Ήταν ντίρλα! Ο Ερρίκος Πετιλόν σε μια συνέντευξη που δεν παίχτηκε πουθενά! «Είναι παλιάς κοπής αρσενικού» έλεγε η σύντροφος του! Όλο το ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση:
κοκκορακης πετιλον

Ο άντρας που βίωσε τα πάντα

Γεννήθηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1961. Γόνος μιας πολύ εύπορης οικογένειας, από μικρή ηλικία έζησε μέσα στα πλούτη και στη χλιδή. Ο πατέρας του Φρειδερίκος ήταν έμπορος καλλυντικών. Ο Ερρίκος μοίραζε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κηφισιά και στο Παρίσι, και πέρασε σχεδόν όλα τα νεανικά καλοκαίρια του στη Μύκονο και τους χειμώνες στο Γκστάαντ και σε άλλα διεθνή θέρετρα. Η εφηβεία του αλλά και η τρίτη δεκαετία της ζωής του οριοθετήθηκαν μέσα σε λαμπερά πάρτι με αιθέριες υπάρξεις στο πλευρό του και ταξίδια με σημαίνοντες Έλληνες επιχειρηματίες.


Το 1985, που ήρθε η διάσημη Ούρσουλα Αντρες, ο Ερρίκος την έβγαλε με την Cadillac στην παραλιακή λεωφόρο βόλτα, στη διάρκεια της οποίας γεννήθηκε ένας δεσμός που κράτησε δύο χρόνια.

Οσον αφορά τα ερωτικά του; Ηταν πάντοτε εκλεκτικός. Το 1985, που ήρθε η διάσημη Ούρσουλα Αντρες, ο Ερρίκος την έβγαλε με την Cadillac στην παραλιακή λεωφόρο βόλτα, στη διάρκεια της οποίας γεννήθηκε ένας δεσμός που κράτησε δύο χρόνια. «Γνωριστήκαμε», είχε πει κάποτε ο ίδιος, «όταν είχε έρθει στην Αθήνα για μία φιλανθρωπική εκδήλωση. Για μένα ήταν ένα πρόσωπο-μύθος. Συναντηθήκαμε λοιπόν, είχαμε πολύ καλή χημεία και προέκυψε ένας έρωτας που κράτησε δύο χρόνια. Τώρα που κοιτάω πίσω ήταν μία εμπειρία πολύ ξεχωριστή. Εχω να μιλήσω μαζί της χρόνια. Χωρίσαμε γιατί η μόνη φορά που είχα διαφορά ηλικίας σε σχέση ήταν με τη συγκεκριμένη γυναίκα. Δεν θέλω η γυναίκα να είναι μεγαλύτερη, θεωρώ ότι μια τέτοια σχέση δεν έχει μέλλον».

Λίγο πιο μετά ο Ερρίκος έζησε αρκετές ροκ καταστάσεις, από τις οποίες πάντως ήθελε να ξεφύγει. «Είδα και βίωσα πράγματα», έλεγε παλαιότερα σε συνέντευξή του, «ταξίδεψα πολύ και έμαθα από τις άσχημες καταστάσεις. Είχα την ευκαιρία να ζήσω πολλά. Ξαναμπήκα στη ζωή μετά από κάποια κενά. Ημουν απών, γιατί είχα μπει σε ένα τριπάκι και δεν συμμετείχα πολύ. Επρεπε να φορτσάρω, κυρίως επαγγελματικά. Δυσκολεύτηκα βέβαια, γιατί το έκανα μόνος μου, χωρίς να έχω οικονομική υποστήριξη. Οταν αποφάσισα να φύγω από τη ροκ ζωή -που παραλίγο να με βάλει στο περιθώριο, αλλά ευτυχώς γλίτωσα- συνειδητοποίησα ότι αυτό που μου έλειπε ήταν η ισορροπία στην εργασιακή μου ζωή» είχε πει σε συνέντευξή του.


Γόνος μιας πολύ εύπορης οικογένειας, από μικρή ηλικία έζησε μέσα στα πλούτη και στη χλιδή. Ο πατέρας του Φρειδερίκος ήταν έμπορος καλλυντικών.

Αργότερα παντρεύτηκε μια Ισραηλινή, με την οποία απέκτησε τον γιο του, τον 23χρονο σήμερα Κάγιο-Ερρίκο, ο οποίος έχει μεγαλώσει με τη μητέρα του στο εξωτερικό. Λίγο πριν κλείσει τα 30, ο Πετιλόν είδε τη ζωή του να ανατρέπεται. Ο πατέρας του καταστράφηκε οικονομικά και μπήκε φυλακή για χρέη στο Δημόσιο. Ήταν 85 χρόνων και ο Ερρίκος 27. Το πρώην μοντέλο έκανε μία ύστατη προσπάθεια σωτηρίας της οικογενειακής επιχείρησης αλλά δεν τα κατάφερε. Τα δύσκολα χρόνια που ακολούθησαν, πάλεψε μόνος του.

