Επιστρέφει ο «νόμος Παπαθεμελή» – Τι ώρα θα κλείνει η μουσική στα μπαρ

Κοινοποίηση:
ESTIASI MOUSIKI

Επιστροφή σε εποχές… νόμου «Παπαθεμελή» βλεπουν πολλοί ιδιοκτήτες καφέ και μπαρ, οι οποίοι βλέπουν με ανησυχία τις αλλαγές που έγιναν στο νέο ποινικό κώδικα σχετικά με την εστίαση.

Η τροποποίηση του ποινικού κώδικα ορίζει ότι η μουσική κλείνει στις 22:00 τον χειμώνα και στις 23:00 το καλοκαίρι.

Ανάστατος είναι ο κλάδος των ιδιοκτητών καφέ, μπαρ και ρεστοράν με τις νέες αλλαγές στον ποινικό κώδικα που αλλάζουν άρδην τα δεδομένα στον χώρο τους προς το χειρότερο σύμφωνα με τα όσα συζητούν μεταξύ τους εδώ και μέρες.

Σε μια περίοδο που όλα έδειχναν ότι βαίνουν προς το καλύτερο οι νέες τροποποιήσεις που τους αφορούν, γυρίζουν τον κλάδο πολλά χρόνια πίσω, στα χρόνια του Στέλιου Παπαθεμελή με τα ωράρια και τους «αυτοφωράκηδες».

Σύμφωνα λοιπόν με τα νέα δεδομένα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας-δηλαδή από τις 3.μμ μέχρι τις 5.μ.μ-η συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων που μέχρι τώρα ήταν πταίσματα, θα είναι πλέον πλημμελήματα.

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρόν κατά την διάρκεια που σημειώνεται η παράβαση συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Αξίζει να τονισθεί ότι σε περίπτωση που ο αρμόδιος Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και στις έντεκα το καλοκαίρι.

Κατά έναν αλλόκοτο τρόπο το κράτος βάζει τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών στο ίδιο «τσουβάλι» για κάποια 24ωρα μέχρι να πάνε στο αυτόφωρο με κλέφτες, ληστές, εμπόρους ναρκωτικών και κακοποιούς που έτυχε να συλληφθούν την ίδια ώρα.

Μάλιστα οι άτυχοι επιχειρηματίες από το Κολωνάκι θα καταλήγουν μετά την προσαγωγή τους στο κοντινό ΑΤ Ομόνοιας το οποίο πάντα έχει δουλειά και θα μπαίνουν στα κελιά με όλες τις άλλες κατηγορίες συλληφθέντων, ως κοινοί εγκληματίες.

Γιατί; Μα επειδή αυτό λέει ο νόμος σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του νέου ποινικού κώδικα που ήδη συζητούνται αυτές τις ημέρες και θα ψηφιστούν οσονούπω.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι οι συγκεκριμένες τροποποιήσεις που τους αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα θα κάνουν ακόμη χειρότερη την κατάσταση στον χώρο τους και αναρωτιούνται αν κάποιος τις είδε ή τις μελέτησε.

Δεν είναι μάλιστα καθόλου λίγοι οι ιδιοκτήτες στον χώρο της εστίασης και της διασκέδασης που αναρωτιούνται πότε θα προλαβαίνουν οι αστυνομικοί να ελέγχουν τόσα μαγαζιά για κάπνισμα, ηχορύπανση, παράβαση ωραρίου κοινής ησυχίας και πράβαση ωραρίου μουσικής.

Η συντριπτική πλειοψηφία κάνει λόγο για επιστροφή στις εποχές Παπαθεμελή με τις νέες αλλαγές που αφορούν τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τότε που «άνθησε» το περίφημο επάγγελμα του «αυτοφωράκια», του ανθρώπου δηλαδή που εμφανιζόταν ως υπεύθυμος της επιχείρησης όταν διαπιστωνόταν παράβαση και πέρναγε μια νύχτα ή δύο αν ήταν Σαββατοκύριακο στο Μεταγωγών μέχρι να παρουσιασθεί στο αυτόφωρο.
Πληρωνόταν γι΄αυτή την δουλειά και παρόλο που ενίοτε δεν είχε άλλη σχέση με την επιχείρηση, δήλωνε παρόν κάθε μέρα και νύχτα, έτοιμος για να προσαχθεί.

Οι ιδιοκτήτες λένε μάλιστα ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά θέματα και με τους ελέγχους για την ηχορύπανση, αφού τα μηχανήματα μέτρησης είναι ελάχιστα και οι παραβάσεις σημειώνονται από τα όργανα της ταξης δια της ακοής.

