Έτσι απήγαγαν οι Τούρκοι τους δυο αντικαθεστωτικούς από την Ουκρανία…

Κοινοποίηση:
1

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες απήγαγαν έναν επιχειρηματία και έναν δημοσιογράφο στην Ουκρανία και τους μετέφεραν στην Τουρκία. Πηγές της τουρκικής διασποράς στην Ουκρανία ανέφεραν την απαγωγή από τις τουρκικές «ειδικές υπηρεσίες» και τη μεταφορά στην Κωνσταντινούπολη δύο Τούρκων πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές, ο Τούρκος επιχειρηματίας Salih Zegi Igita είχε απαχθεί στις 12 Ιουλίου καθώς εξερχόταν από το εστιατόριο “Ali Baba” στην Οδησσό. Δύο ξένοι πλησίασαν τον Τούρκο και του μίλησαν στη μητρική του γλώσσα. Μετά από μια σύντομη συζήτηση, ο επιχειρηματίας δέχθηκε να πάνε σε έναν πιο κατάλληλο χώρο.
«Αφού ο Salih Zeki μπήκε στο αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στο τουρκικό προξενείο. Στο τουρκικό προξενείο, “πιέστηκε” και αναγκάστηκε να μεταφερθεί κρυφά στην Τουρκία. Τώρα, ο Salih Zeki Igit βρίσκεται στο προδικαστικό κέντρο κράτησης στη Μερδίνα της Τουρκίας», ανέφεραν οι πηγές της «Strana.ua».

Ο δεύτερος που απήχθη ήταν ο δημοσιογράφος και μπλόγκερ της αντιπολίτευσης Yusuf Inan. Σύμφωνα με πηγές, οι υπάλληλοι της τουρκικής υπηρεσίας ασφαλείας τον απήγαγαν στο Νικολάγιεφ στις 15 Ιουλίου. Οι τουρκικές αρχές τον κατηγορούν για διάδοση πληροφοριών μέσω του κοινωνικού δικτύου, το οποίο φέρεται να βλάπτει τα δημόσια συμφέροντα.
Ο Yusuf Inan είναι επίσης γνωστός για την ενεργό συμμετοχή του στην εκστρατεία αντιπολίτευσης εναντίον του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: