Όταν Βενιζέλος και Λοβέρδος συγκάλυπταν Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου

Κοινοποίηση:
loverdos-venizelos

Ήταν περίπου 10 χρόνια πριν και συγκεκριμένα το έτος 2005, όταν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα TOP M1, ο ίδιος πολιτικός μαζί με τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδο, υπερασπίζονταν λυσσαλέα τους τότε εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου.

Το πόρισμα της υπόθεσης που είχε συντάξει ο τότε απλός βουλευτής, Ε. Βενιζέλος, ανέφερε πως «δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Παπαντωνίου (…), οι οποίοι επί μήνες προσεβλήθησαν και διασύρθηκαν αδίκως».

Το κείμενο μάλιστα υπέγραφαν πέραν των δύο προαναφερθέντων βουλευτών, οι Αλέκος Ακριβάκης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Κίμων Κουλούρης, Γρηγόρης Νιώτης, Σωκράτης Κοσμίδης, Γιώργος Παπαγεωργίου και Ηλίας Παπαηλίας.

Επίσης, ο Ε. Βενιζέλος δήλωνε καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκανδαλο και σήμερα (25.2.2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί. (…) Μας λέει η ΝΔ ότι υπάρχει ύποπτη κίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οι οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτε απολύτως!».

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τότε διάλογοι της τότε εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Αναφέρουμε μερικά αποσπάσματα:

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Έχουμε την «DRUMILAN OFFSET» και την «DRUMILAN INTERNATIONAL», η οποία κατοικοεδρεύει στον φορολογικό παράδεισο των Παρθένων Νήσων.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Τι τα θέλετε τώρα αυτά;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Αυτές οι εταιρίες είναι κάτοχοι λογαριασμού…

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ουδέν πολιτικό πρόσωπο είναι αναμεμειγμένο. Θα το δείξει και το μέλλον.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Οταν πρωτοανακαλύφθηκε ο λογαριασμός, ο κ. Βενιζέλος -γνωστός χιουμορίστας- έσπευσε να πει ότι είναι αριθμός τηλεφώνου. Ε, δεν είναι. Είναι λογαριασμός που ακολουθεί υπόγειες διαδρομές…

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Πήρα τηλέφωνο και βγήκε ο Σπ. Σπηλιωτόπουλος!

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: …από Μόσχα, Νέα Υόρκη, Κύπρο και Ελβετία. Είκοσι ένα εκατομμύρια δολάρια. Φθήνιες. Φυσικά ο παραλήπτης αγνοείται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ποιους αφορούν αυτά; Πάλι υπόνοιες;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Ρε, πού πήγαν τα λεφτά είναι το θέμα. Αφήστε τις σοφιστείες.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Πάμε τώρα στο κείμενο και όχι στο μελάνι που ρίχνει ο κ. Βενιζέλος ως άλλη σουπιά στην αοριστία και τη σύγχυση.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εχω ρίξει και μελάνι για το κείμενο. Παραγωγική.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Όταν μιλάμε για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, η ζημία τού να βρεθούν οι αποθήκες του Στρατού χωρίς σφαίρες και χωρίς φυσίγγια δεν λέγεται δωροδοκία ή απιστία. Αλλιώς λέγεται.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Πώς λέγεται, δηλαδή;

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Δεν τολμώ να το πω. Ομως εσείς καταλαβαίνετε τι διαπράττετε.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αίσχος (θόρυβος από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ).

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ: Λέμε δηλαδή στον λαό ότι οι καλοί οικονομικοί διαχειριστές υπουργοί Άμυνας του ΠΑΣΟΚ πέταξαν 400 δισ. δραχμές στον βρόντο. Ή ηλίθιοι ήσαν ή ιδιοτελείς.

ΑΝ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Αυτό είναι απαράδεκτο.

Σήμερα, ο ίδιος άνθρωπος που υπερασπιζόταν με θέρμη τους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών και είχε κρατήσει στο γραφείο του το στικάκι με τη Λίστα Λαγκάρντ ακόμα και όταν έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών, ισχυρίζεται τώρα πως γύρω από την υπόθεση “Novartis” «δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: