Αδειάζουν οι πόλεις: Σημειωτόν κινούνται τα οχήματα στις Εθνικές Οδούς – Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
κινηση_εθνικη

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, με τους ταξιδιώτες να εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τις μεγάλες πόλεις, για να γιορτάσουν το Πάσχα σε νησιά, χωριά και μικρότερες πόλεις.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι σήμερα η κίνηση σε λιμάνια και εθνικές οδούς, καθώς κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα που εκμεταλλεύονται την ευκαιρία της εξαήμερης αργίας λόγω της Πρωτομαγιάς.

Ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς στο εσωτερικό είναι η Σαντορίνη, το Ηράκλειο, η Θεσσαλονίκη, η Πάρος, η Χίος και τα νησιά του Ιονίου και του Αργοσαρωνικού, ενώ αρκετοί είναι και όσοι επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στο εξωτερικό.

Χαμηλές ταχύτητες και στις δύο Εθνικές Οδούς

Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται τόσο στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου όσο και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από την Ελευσίνα μέχρι την Κινέττα, ενώ ουρές σχηματίζονται και στα δίοδια της Ελευσίνας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να διανύσει κανείς τη διαδρομή το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειαζόταν 58 λεπτά.

Προβλήματα παρατηρούνται και στην Αττική οδό από το ύψος των διοδίων Ρουπακίου στη Μαγούλα.
Προβλήματα υπήρξαν και μετά τα δίοδια της Ελευσίνας και μέχρι το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας καθώς σημειώθηκε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων – μόνο με υλικές ζημιές – προκαλώντας καθυστερήσεις μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων.

Μεγάλο είναι και το πρόβλημα στην εθνικη οδό Αθηνών-Λαμίας με τα αυτοκίνητα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το 70ο χλμ. μέχρι τα δίοδια της Θήβας.

Σημειώνεται πως από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, μέχρι ώρα 10:00, πέρασαν περίπου 24.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών- Κορίνθου και περίπου 15.000 από την Αθηνών- Λαμίας ενώ μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είχαν περάσει και απο τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια – Γεμάτα τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ

Γεμάτα φεύγουν από τα ξημερώματα τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς οι πληρότητες ξεπερνούν το 90% και σε πολλές περιπτώσεις αγγίζουν και το 100%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με στελέχη ακτοπλοϊκών εταιρειών, η κίνηση φέτος αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, με αυξητική τάση στους δημοφιλείς προορισμούς, όπως Κυκλάδες και Κρήτη.

Το Λιμενικό συστήνει σε επιβάτες και οδηγούς να βρίσκονται έγκαιρα στις αποβάθρες αναχώρησης των πλοίων, προκειμένου να επιβιβαστούν χωρίς να ταλαιπωρηθούν και να ακολουθούν τις οδηγίες των λιμενικών.

Με μεγάλες πληρότητες αναχωρούν και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ με τους υπευθύνους να έχουν προγραμματίσει δεκάδες έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των εκδρομέων.

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων και στη Θεσσαλονίκη

Αυξημένη αλλά χωρίς προβλήματα είναι η κίνηση τώρα των οχημάτων στο δίκτυο της Θεσσαλονίκης.

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων.

Σύμφωνα με το voria.gr, οι υπεύθυνοι των διοδίων ανοίγουν κατά διαστήματα τις μπάρες, ώστε να αποσυμφορείται η κατάσταση. Στα διόδια λειτουργούν έως αυτή τη στιγμή οκτώ ταμεία για την έξοδο.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα διεξάγεται, μέχρι στιγμής, η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών.

Από τη Μ. Πέμπτη πάντως επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία Θεσσαλονίκης η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα για την διευκόλυνση των εκδρομέων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: