Έφυγαν από την Ηλεία οι αλλοδαποί – Συνέλαβαν 47χρονο Έλληνα επειδή χτύπησε διερμηνέα αλλοδαπών

Κοινοποίηση:
1

Ειδικότερα, μετά την χθεσινή άρνηση περίπου 60 αλλοδαπών να φιλοξενηθούν στην Ιερά Μονή Πορετσού, στα όρια Ηλείας – Αχαΐας, λόγω των πολύ δύσκολων, συνθηκών διαβίωσης στο απομονωμένο μοναστήρι , ανέστειλε την λειτουργία της και η δομή φιλοξενίας στην Ι.Μ. Kάτω Δίβρης.

Σύμφωνα με δήλωση του αντιδημάρχου Αρχ. Ολυμπίας, Βασίλη Αρβανίτη η κατάσταση η οποία βρίσκεται αυτήν την ώρα η δομή δεν είναι κατάλληλη για φιλοξενία προσφύγων. Μετά τα παράπονα που έγιναν από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις αντιδράσεις αλλοδαπών ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε αυτήν την απόφαση.

Οι 105 αλλοδαποί  κυρίως από το Αφγανιστάν, που μεταφέρθηκαν εκεί από το λιμάνι του Πειραιά και βρίσκονταν πριν στη Μόρια, θα μεταφερθούν το απόγευμα σε άλλη δομή στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Αρβανίτη, μόλις η δομή θα είναι έτοιμη θα φιλοξενήσει γυναικόπαιδα από τη Συρία, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί.

Ένας 47χρονος συνελήφθη στο Επιτάλιο της Ηλείας, διότι, σύμφωνα με την Αστυνομία, κτύπησε διερμηνέα αλλοδαπών στην Κάτω Δίβρη και απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας μεταναστών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 47χρονος μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στην Κάτω Δίβρη Λαμπείας στην Ηλεία, και κρατώντας ένα ξύλινο κοντάρι προκάλεσε σωματικές βλάβες σε διερμηνέα, ενώ παράλληλα απείλησε υπάλληλο του χώρου φιλοξενίας. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για απλή σωματική βλάβη και απειλή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. μακαρι ολοι να ακολουθησουν αυτο που εκανε ο υπαλληλος

  2. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΛΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΙΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΑΥΤΗ ΓΗ!

  3. Γιατί να κλείσει η δομη;ας φιλοξενήσουν Έλληνες ηλικιωμένους που έχουν ανάγκη από στεγη

Comments are closed.