29/03/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΏΡΑ 16:15! Εφιαλτικό σενάριο! Έτσι θα κινηθεί η πυρκαγιά στην Εύβοια τις επόμενες ώρες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
fotia-evoia

Βίντεο με το χειρότερο σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια, δημοσιεύει το «meteo».

Το βίντεο παρουσιάζει  το χειρότερο δυνατό σενάριο για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια.

Σύμφωνα με αυτό, η φωτιά εξαπλώνεται και μάλιστα θα περάσει μέχρι και τα Ψαχνά, από την ανατολική τους πλευρά.

Το προγνωστικό σύστημα IRIS ενεργοποιήθηκε για να ενημερώσει τις Αρχές για την πορεία του μετώπου και την εξάπλωση της πυρκαγιάς τις επόμενες 24 ώρες.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Εύβοια, η φωτιά  καίει το χωριό Μακρυμάλλη. Το μέτωπο της πυρκαγιάς, είναι τεράστιο κι όπως τονίζουν αυτόπτες στο Open TV είναι πάνω από πέντε χιλιόμετρα.

Οι φλόγες καταπίνουν το πευκόδασος, ενώ τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι «γλείφουν» τα σπίτια. Οι ριπές του ανέμου φέρνουν τις φλόγες μέσα στο χωριό, ενώ όπως τονίζει ο Πάνος Αγιανίτης, εθελοντής από τη Χαλκίδα, η φωτιά κινείται με μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνεται προς τα Ψαχνά.

Τα εναέρια μέσα επιχειρούν με μεγάλη δυσκολία, λόγω του πυκνού καπνού, ενώ τα επίγεια μέσα έχουν περιορισμένο ρόλο, καθώς δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα…

Νωρίτερα με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλη Ματθαιόπουλο, εκκενώθηκαν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι και Σταυρός προς το μέρος του οποίου κατευθύνεται η πυρκαγιά, ενώ στην περιοχή υπάρχει πολύ πυκνός καπνός που κάνει αφόρητη την κατάσταση.

Η φωτιά κατευθύνεται στα Ψαχνά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: