Έρχονται φοροελαφρύνσεις στον αθλητισμό

Κοινοποίηση:
4878688

Mε ικανοποίηση δέχθηκαν οι εκπρόσωποι του ελληνικού ποδοσφαίρου την ανακοίνωση του Λευτέρη Αυγενάκη για φοροελαφρύνσεις στον αθλητισμό. Στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού με τους φορείς του ποδοσφαίρου, επισημοποίησε προς τους κκ. Γραμμένο, Δέδε από την ΕΠΟ, Φούσεκ από τη ΦΙΦΑ, Λυσάνδρου από τη Σούπερ Λιγκ και Λεουντσάκο, Βουγίδη από την Ένωση Β’ Εθνικής, την απόφαση της κυβέρνησης για τις μειώσεις που έπονται στον φόρο στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών (που σήμερα κυμαίνεται στο 45%), στα εισιτήρια των αγώνων και όχι μόνο. Πρόκειται ουσιαστικά για φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν και στα υπόλοιπα αθλήματα.

«Όπως γνωρίζετε, την ερχόμενη εβδομάδα έρχεται ένα φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή στο οποίο μειώνεται ο φόρος στα συμβόλαια, μειώνεται ο ΦΠΑ στα εισιτήρια. Με επιφύλαξη σας λέω ότι μειώνεται στη χαμηλότερη κλίμακα, με επιφύλαξη γιατί περιμένω μια έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Σίγουρα όμως, δεν θα παραμείνει στο 24% το οποίο όπως αντιλαμβάνεστε ήταν εξαιρετικά υψηλό και δεν ακολουθούσε το ίδιο πνεύμα που είχαν αντίστοιχες δραστηριότητες του αθλητισμού και του πολιτισμού. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Παράλληλα συμπλήρωσε ότι: «Αυτό σημαίνει ότι ενισχύεται η ρευστότητα στα ταμεία σας. Θα δοθούν κίνητρα για να διευκολυνθούν οι δωρεές και οι χορηγίες στα σωματεία».

Την ικανοποίησή του για τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού εξέφρασε μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνάς Λυσσάνδρου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με το Υπουργείου Αθλητισμού. Με πρωτοβουλίες του κ. Αυγενάκη τα πράγματα προχωράνε προς το καλύτερο. Υπάρχει η καλή διάθεση να αντιμετωπισθούν αποτελεσματικά όλα τα θέματα γύρω από το ποδόσφαιρο και αυτό μας κάνει να αισιοδοξούμε».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: