Άρθρο «μυστήριο» για αμερικανική βάση ελικοπτέρων «φάντασμα» στην Κύπρο

Κοινοποίηση:
1

Μια απλή αναζήτηση αρκούσε προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υπόνοιες ότι στην υπόθεση εμπλέκονταν ευθέως οι Βρετανοί δια των δικών τους στρατιωτικών βάσεων εντός Κύπρου, που ως γνωστόν διέπονται υπό καθεστώς κυριαρχίας.


Τo Google Map παρείχε μια πρώτη απάντηση αναφορικά με το που τελικά βρισκόταν η μυστηριώδης βάση ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Κύπρο. Δια της αναζήτησης γράφοντας την φράση «US BASE CYPRUS» δόθηκαν οι συντεταγμένες και αεροφωτογραφία, με την τοποθεσία να μην είναι άλλη από αυτήν των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου, θεωρία που διετύπωσε νωρίτερα από το ΡΙΚ ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, επισημαίνοντας ότι η Βρετανία κατά παράβαση των συνθηκών παρείχε αυτή την διευκόλυνση στις ΗΠΑ.

1

Νωρίτερα, το ΥΠΑΜ όσο και το ΥΠΕΞ δήλωναν άγνοια για το θέμα, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ως απάντηση ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθυνθούν στις αμερικανικές Αρχές. Αργότερα όμως καλά ενημερωμένη πηγή του ΥΠΕΞ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν σχετίζεται με την εν λόγω υπόθεση, ουσιαστικά παραπέμποντας στο κυρίαρχο καθεστώς των Βρετανικών Βάσεων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.