“Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα” – Η εντυπωσιακή ιστορία πίσω από το σύνθημα για τον παλαίμαχο άσο της Λάρισας

Κοινοποίηση:
720_680044_b72252efb6-b58e4e0a8f426568

Πολύ συχνά λέγεται το σύνθημα “ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ή έστω είναι αρκετά νέοι σε ηλικία, είναι πως ο Γιάννης Βαλαώρας είναι υπαρκτό πρόσωπο που έγινε σύνθημα. Πρόκειται για ποδοσφαιριστή και μάλιστα έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του θριάμβου της ΑΕΛ τη δεκαετία ’80 έως ’90.

Ο Γιάννης Βαλαώρας γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1958 και ξεκίνησε την καριέρα του από την Ανθούπολη. Γρήγορα πήγε στην ΑΕΛ, όπου αγωνιζόταν στη θέση του επιθετικού. Παρέμεινε στην ομάδα της Λάρισας επί 14 χρόνια, από το 1977 έως το 1991. Ήταν ο ηγέτης της ομάδας, καθώς έχοντας σημειώσει 102 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ με τη φανέλα της ΑΕΛ.Πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 1988 και ενέπνευσε το ξεχωριστό σύνθημα, ενώ προηγουμένως είχε σφραγίσει ακόμη μία μεγάλη βραδιά της ΑΕΛ, σκοράροντας στο εκτός έδρας αγώνα της για το Κύπελλο Κυπελλούχων, κόντρα στη Σερβέτ.

Ο ίδιος μιλώντας την 1η Μαΐου 2019, την επέτειο κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ΑΕΛ, στο onlarissa.gr είχε πει σχετικά πως “ένα πράγμα που συνέβη τότε, είναι το ότι δεν καταλάβαμε τι είχαμε κάνει. Ήταν μια έκπληξη για εμάς. Μόνο όταν “κρεμάσαμε” τα παππούτσια μας καταλάβαμε το μέγεθος αυτού που κάναμε. Γίναμε η μόνη επαρχιακή ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Αυτό για εμάς ήταν ένας άθλος. Υπήρχε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα μεταξύ όλων μας. Μετά από κάθε αγώνα μαζευόμασταν και συζητούσαμε τα λάθη μας και προσπαθούσαμε να δούμε πως μπορούσαμε να τα διορθώσουμε. Ήμασταν μία μεγάλη οικογένεια όλοι μαζί. Αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο”.

Όσον αφορά στην προέλευση του συνθήματος όπου περιέχεται το όνομά του όπως είχε αναφέρει σε παλαιότερες δηλώσεις “αυτό το σύνθημα βγήκε τη χρονιά 1981-82. Ήταν σε έναν αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, στη Λεωφόρο. Εκεί, 13.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού φώναζαν ρυθμικά το όνομα μου, όχι με το γνωστό σύνθημα αλλά λέγοντας μια βρισιά, ήταν κάτι σαν ‘τσ….. της ώρας, κάνει ο Βαλαώρας’. Στη συνέχεια, θυμάμαι πως είχα βάλει ένα γκολ στον Βασίλη Κωνσταντίνου και είχε γίνει το 0-1. Τότε, με μια φωνή αντέδρασαν οι δικοί μας οπαδοί, οι Ιερολοχίτες, φωνάζοντας ‘ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα'”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: