Άσχημα νέα! Δυο αστυνομικοί στο νοσοκομείο με τραύματα από σκάγια καραμπίνας- Στα… κάγκελα η ΕΛ.ΑΣ: «Γυρίστε πίσω τις διμοιρίες από τα νησιά». Εξαφανισμένος ο Χρυσοχοΐδης

Κοινοποίηση:
traumat0as-mytilhnh

Θύματα πυροβολισμών έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δυο από τους 43 αστυνομικούς που τραυματίσθηκαν στα άγρια επεισόδια που έγιναν στην Λέσβο. Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι τα τραύματά τους προκλήθηκαν από σκάγια!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, οι δυο από τους συνολικά 45 τραυματίες αστυνομικούς έχουν τραύματα στα πόδια τους από σκάγια καραμπίνας. Οι δυο τραυματίες αστυνομικούς έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι κάτοικοι κατήγγειλαν πως αστυνομικοί πυροβόλησαν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ενώ στο διαδίκτυο κυκλοφορεί και βίντεο με πολίτες να κρατούν σφαίρες και να δείχνουν τραύματά τους.

traumat0as-mytilhnh

Η ΠΟΑΣΥ ζητεί από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο – 43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα
Στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. βρέθηκε το απόγευμα της Τετάρτης το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών και ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος, ζητώντας από την ηγεσία να αποσυρθούν άμεσα οι διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ από Μυτιλήνη και Χίο.

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. διαμαρτυρήθηκαν έντονα για όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ώρες εναντίον των συναδέλφων τους, με αποκορύφωμα –όπως λένε- την εισβολή κατοίκων της Χίου στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν άντρες της ΥΜΕΤ.

«Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθούν οι δυνάμεις. Αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ και της Ένωσης Αστυνομικών Αθηνών θα μεταβεί τα χαράματα στην Χίο και στη Λέσβο προκειμένου να απαιτήσουν την επιστροφή των συναδέλφων πίσω. Δεν θα φύγουμε μέχρι τούτο να γίνει πράξη», αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, που κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος: «Εκφράζουμε, την έντονη διαμαρτυρία μας και ζητάμε από την πολιτεία, να σταματήσει να εκθέτει την Ελληνική Αστυνομία, τη μια για το «μεταναστευτικό» και το «πανεπιστημιακό άσυλο», την άλλη για τη διεξαγωγή συνεδρίων και την ψήφιση νομοσχεδίων και, όπως όλα δείχνουν, προσεχώς με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Τόσο οι αιφνίδιες επιχειρήσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και η κατακραυγή που προκαλούν, όσο και οι άστοχες – απερίσκεπτες ενέργειες μεμονωμένων ατόμων, ενστόλων και μη, στην Αθήνα, δεν συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος φιλικού της αστυνομίας προς τον πολίτη και την κοινωνία. Απεναντίας, στρώνουν το έδαφος για τη διεύρυνση του χάσματος με την κοινωνία, απαξιώνοντας την αστυνομία και αφήνοντας απροστάτευτους τους συναδέλφους μας, σε άδικες και επικίνδυνες για τη σωματική τους ακεραιότητα, επιθέσεις».

43 τραυματίες αστυνομικοί – Ξέμειναν από δακρυγόνα
Δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις πολύωρες μάχες και τα γενικευμένα επεισόδια στη θέση όπου θα κατασκευαστεί η νέα δομή κράτησης μεταναστών στη Λέσβο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, συνολικά έχουν τραυματιστεί 43 αστυνομικοί, ενώ τοπικοί φορείς αναφέρουν ότι δεκάδες είναι και οι πολίτες που έχουν τραυματιστεί. Από τους 43 τραυματισμένους αστυνομικούς, οι δύο είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αρχές είναι ότι έχει αποκλειστεί η γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης λόγω κλειστών δρόμων. Έτσι, πολλοί τραυματίες διακομίζονται στο τοπικό κέντρο υγείας.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έχει γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή οι διμοιρίες των ΜΑΤ να ξεμείνουν από δακρυγόνα και να χρειαστεί ανεφοδιασμός.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν κάτοικοι που απείλησαν αστυνομικούς ότι θα βγάλουν καραμπίνες, ενώ κάτοικοι καταγγέλλουν ότι διμοιρίες των ΜΑΤ έσπασαν καθρέφτες αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαδηλωτές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. δεν θα επρεπε να σε ειχαν χτυπησει στα ποζαρακια σου αλλα στα αρ@ιδακια σου για να σας τα κοψει τσουτσεκια του κουλη,φερεφωνα μια ζωη καρι@λια.ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΑΤΕ ΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ.ΟΠΩς ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ {ΑΝΔΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ} ΜΕ ΚΑΚΑΛΑ ΟΧΙ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.

  2. Ζητω η δημοκρατια ! του Κουλη, του Τσιπρα,της Φωφης,του Γιανη και του…Κουτσουμπα !
    ” Οι λαοι εχουν τις ηγεσιες που τους αξιζουν” η και
    “Όποιος έχει τους ηλιθίους με το μέρος του, έχει και την πλειοψηφία. Θα κυβερνήσει” Τουέην Μαρκ

  3. Να φύγουν και τα ματ και τα ζώα που μας φόρτωσαν να πάνε από κει που ήρθαν.

  4. Πολίτες και Αστυνομικοί αντιμέτωποι.
    Πρέπει η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.Για τους Μαρινάκηδες και τους Σαβίδηδες σε ένα 24ωρο άλλαξε το Νόμο.
    Εδώ έβαλε Αστυνομικούς και πολίτες να σκοτώνονται μεταξύ τους και ο Πρωθυπουργός ασχολείται και πάλι με το ποδόσφαιρο και την ΟΥΕΦΑ.Ντροπή του , ντροπή του,ντροπή του.Ούτε στο μικρό δαχτυλάκι του Ερντογάν δε φτάνει που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.Αυτός είναι ηγέτης και όχι οι Μπούληδες που έχουμε εδώ.

  5. Δείχνεις τα ποδαράκια σου ε? Αν δε σου αρέσει παραιτήσου δημόσιε.Αλλά μου μάθατε όλοι οι κηφήνες να πατάτε το pin κάθε μήνα και να αρπάζετε το σίγουρο μηνιάτικο.Όλοι πρέπει να αρματωθούμε αλλιώς δεν υπάρχει καμία τύχη με τις λινάτσες

    1. Εσυ εχεις μεγαλο κομπλεξ,προσπαθησες να υπηρετήσεις στης ειδηκες δυναμεις αλλα σε κοψανε γιατι εισαι μπουχεσας και αργοτερα προσπάθησες να χωθεις στην αστυνομια αλλα και εκει απετυχες γιατι εισαι και αχρηστος,και σιγουρα ψήφιζες νου δυο για να γλύψεις τον βουλευτη σου ….γκαβλιαρηηηηηη αχαχαχαχαχα!!!!!!!!!

Comments are closed.