ΑΥΤΗ είναι η 5άδα του ΤΡΟΜΟΥ που είχε γίνει ο εφιάλτης των καταστηματαρχών στην Αττική!

Κοινοποίηση:
listeia

Σπείρα που διέπραττε συστηματικά ένοπλες ληστείες, κυρίως σε καταστήματα ψυχαγωγικών παιχνιδιών, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής.
Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι, συνελήφθησαν 5 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 3 Έλληνες, ηλικίας από 20 έως 22 ετών και 2 αλλοδαποί, 18 και 20 χρονών, αντίστοιχα.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστείες, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατ’ εξακολούθηση και συναυτουργία καθώς και σε απόπειρα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, που έχουν ταυτοποιηθεί.

Η ιεραρχία που ακολουθούσαν πιστά
Σύμφωνα με την αστυνομία, ιδιαίτερο γνώρισμα της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η αυστηρή τήρηση των κανόνων ιεραρχίας, ενώ ηγετικό ρόλο είχαν ο 20χρονος αλλοδαπός και ο 30χρονος Έλληνας. Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο κατάστημα σε περιοχή της Αττικής, στο οποίο και συναντιόντουσαν πριν και μετά τη διάπραξη των ληστειών, ενώ κατά τη δράση τους φρόντιζαν να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες, μάσκες και καπέλα τζόκεϊ και χρησιμοποιούσαν οπλισμό, όπως καλάσνικοφ, πιστόλια, περίστροφα και μαχαίρια.

Πώς μπέρδευαν την αστυνομία
Οι δράστες διέπρατταν ληστείες με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κυρίως απογευματινές και πρώτες πρωινές ώρες, προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να αποπροσανατολίσουν τις διωκτικές αρχές, ώστε οι ληστείες να εξετάζονται ως μεμονωμένα περιστατικά και όχι ως οργανωμένες. Ως προς τον τρόπο δράσης τους, εισέβαλαν σε καταστήματα συνήθως ανά δυάδες και με την απειλή όπλων, αφαιρούσαν χρήματα από τα ταμεία, ενώ στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες λέξεις και συνθηματικές εκφράσεις.

Διαφορετικές συνθέσεις
‘Οπως προέκυψε, τα μέλη της σπείρας, με διαφορετική σύνθεση, έχουν διαπράξει 26 ληστείες, 2 απόπειρες ληστειών, κλοπή οχήματος και 2 απόπειρες κλοπών σε καταστήματα σε διάφορες περιοχές όπως Μεταμόρφωση, Πατήσια, Αγίους Αναργύρους, Αχαρνές, Χαϊδάρι, Μαρούσι, Κηφισιά, Ηράκλειο, ‘Αγιο Στέφανο, Περιστέρι, Κορωπί, Νέα Χαλκηδόνα, ‘Αλιμο και Νέα Φιλαδέλφεια.

Είχαν «πλούσιο» βιογραφικό
Σε 6 έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πιστόλι, γεμιστήρας, περίστροφο, Ι.Χ αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα, 2 παραβιασμένα κουτιά φύλαξης και μεταφοράς χρημάτων, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητες ναρκωτικών.

Σημειώνεται, ότι τα περισσότερα από τα μέλη της οργάνωσης έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν την αστυνομία για ανάλογα αδικήματα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους σε πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: