Έξαλλος ο Τραμπ με τους Κινέζους! «Το φαγοπότι θα σταματήσει σύντομα»!

Κοινοποίηση:
tramp

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ, δήλωσε πως οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν βλάψει την κινεζική οικονομία, ενώ υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη στο Fox News, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ για τα κινεζικά προϊόντα έχουν μεγάλο αντίκτυπο και ότι οι Κινέζοι έχουν ζήσει πάρα πολύ καλά για πολύ καιρό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος άρχισε να επιβάλλει αυτούς τους δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο του 2018, με το Πεκίνο να αντιδρά με αντίστοιχα “χτυπήματα” στα αγαθά των ΗΠΑ ως απάντηση.

Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ έχουν χρησιμοποιήσει επιθετική ρητορική κατά της Κίνας τις τελευταίες εβδομάδες, χαρακτηρίζοντάς την ως σοβαρή απειλή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής του FBI, δήλωσε ότι η Κίνα αντιπροσωπεύει την ” μεγαλύτερη, πιο περίπλοκη και μακροπρόθεσμη απειλή για τις ΗΠΑ και ότι διεξάγει μια μαζική εκστρατεία επιρροής σε αμερικανούς ψηφοφόρους πριν από τις midterms του Νοεμβρίου.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Κίνα προσπαθούσε να αποκτήσει μυστικές πληροφορίες για το εμπόριο, τις ιδέες και τις καινοτομίες μας χρησιμοποιώντας ένα εκτεταμένο σύνολο μη συμβατικών μεθόδων κάθε φορά για να επιτύχει τους στόχους και προειδοποίησε ότι η οικονομική κατασκοπεία από την Κίνα θα επηρεάσει επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης επιβάλει κυρώσεις στην κινεζική στρατιωτική βιομηχανία για τη συνεργασία της με τη Ρωσία. Το Πεκίνο έχει δείξει μικρότερο ενδιαφέρον για την επιδίωξη αντιπαθητικών σχέσεων με τις ΗΠΑ, αλλά έχει προειδοποιήσει ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν δεν αλλάξει στάση η Ουάσινγκτον.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: