Αλέφαντος: Πας να φας τον Σισέ ρε; Και βάζεις πάλι τον Τουρέ σε πόλεμο;

Κοινοποίηση:
nikos_alefantos_proponitis

Aπό την πρώτη αγωνιστική που είδα τον Παναθηναϊκό στην Ξάνθη, διέκρινα εντυπωσιακά πράγματα και είπα ότι θα έχει συνέχεια αυτό το πράγμα, δεν ήταν τυχαίο, είπα ότι είδα δουλειά του προπονητή, δουλεμένα πράγματα στην προπόνηση. Και ύμνησα τον προπονητή Γιώργο Δώνη. Βλέπεις πολλά άγνωστα ονόματα, βλέπεις πολλούς νεαρούς να ξεπετάγονται, να γίνονται πρωταγωνιστές, να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, τους παρακολουθώ και δεν βαριέμαι. Και παίζει όχι μόνο μία τακτική ο προπονητής. Τρομερή δουλειά έχει κάνει.

Όπως επίσης σταθερά λέω και πέρσι και φέτος ότι ο Λουτσέσκου είναι καλός προπονητής και το έλεγα από τότε που έβλεπα το 4-4-2 πώς το έπαιζε με την Ξάνθη! Στο άλλο σάιτ είχα κάνει θέμα μόνο για Λουτσέσκου με τίτλο “κοιμούνται οι μεγάλες ομάδες και δεν παίρνουν αυτόν τον προπονητή από την Ξάνθη”!

ΠΑΟΚ 7 νίκες σε 7 ματς. Παναθηναϊκός 6 νίκες και μία ισοπαλία. Όλα από τον προπονητή ξεκινάνε.

Θα μου πείτε ότι έχει προβλήματα με το γκολ ο Ολυμπιακός και ότι ο προπονητής δεν παίζει μπάλα. Σε εμένα θα το πείτε; Από τα φιλικά σας έχω πει και συνέχισα μετά να λέω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πρόβλημα στο γκολ φέτος. Όχι μόνο με τα σέντερ φορ του αλλά και με τα εξτρέμ του. Πόσες φορές έχω πει ότι ο Φετφτατζίδης δεν σκοράρει ακόμα και αν περάσει τον τερματοφύλακα, ότι ο Ποντένσε ζήτημα είναι αν θα βάλει 4 γκολ στο πρωτάθλημα και ότι μόνο ο Χριστοδουλόπουλος το έχει το γκολ αλλά μεγάλωσε και πάει στα 33;Τις επιλογές όμως των μπροστινών ποιος τις έκανε, εγώ; Ο προπονητής τις έκανε, ο Μαρτίνς, έφερε τους δικούς του. Ο Μαρινάκης που μπορεί να αναδειχτεί ως ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών άμα πάρει λίγα ακόμα πρωταθλήματα αφού είναι νέος στην ηλικία, του έφερε του προπονητή αυτούς που ήθελε. Γέμισε ο Ολυμπιακός με παίκτες που ήθελε ο Μαρτίνς φέτος. Επιλογές του ήταν.

Βλέπω όμως και λάθη τακτικής και κοουτσάρισμα με προβλήματα. Εγώ τον Τουρέ ποτέ δεν τον θεωρούσα πολύ μεγάλο παίκτη και το ξέρουν όλοι αυτό. Έβλεπα φανατικά Μάντσεστερ Σίτι, ακόμα και στα ντουζένια του ήταν βαρύ κορμί. Δεν μου αρέσουν οι αργοί. Ε δεν θα είναι βαρύ κορμί στα 35 του μη έχοντας κάνει προετοιμασία; Τι τον βάζεις στο Γεντί Κουλέ, δεν ξέρεις ότι εκεί θα γίνει πόλεμος; Ανύπαρκτος ήταν, τίποτα δεν μπορούσε να κάνει.

Και τον βάζεις πίσω από τον φορ, καλά ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν βλέπεις; Δεν βλέπεις πού πάει το ποδόσφαιρο; Ειδικά σε αυτή τη θέση παίζουν παίκτες με ταχύτητα ευέλικτοι.

Και στη Μίλαν που τον έβαλες αντί του Φορτούνη, βγήκα με τίτλο στη στήλη “αφήνεις τον Φορτούνη έξω για να βάλεις τον 35χρονο”; Αυτά είναι τα πιστεύω μου δηλαδή, σταθερά. Και με την ΑΕΚ που τον έβαλε αλλαγή πετώντας έξω τον Φορτούνη, πάλι τα ίδια βγήκα και είπα.

Άλλο τώρα: Έχεις μελετήσει τον ΟΦΗ να δεις ότι η απειλή είναι ο ψηλός ο μαύρος μπροστά ο Βουό; Και αφήνεις έξω τον Σισέ; Τον Σισέ ρε, μακράν τον πιο γρήγορο ψηλό στόπερ που έχεις. Γιατί πας να φας τον Σισέ; Αν ήμουν εγώ προπονητής σε αυτό το ματς θα ανέθετα στον Σισέ να έχει από κοντά τον Βουό και δεν θα ακούμπαγε μπάλα. Και δεν θα έτρωγα γκολ από κεφαλιά. Ποιος άλλος θα έπαιρνε κεφαλιά, οι νάνοι ο Κουτσιανικούλης και ο Πλατέλας;

Ο ΟΦΗ έψαχνε το ένα γκολ και όταν το έκανε, κλείστηκε και έπαιξε έξυπνα πίσω. Από ποιον να φάει γκολ με κεφαλιά; Σε ότι αφορά το Άρης- ΠΑΟΚ, χωρίς να παίζει μπάλα ο ΠΑΟΚ παίρνει τους βαθμούς. Ήταν μεγάλο διπλό αυτό γιατί ο Άρης έχει καλή ομάδα φέτος και η έδρα του κόχλαζε. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή που παίζει τα βασικά. Όχι σπουδαία μπάλα, αλλά τα βασικά τα κάνει.

Έχει φροντίσει να έχει ένα σέντερ φορ που να τα βάζει και στόπερ με τερματοφύλακα που να μην τα τρώνε. Ο Πρίγιοβιτς τους έχει φλομώσει στα γκολ και μου αρέσει το δίδυμο των στόπερ Βαρέλα- Κρέσπο.

Ο δε Πασχαλάκης έχει εντυπωσιακά σωματικά προσόντα και εξελίσσεται σε μεγάλο τερματοφύλακα. Για Χατσερίντι σας είχα πει ότι αν έβαζαν αυτόν να παίζει, θα ήταν πηγή κινδύνων, απαράδεκτος! Και πράγματι δεν τον βάζουν. Σφικτή ομάδα, δύσκολη ο ΠΑΟΚ, και με πεπειραμένους παίκτες. Αυτά όμως είναι επιλογές του προπονητή.

Ψυχραιμία θέλει τώρα ο Ολυμπιακός και όλοι κοντά στον πρόεδρο γιατί μόνο αυτός μπορεί να βάλει σε σωστές ράγες την ομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: