Άννα Κορακάκη: Αθλήτρια-πρότυπο για όλους τους νέους

Κοινοποίηση:
1

Η 23χρονη Χρυσή Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα για όποιον θέλει να ακολουθήσει το όνειρό του και να κατακτήσει τον κόσμο


Πρότυπο αριστείας, πρότυπο νέας γυναίκας και αθλήτριας, πρότυπο υγείας και ομορφιάς, πρότυπο για όποιον θέλει να ακολουθήσει το όνειρό του και να κατακτήσει τον κόσμο. Η Άννα Κορακάκη στα 23 χρόνια της έχει πετύχει τους στόχους της, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά δεν σταματά να θέτει νέους με το εκήβολο όπλο και την αποφασιστικότητά της.

Η Χρυσή μας Ολυμπιονίκης στη Σκοποβολή και η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κατέκτησε δύο μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι το ιδανικό πρότυπο για τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια. Σταθερή, με πείσμα και προσήλωση, μέσα από συνεχή προσπάθεια, που για τους αθλητές διεθνών επιδόσεων είναι η σκληρή και συστηματική προπόνηση, η Άννα Κορακάκη συνεχίζει να γεμίζει την τροπαιοθήκη της με διακρίσεις.

Η Άννα, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα, έπιασε για πρώτη φορά αθλητικό πιστόλι στα 12 και στα 14 της ήταν ήδη μέλος της Εθνικής Ομάδας. Με οδηγό και προπονητή τον πατέρα της, κατάφερε στα 20 της χρόνια να γίνει διπλά Ολυμπιονίκης στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες (χρυσό μετάλλιο στο πιστόλι 25 μέτρων και χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων). Τρία χρόνια μετά, παραμένει μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της σκοποβολής στον παγκόσμιο αθλητικό στίβο, διατηρώντας την πρώτη θέση στο σπορ πιστόλι και τη δεύτερη στο αεροβόλο πιστόλι, έχοντας στο παλμαρέ της το παγκόσμιο ρεκόρ και τα πρόσφατα μετάλλια σε ΗΠΑ και Μεξικό το 2018.

Μέχρι σήμερα έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε περισσότερες από 12 διεθνείς διοργανώσεις, κατακτώντας τουλάχιστον 25 σημαντικές διακρίσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, έχοντας τιμήσει το εθνόσημο στη φανέλα της.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο το 2020 και μία εξίσου σημαντική διάκριση εκεί είναι ο επόμενος στόχος της. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, η Άννα Κορακάκη προετοιμάζεται για έναν ακόμη απαιτητικό θεσμό, υπενθυμίζοντας σε όλους αφενός ότι η επιτυχία δεν έρχεται τυχαία και αφετέρου ότι, για να έχει συνέχεια, απαιτείται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και αφοσίωση.

Αρωγός στο όραμα και την προσπάθεια της Άννας Κορακάκη να πετύχει ακόμη περισσότερα είναι η Alpha Bank, που περήφανα υποστηρίζει την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη. Η Τράπεζα συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια της Πρωταθλήτριάς μας στη Σκοποβολή για νέες, σπουδαίες διακρίσεις σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, εξάλλου, η Άννα Κορακάκη πήρε μέρος στη δράση «Μαζί, με στόχο την παιδεία» της Alpha Bank, που υποστηρίζει την πρόσβαση των παιδιών στη γνώση, ενισχύοντας τη λειτουργία των δημοτικών σχολείων με σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα διδασκαλίας, αθλητικό εξοπλισμό και βιβλία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: