Άγριο κράξιμο για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο “Green Book” (BINTEO)

Κοινοποίηση:
greenbook-1-768x539

Τέτοια θύελλα δεν έχει ξαναγίνει για μια ταινία που κερδίζει το κορυφαίο Όσκαρ, αυτό της Καλύτερης Ταινίας, όπως το Green Book.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι επειδή γκρίνιαξε ο Σπάικ Λι για το που πήγε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας ξέσπασε η φασαρία. Όμως δεν είναι έτσι.

Η ταινία Green Book, είχε επικριθεί αρκετά πολύ πριν κερδίσει το Όσκαρ. Γράφτηκε εν μέρει από τον γιο του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας Τόνι Βαλελόνγκα, το Νικ Βαλελόνγκα. Κι εδώ φαίνεται ότι ο γιος είναι πιο ρατσιστής από τον πατέρα αφού ήρθαν στην δημοσιότητα tweet του Νικ εναντίον των μουσουλμάνων και υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Πίτερ Φαρελι είχε ζητήσει δημοσίως συγγνώμη γιατί είχε δείξει το πέος του κατά την διάρκεια των γυρισμάτων.

Δεν είναι τυχαίο που οι Λος Άντζελες Τάιμς χαρακτήρισαν την ταινία την χειρότερη που παίρνει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μετά το Crash. Χαρακτηρίζουν την ταινία ντροπή. Αποθεώνουν τις ερμηνείες των Μόρτενσεν και Αλι, ωστόσο υπάρχουν πολλά κενά και μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα όσα μετέφερε ο γιος του λευκού πρωταγωνιστή δεν είναι η πλήρης αλήθεια. Όταν μάλιστα αποδεδειγμένα δεν ζητήθηκε η συνδρομή της οικογένειας της άλλης πλευράς, του Ντον Σίρλεϊ δηλαδή, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Και είναι και η επική αντίδραση του Σπάικ Λι. Αφού ήπιε και ξαναήπιε γουλιές από την σαμπάνια του είπε ειρωνικά: «Ο διαιτητής δεν σφύριξε σωστά!». Νωρίτερα, λέγεται ότι ο Σπάικ Λι στο άκουσμα του Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας μόνο που δεν έσπασε ό,τι βρήκε μπροστά του

Εκτός όμως από τον Σπάικ Λι αυτό που σχολιάστηκε τόσο από τα αμερικανικά ΜΜΕ όσο και από τους χρήστες των social media είναι ότι ούτε ένας από τους συντελεστές της ταινίας δεν ευχαρίστησε τον Ντον Σίρλεϊ τον οποίο υποδύθηκε ο Μαχέρσαλα Αλι, και κέρδισε γι’ αυτό το Όσκαρ Β Ανδρικού Ρόλου, εκτός από τον ίδιο τον Αλι. Αντίθετα ένας από τους συντελεστές αφιέρωσε το Όσκαρ στην Κάρι Φίσερ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: