ΑΕΚ – Λαμία: Νίκη στο “ρελαντί” για την Ένωση! “Καυτός” Πόνσε έφθασε τα 7 γκολ (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

Όπως και με την Ξάνθη, ο Αργεντινός επιθετικός σκόραρε νωρίς για να διώξει το άγχος και να βάλει τα θεμέλια για το τελικό 2-0 της ΑΕΚ επί της Λαμίας.
Η νίκη επί της Ξάνθης ήταν αυτή που έψαχνε η ΑΕΚ για να βγει από το σκοτάδι και αυτή επί της Λαμίας την ήθελε για να ανασάνει κάπως. Και την πήρε με ένα, επίσης, εύκολο 2-0, χάρη στο γκολ του Πόνσε και το αυτογκόλ του Αναστασιάδη. Ετσι, όσοι λίγοι πήραν την απόφαση να πάνε στο ΟΑΚΑ πέρασαν ένα ευχάριστο απόγευμα Σαββάτου, στο οποίο μπορεί να μην είδαν μπαλάρα αλλά θα μπορούσαν να δουν περισσότερα γκολ αν οι Κιτρινόμαυροι ήταν πιο εύστοχοι ή πιο τυχεροί στα τελειώματα τους. Δοκάρι ο Αλμπάνης, τραυματίστηκαν και αντικαταστάθηκαν οι Αλεφ και Πλιάτσικας…

Αυτό που ήθελε η ΑΕΚ ήταν να κάνει ό,τι και με την Ξάνθη. Να μπει, δηλαδή, καλά στο ματς, να προηγηθεί νωρίς και να ελέγξει καλύτερα την κατάσταση στη συνέχεια. Και το έκανε, έστω όχι στο 8′, όπως με τους Ακρίτες, αλλά στο 12′: Τραγικό λάθος του Ασίγκμπα, ωραίο γύρισμα του Μάνταλου, άψογη και η εκτέλεση του Πόνσε για το 1-0. Και για να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα για την Λαμία, λίγα λεπτά μετά (18′) υποχρεώθηκε και στην πρώτη της αλλαγή, αφού ο Πλιάτσικας τραυματίστηκε και άφησε τη θέση του στον Αναστασιάδη. Οχι ότι αυτό ήταν το πρόβλημα της ομάδας του Μάκη Χάβου πάντως…

Η ΑΕΚ ήταν συνολικά πολύ καλύτερη, δεν ένιωθε καμία απειλή και παράλληλα έφτανε εύκολα ως την περιοχή του Σαράνοφ, ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Φάσεις για να το πετύχει, ακόμη κι αν δεν ανέβασε σε τρομερά επίπεδα την απόδοση της, είχε με τους Πόνσε, Γκάλο, Κλωναρίδη αλλά τα τελειώματα είτε ήταν άστοχα, είτε κόντραραν σε σώματα αμυνόμενων. Και στην καλύτερη από αυτές τις φάσεις, με τον Μπογέ να… ρίχνει στο έδαφος τον αντίπαλο του και να γυρίζει σωστά για τον Πόνσε, στο 37′, ο Σαράνοφ απέκρουσε και κράτησε το 1-0, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες.

Με την επιστροφή τους, “τελείωσε” και το ματς. Το γύρισμα του Μάνταλου από αριστερά ήταν για τον Πόνσε αλλά ο Αναστασιάδης προσπάθησε να διώξει και τελικά… βρήκε αυτός δίχτυα, κάνοντας το 2-0 με αυτογκόλ. Ολα πλέον ήταν πολύ εύκολα για την ΑΕΚ, η οποία έχασε τον Αλεφ με τραυματισμό στο 56′ (μπήκε ο Μοράν) και δύο λεπτά μετά έχασε και μεγάλη ευκαιρία για το τρίτο γκολ, αφού ο Πόνσε από κοντά σημάδεψε το δοκάρι. Μικρό το κακό, όμως, για την Ενωση.

Η πρωταθλήτρια διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο, ξεκουραζόταν έχοντας την μπάλα στην κατοχή τους και βρήκε κι άλλες φάσεις, με τον Πόνσε κυρίως, για να ανεβάσει το σκορ αλλά δεν μπήκαν. Προτιμότερο να μπουν σε ένα άλλο ματς, αφού αυτό είχε ήδη κριθεί από νωρίς. Το δοκάρι του Αλμπάνη στο 91′, όμως, έπρεπε να μπει, γιατί το πλασέ που έκανε ήταν πολύ ωραίο αλλά στάθηκε άτυχος…

Man of the match: Ο Μάνταλος έκλεψε από τον Ασίγκμπα και γύρισε ωραία για το 1-0 του Πόνσε, ενώ αυτός είναι που εκμεταλλεύεται και το λάθος του Σαράνοφ και έκανε το γύρισμα που οδήγησε στο 2-0. Αν μη τι άλλο, ουσιαστικός αυτή τη φορά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ασίγκμπα. Εκανε τραγικό λάθος που οδήγησε τελικά στο 1-0 ενώ γενικά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έδειχνε να είναι αλλού για αλλού…

Στο ύψος του: Το γκολ του 1-0 είναι ένα κλασικό γκολ φορ και ο Πόνσε το έκανε όπως έπρεπε, επιβαιώνοντας ότι στην περιοχή είναι killer. Πολύ πρεσάρισμα ξανά, μέσα στις φάσεις, είχε δοκάρι, είχε τετ α τετ και γενικά, αν τον ήθελε λίγο, θα μπορούσε να κάνει και χατ-τρικ. Προς το παρόν είναι στα 7 γκολ και συνεχίζει για να προσπεράσει την περσινή επίδοση του Αραούχο (11).

Η γκάφα: Τον Ασίγκμπα τον… δικάσαμε πιο πάνω, οπότε εδώ θα βάλουμε το “τσαφ” του Σαράνοφ, από το οποίο ξεκίνησε η φάση που ολοκληρώθηκε με το αυτογκόλ του Αναστασιάδη για το 2-0.

Το στραγάλι: Λάθος κόπηκε με οφσάιντ στο πρώτο ημίχρονο ο Πόνσε και γενικά λάθη υπήρξαν από διαιτητή και βοηθούς, αλλά ευτυχώς χωρίς να επηρεάσουν την εξέλιξη του ματς.

Ο Νοέμβριος ήταν καταστροφικός για την ΑΕΚ, αλλά ο Δεκέμβριος είναι καλός. Νίκη επί της Ξάνθης, νίκη επί της Λαμίας, επιστροφή της ηρεμίας και η πρωταθλήτρια θα πάει στην Πορτογαλία για το καλύτερο δυνατό κόντρα στην Μπενφίκα. Και αφού θα… ξεμπερδέψει με το Champions League, θα συνεχίσει, με καλύτερο κλίμα, για να καλύψει όσο από το χαμένο έδαφος μπορεί να καλύψει στο πρωτάθλημα.

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (82′ Τσόσιτς), Aλεφ (56′ Μοράν), Κλωναρίδης, Μάνταλος (71′ Αλμπάνης), Μπογέ, Πόνσε.
Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέχο, Πλιάτσικας (18′ Αναστασιάδης), Ασίγκμπα, Σκόνδρας, Μπλάζιτς, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επστάιν, Μπαράλες (54′ Ρόμανιτς).

gazzetta.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: