλλάξει η ζώνη ώρας της Ελλάδας και να ακολουθεί την ώρα Ιαπωνίας? Να νυχτώνει στις 4 το πρωί και να ξημερώνει στις 12 το μεσημέρι..! Φανταστείτε πόσο ηλιακό φως θα είχαμε να “χαιρόμαστε” κάθε απόγευμα..Εάν παραμείνει η χώρα μας στη ζώνη UTC+3 (θερινή) θα είναι έγκλημα!

Comments are closed.