Άγριο πυρ Κούλη: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπουτίν». Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι»

Κοινοποίηση:
mhtsotakis_ar-750x430

Με σχόλιο για τις αποκαλύψεις Αγγελή για την υπόθεση Novartis ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης επισημαίνοντας ότι «ευθεώς εμπλέκει δύο υπουργούς της κυβέρνησης σε μια πολιτική σκευωρία».

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχαν πολιτικές κατευθύνσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση και διασύρθηκαν 10 άνθρωποι» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας λόγο για «σοβαρές καταγγελίες και θα πρέπει να διερευνηθούν.

«Η υπόθεση με κάποιο τρόπο θα φτάσει στην επόμενη Βουλή εφόσον εμπλέκονται δύο υπουργοί» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον περιβόητο «Ρασπούτιν» ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο «Ρασπουτίν». Τον ξέρει και ο Τσίπρας, υπουργός του είναι» ενώ όταν ρωτήθηκε να τον κατονομάσει απάντησε «δύο υπουργοί υπάρχουν στο υπ. Δικαιοσύνης, βγάλτε τα συμπεράσματά σας».

Ερχόμενος στα θέματα της οικονομίας ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι από το 2016 η ΝΔ είχε μιλήσει για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτκής με λιγότερους φόρους και ισχυρότερη ανάπτυξη.

«Η αναπτυξιακή λογική που οραματιζόμαστε με έκρηξη επενδύσεων θα φέρει περισσότερα έσοδα στον προϋπολογισμό. Δεν πιστεύω ότι υπάρχιε Έλληνας που να διαφωνεί ότι χρειάζεται να μειωθεί η φορολογία, το λέει και ο Τσίπρας».

Στην έρωτηση, δε, τι θα συμβεί αν οι Βρυξέλλες του πουν ότι δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «ο προϋπολογισμός του 2020 θα συμπεριλαμβάνει μειώσεις φόρους για τους οποίους έχουμε δεσμευτεί ξεκινώντας από τους φόρους στις επιχειρήσεις και τον ΕΝΦΙΑ».

«Θα πείσουμε τις Βρυξέλλες ότι μια αναπτυξιακή πολιτική θα μας επιτρέψει χαμηλότερα πλεονάσματα. Χαμηλότερα πλεονάσματα σημαίνει περισσότερα έσοδα και άρα μεγαλύτερη αποπληρωμή του χρέους» συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπάρχει μεγάλη αξιοπιστία στις Βρυξέλλες ως μια πολιτική δύναμη που τιθάσευσε τον λαϊκισμό και νίκησε τον λαϊκισμό. Ήδη οι αγορές δείχνουν ότι υπάρχει μια ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την οικονομική πολιτική καθώς θέλουν μια κυβέρνηση μεταρρυθμιστική».

Επισημάνε, ακόμα, ότι «αν κάτι μας διαφοροποιεί από προηγούμενες αντιπολιτεύσεις είναι ότι είμαστε φειδωλοί. Δεν έχω τάξει πολλά πράγματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: