ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΟΥ “ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΥ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Οι Τούρκοι κατέλαβαν την Ρας αλ – Άιν

Κοινοποίηση:
ektakti-eidisi

Η Άγκυρα ανακοίνωσε στις αρχές της εβδομάδας ότι οι τουρκικές δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» 525 ένοπλους μαχητές στη βόρεια Συρία.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έχουν εγκαταλείψει την πόλη Ρας αλ – Άιν, ενώ  Τούρκοι στρατιώτες φαίνεται πως έχουν πάρει τον έλεγχο της περιοχής, μετέδωσε την Κυριακή ο συριακός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Ikhbariya.

«Οι ομάδες των SDF εγκατέλειψαν την πόλη Ρας αλ – Άιν ενώ ο στρατός και οι μισθοφόροι της τουρκικής κυβέρνησης την κατέλαβαν», ανακοίνωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός.

Οι παραπάνω εξελίξεις στην περιοχή σημειώνονται εντός της πενθήμερης κατάπαυσης πυρός, η οποία προέκυψε μετά από διαπραγμάτευση της Τουρκία και των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Οι μαχητές του SDF δήλωσαν χθες ότι θα αποχωρήσουν από τα τουρκικά σύνορα μόνο εάν η Άγκυρα τους επιτρέψει να εκκενώσουν μαχητές και αμάχους από το Ρας αλ – Άιν.

Οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονται ότι κατέλαβαν την πόλη πριν από μία εβδομάδα, ωστόσο συνεχίστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και των SDF.

Η Άγκυρα ξεκίνησε την επίθεσή της στη Συρία, την 9η Οκτωβρίου, με μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Πηγή Ειρήνης» και θέτει στο στόχαστρο τους Κούρδους της βορειανατολικής Συρίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.