ΑΕΚ vs Σέλτικ: 2-1 Η Ένωση «αποτελείωσε» τους Σκωτσέζους στο ΟΑΚΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:

Με μεγάλη σοβαρότητα σε όλο το ματς και “χτυπώντας” στην αρχή κάθε ημιχρόνου, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει τη Σέλτικ από τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League και με το τελικό 2-1, μπορεί να “ονειρεύεται” ακόμη και του ομίλους. Τελευταίο “εμπόδιο” η Βίντι.
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο ΟΑΚΑ και παρότι αγχώθηκε στο τέλος από το γκολ της Σέλτικ, πήρε πανάξια τη νίκη με 2-1 και τη σπουδαία πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League, όπου έχει «χρυσή ευκαιρία» να περάσει και στους ομίλους, κόντρα στην «αδύναμη» Βίντι.

Μόλις στο 6′, ο Γκάλο με εξαιρετικό πλασέ από σέντρα του Χουλτ από αριστερά, έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ με το 1-0, για να έρθει ο Λιβάγια στο 50΄να «σφραγίσει» ουσιαστικά την πρόκριση με κεφαλιά από πάσα του Λαμπρόπουλου. Ακόμη κι όταν ο Σινκλέρ μείωσε σε 2-1 στο 77′ όμως, η Ένωση επέδειξε την ψυχραιμία της και πανηγύρισε έξαλλα με τους οπαδούς της στις κερκίδες την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς για να βάλει το γκολ της… ασφάλειας, μετά το 1-1 της Σκωτίας και τα κατάφερε μόλις στο 6′ με τον Χούλτ από αριστερά να γυρίζει τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και τον Γκάλο να πλασάρει ιδανικά στη γωνία του Γκόρντον για το 1-0. 

Το γκολ έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ, όμως οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη φάνηκε να επαναπαύονται στο προβάδισμα, δίνοντας χώρο στους Σκωτσέζους οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο. Χρειάστηκε όμως να φθάσουμε στο 33ο λεπτό για να χάσουν την πρώτη καλή ευκαιρία με πλασέ πάνω στην κίνηση από τον Γκρίφιθς. Η εικόνα δεν άλλαξε μέχρι το 45′ και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε… επανάληψη του πρώτου στην αρχή, αφού μόλις στο 50ο λεπ΄το, ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Λαμπρόπουλος έκανε κεφαλιά πάσα προς τον Λιβάγια, ο οποίος με δική του κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Το δεύτερο τέρμα ουσιαστικά «σφράγισε» την πρόκριση για την Ένωση, αφού παρά τις αλλαγές του Ρότζερς, που γέμισε τη Σέλτικ με επιθετικούς, η ΑΕΚ κατάφερε με τον εξαιρετικό Λαμπρόπουλο και τον Μπάρκα, να απομακρύνει κάθε κίνδυνο από την εστία της. Όλα άλλαξαν όμως στο 79′, όταν από σέντρα του Τίρνι και κεφαλιά του Σινκλέρ, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για τη μείωση του σκορ σε 2-1.

Το ΟΑΚΑ «πάγωσε» και οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξαν να αγχώνονται, αφού με ένα γκολ έμεναν πλέον εκτός. Παρά την «πίεση» της Σέλτικ, όμως, η ΑΕΚ άντεξε ως το τέλος και με τον Σιμούνοβιτς να αστοχεί στην τελευταία φάση του αγώνα, από καλή θέση, η ελληνική ομάδα πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση. Το τελικό 2-1 την φέρνει πλέον αντιμέτωπη με τη Βίντι στα πλέι οφ του Champions League και έχει «χρυσή ευκαιρία» να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – Σέλτικ

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Αλέφ, Σιμόες, Γκάλο (82΄ Αλμπάνης), Κλωναρίδης (72΄ Μάνταλος), Μπακασέτας (90+1΄ Τσόσιτς), Λιβάγια.

Σέλτικ (Μπρένταν Ρότζερς): Γκόρντον, Λούστιγκ (59΄ Ντεμπελέ), Σιμούνοβιτς, Χέντρι, Τίρνι, Μπράουν, Εντσάμ, Φόρεστ, Ρόγκιτς (75΄ Σινκλέρ), ΜακΓκρέγκορ, Γκρίφιθς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: