ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ…. Έκαναν μνημόσυνο στην ΕΡΤ επειδή το ΚΚΕ έχασε την «μάχη της Αθήνας στα Δεκεμβριανά του 44…!

Κοινοποίηση:
katsimi_0

Ενα «παλαιοκομμουνιστικής» εμπνεύσεως αφήγημα για την Μάχη της Αθήνας και τα Δεκεμβριανά, που θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιαστεί στον Περισσό, παρουσίασε την Τετάρτη η κρατική τηλεόραση.

Παρουσιαστές της εκπομπής ήταν η δημοσιογράφος του ΣΥΡΙΖΑ ( και σύζυγος υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος) Μαριλένα Κατσίμη και ο Πιέρρος Τζανετάκος.

Με τη βοήθεια ακραιφνώς αριστερών πεποιθήσεων ιστορικών, αλλά και του μέλους του Τμήματος Ιστορίας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Κώστα Σκολαρίκου, οι δύο δημοσιογράφοι σχεδόν «έκλαιγαν» γιατί το ΚΚΕ δεν κέρδισε την μάχη της Αθήνας, τον Δεκέμβριο του 1944 και γιατί η Ελλάδα δεν έγινε κομμουνιστική χώρα!

Ολοι οι συμμετέχοντες στην συζήτηση έκαναν την εξής απλουστευτική, επικίνδυνη και ανιστόρητη ανάλυση: ότι ο πολιτικός κόσμος στην διάρκεια της Κατοχής ήταν απαξιωμένος και συνεργαζόταν με τους Γερμανούς, ενώ όσοι μετείχαν στο ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ επιζητούσαν – όπως είπε ο κ.Σκολαρίκος, «την ανατροπή της καπιταλιστικής εξουσίας. Γι’ αυτό και τις περιοχές που καταλαμβάνονται από τον ΕΛΑΣ δημιουργούν θεσμούς λαοκρατίας και ενός άλλου συστήματος».

Στην εκπομπή δεν ειπώθηκε κουβέντα για την δράση του ΕΑΜ στην εαμοκρατούμενη Ελλάδα, για την καταπίεση του πληθυσμού στις περιοχές της Λαοκρατίας που οδήγησε όλη την Βόρεια Ελλάδα να περάσει από τον Βενιζελισμό στην Δεξιά, για τις μάχες του ΕΛΑΣ με τις άλλες αντιστασιακές οργανώσεις με σκοπό να τις εξουδετερώσει και να τις εξοντώσει, για την εξέγερση των εαμιτών φαντάρων στην Μέση Ανατολή η για το σχέδιο του ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας, είτε με πολιτικά μέσα είτε με την βία.

Οποιος είχε την αντοχή και την υπομονή να παρακολουθήσει την διάρκειας 1 ώρας και 26 λεπτά εκπομπής, έμεινε με το συμπέρασμα που ήθελαν να περάσουν οι διοργανωτές της συζήτησης: ότι στη Μάχη της Αθήνα χάσαμε την ευκαιρία να γίνουμε κομμουνιστική χώρα! Και χάσαμε την ευκαιρία γιατί επενέβησαν οι Αγγλοι και οι συνεργάτες των Γερμανών και κατέπνιξαν το λαϊκό κίνημα…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δυστυχως αλλη μια εκπομπη παρωχυμενης αριστερης προπαγανδας. Η κηδεμονια της αριστερης ιδεολογιας που κυριαρχει στα πανεπιστημια τα τελευταια 40 και πλεον χρονια εχει εξαπλωθει παντου σαν ιος. Αν θελετε να μαθετε την αληθεια για τα Δεκεμβριανα διαβαστε το βιβλιο του Λαζαριδη , του Μουμτζη , του Μαραντζιδη , την ιστορια του Ελληνικου Εθνους . Αυτα που ειπωθηκαν στην εκπομπη δεν ισχυουν ιστορικα.

  2. ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΡΝΙΔΙΟ ΤΟ ΚΑΤΣΙΜΙ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ

  3. Ας μάθουν πρώτα τι σημαίνει κομμουνισμός και μετά να τον εκθειάζουν τα γίδια! Όλες οι χώρες ακόμα και η Ρωσία φτύνουν κατάμουτρα τον κομμουνισμό και αυτοί στην κοσμάρα τους. Δεν θέλετε καπιταλισμό κάργες; Παραδώστε όλη την χλιδή σας στους φτωχούς, ζήστε ταπεινά, γίνετε αλτρουϊστές όχι για τους υμέτερους για όλους, γιατί πιο γαμημένοι καπιταλιστές απο την φάρα σας δεν υπάρχουν! Υποκριτές, κανείς δεν σας βλέπει, να κλείσει επιτέλους αυτό το κρατικό κωλοχανείο. Άλλο δημόσια τηλεόραση και άλλο κρατική, συριζοξεφτιλισμένοι!

Comments are closed.