Εάν δηλαδή κρίνει ο αστυνομικός ότι η μουσική σε ένα μπαρ είναι δυνατή με βάση τα δικά του ώτα και μόνο ακολουθεί η προσαγωγή του υπεύθυνου «αυτοφωράκια» ή του άτυχου ιδιοκτήτη αν ο τελευταίος δεν έχει προνοήσει για να έχει, ή δεν έχει λεφτά για να προσλάβει.

Ας θυμηθούμε το τι γίνονταν όταν εφαρμόζονταν ο νόμος «Παπαθεμελή»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Αφού όλοι οι επιχειρηματιάρες, έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, το ωράριο κοινής ησυχίας τόσα χρόνια και με άδειες κυλικείου άνοιγαν από μπαρ, εώς μπουζουκομάγαζα, ο νόμος τους φταίει;;;; ΛΑΜΟΓΙΑ, που για να μην πληρώνουν τη σωστή ηχομόνωση και άδεια, έκαναν την πάπια και βαράγανε νταούλια μέχρι όποτε τους γούσταρε… αδιαφορώντας για τις τόσο ήπιες διατάξεις του προηγούμενου νόμου! Και φυσικά, δεν είναι μόνο αυτοί, που έκαναν ότι γούσταραν… μεταφορικές εταιρείες, κατασκευαστικές, παιδότοποι και γενικά όταν και όποτε θέλει ο καθένας βάζει από μουσική, σφυριά, καλέμια, νταλίκες, κόρνες, φωνές, κλπ, κλπ, κλπ. Ώρα να κοπούν και μερικά οπίσθια, μπας και στρώσουν τα υπόλοιπα… η αναφορά στο νόμο Παπαθεμελή είναι ελαφρά ατυχής… ο νόμος Παπαθεμελή, δεν έλαβε μία σειρά παραμέτρων υπόψη του και φυσικά εφαρμόστηκε εσφαλμένα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα, από όσα θα έλυνε! Δυστυχώς, εξελίχθηκε σε κόντρα και αντί να διορθωθεί, πήγε στις καλένδες… Α, και όποιος γουστάρει να ακούει εξατμίσεις από μηχανάκια πειραγμένα, να τα βάλει σπίτι του και να τα γκαζώνει όλη μέρα, κάθε μέρα! Άντε μπράβο με τον κάθε βλαμμένο!!!

  2. Επιτέλους και κάτι σωστό. Να το δούμε όμως και στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια. Εγώ μένω στην πλατεία Κολιάτσου ανάμεσα από δύο μπουρδελομάγαζα αράπηδων που έχουν άδεια σαν εστιατόρια αλλά λειτουργούν παράνομα σαν music club παίζοντας μουσική στη διαπασών από τις 2 τα ξημερώματα ως τις 10 το πρωί. Έχω να κοιμηθώ 14 χρόνια… και η αστυνομία όταν έρχεται μία στις 100 φορές που τους φωνάζουμε, απλά περνούν από έξω και φεύγουν… Επιτέλους να εφαρμοστεί αυστηρός νόμος γιατί μετά από 14 χρόνια που έχω να κοιμηθώ σκέφτομαι να μπουκάρω με καλάσνικοφ στους αραπάδες που μας κοροϊδεύουν κιόλας… Δεν πάει άλλο.

  3. Το σοβιετ ξαναρχεται δρυμιτερο.Αυτα μονο εκει εφαρμοζονταν.

  4. ΘΑ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΛΟΓΙΚΑ ΓΙ’ΑΥΤΟ

  5. Οπότε, να υποθέσω σειρά έχουν τα μηχανάκια που κάνουν θόρυβο, τα ΙΧ με τα τεράστια ηχεία, τα θερινά σινεμά που ξεκουφαίνουν τις γειτονιές μέχρι να τελειώσει και η τελευταία προβολή στις 01:30 ~ 02:00 και πάει λέγοντας.
    Λέτε να γίνουμε Ευρώπη σιγά σιγά ?

  6. ετοιμαστειτε για εκλογες αμεσα πριν τις γιορτες των χριστουγεννων και στελτε τους στα τσακιδια

    την μια με τον αντικαπνιστικο νομο (χωρις διαβουλευση με τους καταστηματαρχες για τους καπνιστες)

    την αλλη με τον θορυβο στα μαγαζια

    στειλτε τους 3ο η 4ο κομμα για πολλα χρονια

    ειναι χουντοβασιλοναζιστες και με τους τραβελονομους του κρατους που εφτιαξαν

    1. Kαλα κανει ρε πσιλε και αχαρε,μας εχετε ζαλισει τα @@μπαλα με τα κολομπαρα και τα κινητα φερετρα.

  7. Ο/Η ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ λέει:

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΨΟΦΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ ΕΙΤΕ ΕΧΟΥΝ ΣΑΛΤΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ.

Comments are closed.