Έρχεται η πρώτη… προεκλογική διαμάχη Τσίπρα – Μητσοτάκη με αρχή την Νοβάρτις…

Κοινοποίηση:
αρχείο λήψης

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι στη Βουλή με θέμα την οικονομία, τις αποφάσεις του Eurogroup και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση. Η διεξαγωγή της συζήτησης γίνεται κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη και στην ουσία είναι η πρώτη προεκλογική διαμάχη ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού οι εκλογές ακούγονται όλο και περισσότερο.

Η συζήτηση, πάντως, μπορεί να κινηθεί στα όρια της οικονομίας, ωστόσο είναι σίγουρο πως η υπόθεση της Νοβάρτις θα είναι «πρωταγωνίστρια» στην έντονη ανατιπαράθεση.
Ο Τσίπρας θα ζητήσει… περισσότερα στοιχεία για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σχέση με τα ραντεβού που είχε με τον Φρουζή, από την άλλη πλευρά ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα κληθεί να δώσει… εξηγήσεις στα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα.
Πάντως, χθες από την περιοδεία του σε Λευκάδα και Πάτρα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έδωσε την απάντησή του σε όσα τον κατηγορούν, λέγοντας τα εξής: “Συμμετείχα σε μια κοινωνική εκδήλωση με τον κ. Φρουζή πριν καν θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία της ΝΔ. Όποιος αφήνει υπονοούμενα ας το πει ευθέως. Έχουμε τοποθετηθεί για τη Novartis. Είπαμε όλα στο φως. Δεν επιχειρήσαμε να καλύψουμε τίποτα. Προκειται για σκευωρία, εκτέθηκαν 10 άτομα μόνο και μόνο για να επιστρέψει η υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Το μόνο ερώτημα που έθεσα ήταν γιατί να περάσουμε από τη διαδικασία της βουλής και να διασυρθούν 10 άτομα. Ποιοι είναι αυτοί που έχουν πρόσβαση στις δικογραφίες; Προκλητικότατη παρέβαση στη δικαιοσύνη. Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν μόνο την πορεία της οικονομίας αλλά και την ίδια τη δημοκρατία που υπονομεύει η κυβέρνηση, η οποία συνομιλεί με ένα παρακράτος το οποίο συντηρεί”.

Πτολεμαίος

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: