“Αγία Όλγα”: Αναβλήθηκαν 40 χειρουργεία λόγω έλλειψης προσωπικού

Κοινοποίηση:
agiaolga

Σε αναβολές προγραμματισμένων χειρουργείων προχωρά η διοίκηση του “Αγία Όλγα” καθώς, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, σημειώνονται σημαντικές ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο “Αγία Όλγα” έχει τακτικές γενικές εφημερίες κάθε τέσσερις ημέρες και καθημερινά εφημερεύει έως το μεσημέρι, παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις γιατρών και νοσηλευτών, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Η έλλειψη αναισθησιολόγων έχει ως αποτέλεσμα να αναβληθούν δεκάδες χειρουργεία ασθενών που βρίσκονταν καιρό σε λίστες αναμονής, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ:

“Αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, εξετάσεις σε εξωτερικούς ασθενείς, υπολειτουργούν βασικές κλινικές. Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων (υπηρετούσαν 11 τώρα 6) μειώθηκαν τα χειρουργικά τραπέζια από 5 (4 τακτικά και ένα έκτακτο) σε δύο (1 τακτικό και 1 έκτακτο). Ως εκ τούτω αναβάλλονται 40 προγραμματισμένα χειρουργεία την εβδομάδα με ασθενείς που βρίσκονται μήνες σε λίστα αναμονής”.

ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις και σε πολλές ακόμα κλινικές του “Αγία Όλγα”

Εκτός από τον χειρουργικό τομέα, όμως, στο νοσοκομείο υπολειτουργούν πολλά ακόμη τμήματα και κλινικές, όπως τονίζει η ΠΟΕΔΗ, π.χ. η ΩΡΛ κλινική, η ουρολογική, η οφθαλμολογική κ.α.

“Η ΩΡΛ κλινική υπολειτουργεί αφού από 5 γιατροί απέμειναν 3. Το Ακτινολογικό έπαψε να κάνει Μαστογραφίες, τρίπλεξ, υπέρηχο σε εξωτερικούς ασθενείς λόγω έλλειψης γιατρών. Η Ουρολογική κλινική υπολειτουργεί επειδή συνταξιοδοτήθηκαν 2 γιατροί και η Οφθαλμολογική παρ’ ότι έχει γιατρούς δεν εφημερεύει αν και το ζητούν εδώ και δύο χρόνια οι εργαζόμενοι. Οι κενές οργανικές θέσεις του νοσηλευτικού προσωπικού είναι 120 σε σύνολο 440”, αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Το προσωπικό του νοσοκομείο διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις πραγματοποιεί αύριο Τετάρτη 22/1, 3ωρη στάση εργασίας (8 π.μ. – 11 π.μ.) και συγκέντρωση διαμαρτυρίας με παράσταση στη Διοίκηση του νοσοκομείου. Η ΠΟΕΔΗΝ, καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προσλάβει μόνιμο προσωπικό και να μονιμοποιήσει τους έκτακτους εργαζόμενους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Φωνάξτε το Κικίλια …..τον ιατρό ….να χειρουργήσει !!!!! Για πολλές κλωτσιές όλοι τους.

  2. Ωραία, κατα τ´αλλα πρεπει να εξυοηρετησουμε και καποια εκατομμυρια λαθρο!!

Comments are closed.