«Είναι εύκολο να βλέπεις τον πατέρα σου να χάνει ολόκληρη την περιουσία του και να μπαίνει στις Φυλακές του Κορυδαλλού στα 85 του για χρέη στο Δημόσιο; Είναι εύκολο να θάβεις τη μητέρα σου με τα χέρια σου και να σκάβεις τον τάφο της μόνος σου; Πάλευα μέσα μου. Την πήρα από το νοσοκομείο για να “φύγει” στο σπίτι. Όταν πέθανε, την πήγα στο νεκροταφείο σκεπασμένη με ένα σεντόνι και έτσι την έθαψα μόνος μου» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Οι επόμενες δεκαετίες τον βρήκαν να «πελαγώνει» και να «πνίγεται» σε «θάλασσες» ναρκωτικών, οικονομικών δυσκολιών, ψυχολογικών προβλημάτων. Έδωσε τις μάχες του, τις κέρδισε ή τις έχασε, και συνέχισε να αγωνίζεται.


Ο Ερρίκος μοίραζε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Κηφισιά και στο Παρίσι, και πέρασε σχεδόν όλα τα νεανικά καλοκαίρια του στη Μύκονο και τους χειμώνες στο Γκστάαντ και σε άλλα διεθνή θέρετρα.

Το 1999 έκανε τον δεύτερο γάμο του με την ηθοποιό Αφροδίτη Φωτάκου, ο οποίος διήρκεσε οκτώ χρόνια.

Ο Πετιλόν συμμετείχε σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Οι μεν και οι δεν», «Μαρία η άσχημη», αλλά και σε εκπομπές, μεταξύ αυτών το «Μεταξύ μας» το 1996 στο Mega και το «Super Star» το 2002 στο Star. Τότε διατηρούσε και bar restaurant στου Ψυρρή.

Το 2007 παρουσίασε τον διαγωνισμό ομορφιάς Playmate, ενώ τον Μάρτιο του 2008 έγινε θέμα στο δελτίο ειδήσεων, όταν η Αστυνομία τον συνέλαβε με ποσότητα ναρκωτικών στην κατοχή του. «Είμαι άρρωστος, ρε παιδιά. Είμαι χρήστης. Τα είχα κόψει επτά με οκτώ χρόνια, αλλά τον τελευταίο καιρό τα ξανάρχισα» ήταν οι πρώτες κουβέντες του στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στην περιοχή της Ομόνοιας. Όμως αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ζούσε μια ανάλογη κατάσταση: Είχε συλληφθεί και το 1998 στη Γλυφάδα, πάλι για κατοχή ναρκωτικών.


«Σε ορισμένα πράγματα έχω ξοδέψει περισσότερο χρόνο απ’ όσο χρειαζόταν. Το ροκ lifestyle που είχα υιοθετήσει, το ότι υπήρξα ρέμπελος και το παράκανα, νομίζω ότι με αποσυντόνισε».

Διπολική διαταραχή

Τα επόμενα χρόνια χάθηκε από τη δημοσιότητα. Το 2014 αποκάλυψε δημόσια ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και μανιοκατάθλιψη, και για κάποια χρόνια απομονώθηκε στους Αγίους Θεοδώρους όπου έχει εξοχικό, για να ηρεμήσει και να αποκαταστήσει τις ισορροπίες του… Και το πέτυχε. Σήμερα το πρώην μοντέλο και παρουσιαστής απολαμβάνει τον έρωτα και τη συγκατοίκηση με την αγαπημένη του Σοφία, είναι ήρεμος, συζητάει κάποιες προτάσεις που του έχουν γίνει για μια ενδεχόμενη τηλεοπτική επιστροφή του, ενώ ετοιμάζεται να δραστηριοποιηθεί και στον επιχειρηματικό κλάδο.

«Υπάρχουν κομμάτια της ζωής μου που θα πάρουν χρόνο για να τα επεξεργαστώ, ασφαλώς θα προκύψουν καινούργια ερωτήματα και αμφιβολίες για διάφορα πράγματα. Το θετικό είναι ότι σφαιρικά έχω κατασταλάξει. Είμαι πιο ήρεμος, ξέρω τι δεν θέλω, τι δεν μου προσφέρει πλέον τίποτα στη ζωή μου. Και αυτό είναι καλό, γιατί έχω πιο ξεκάθαρη πορεία. Λόγω ηλικίας -όχι ότι είμαι γέρος, αλλά δεν είμαι πια και είκοσι χρόνων- προσπαθώ πλέον να μη χάνω τον χρόνο μου, να μη σπαταλιέμαι από εδώ και από εκεί. Σε ορισμένα πράγματα έχω ξοδέψει περισσότερο χρόνο απ’ όσο χρειαζόταν. Το ροκ lifestyle που είχα υιοθετήσει, το ότι υπήρξα ρέμπελος και το παράκανα, νομίζω ότι με αποσυντόνισε. Ξέρεις κάτι; Ο,τι γυαλίζει δεν είναι πάντα χρυσός. Αυτή η ψευδαίσθηση, που εγώ την έχω βιώσει, δημιουργείται μέσα από την άγνοια. Γι’ αυτό κάποια στιγμή θέλησα να μεταφέρω την εμπειρία μου, γιατί με νοιάζουν οι γύρω μου. Ετσι είναι ο χαρακτήρας μου» έχει πει παλιότερα.

Δείτε μία συνέντευξή του πριν 4 χρόνια:

Ο Ερρίκος Πετιλόν μιλώντας στον δημοσιογράφο Μάνο Κοκκοράκη για τις γυναίκες που τον σημάδεψαν . Τον έρωτα με την Ούρσουλα Άντρες, τα δάκρυα που “έχυσε” όταν βγήκε το διαζύγιο με την Αφροδίτη Φωτάκου, την νέα του ζωή στο πλευρό της Ντόροθι Πέρεζ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: