Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Κοινοποίηση:
aeroplana-aerodromio makedonia-2019-10-06

Συναγερμός σήμανε σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.
Ολα ξεκίνησαν περίπου στις 11:20, ύστερα από ειδοποίηση για έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους, που είχε απογειωθεί λίγο νωρίτερα από τον αερολιμένα της Θεσσαλονίκης, με προορισμό το Κίεβο της Ουκρανίας.

Η κινητοποίηση και η ενεργοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου «Μακεδονία», υπήρξε άμεση. Ο μηχανισμός του αεροδρομίου ενεργοποιήθηκε όπως προβλέπεται σε παρόμοιες περιπτώσεις, ωστόσο το αεροσκάφος προσγειώθηκε χωρίς πρόβλημα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.
Τι ακριβώς συνέβη
«Ήταν μία πτήση η οποία ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει στις 11:10 το πρωί και στις 11:21 ενημέρωσε ο πιλότος ότι επιθυμεί να πραγματοποιήσει μια μη προγραμματισμένη προσγείωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”. Ενεργοποιήθηκε αυτόματα το Σύστημα Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του αεροδρομίου “Μακεδονία”, το οποίο σημαίνει ότι μπαίνουν σε κατάσταση stand by η Πυροσβεστική και ασθενοφόρα» σημείωσε ο κ. Παπάζογλου, διευκρινίζοντας ότι δεν χρειάστηκε να γίνει κάποια ενέργεια καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά.

«Στις 11:41 το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά, χωρίς κανένα απολύτως θέμα, δεν έγινε κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς αεροδρομίου. Το αεροσκάφος τροχοδρόμησε, στάθμευσε και ελέγχεται από την αεροπορική» σημείωσε. Η αεροπορική εταιρεία θα ενημερώσει τους επιβάτες της συγκεκριμένης πτήσης για την ακριβή ώρα αναχώρησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: