ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ… Πώς θα πληρώσουν τις αναδρομικές εισφορές γιατροί, μηχανικοί και δικηγόροι…

Κοινοποίηση:
9

Αναδρομικές εισφορές από 39 έως και 107,5 ευρώ θα πληρώνουν για 36 μήνες χιλιάδες επιστήμονες, γιατροί, δικηγόροι μηχανικοί και κάποιοι λίγοι ελεύθεροι επαγγελματίες που υποχρεούνται σε επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ. Αυτό ξεκαθάρισε το υπουργείο Εργασίας, επισημαίνοντας ότι με τα ειδοποιητήρια Ιανουαρίου 2019 και σε βάθος τριετίας θα ξεκινήσει για τους 200.000 επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες οι πληρωμές των εισφορών για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ που εκκρεμούν από την έναρξη λειτουργίας του νέου ασφαλιστικού.

Οι νέες παρεμβάσεις αφορούν συνολικά 250.000 ασφαλισμένους. Στην πράξη, οι υπόλοιποι 1,25 εκατ. ασφαλισμένοι μη μισθωτοί ανήκουν στην κατηγορία αυτών που είτε θα συνεχίσουν και το 2019 να καταβάλλουν τις κατώτατες εισφορές οι οποίες παραμένουν αμετάβλητες, είτε θα πληρώσουν χαμηλότερες εισφορές σε σχέση με το προηγούμενο του νόμου Κατρούγκαλου καθεστώς. Όλοι βέβαια θα πληρώσουν εισφορές στο 100% του φορολογητέου εισοδήματός τους συν τις εισφορές του 2018.

Έτσι, δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και λοιποί ασφαλισμένοι στα πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ και ΕΤΑΑ – ΤΑΝ που ασφαλίζονται υποχρεωτικά και για επικουρική και για πρόνοια έχουν σωρευθεί αναδρομικά ύψους 1.548 ευρώ (64,5 ευρώ Χ 24 μήνες).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: