Άγιος Παΐσιος: «Τα λόγια του Μέγα Αλέξανδρου ήταν ”και εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού”» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
1

«Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ειδωλολάτρης. Ο ιστορικός Ιώσηπος λέει ότι, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε στην Ιερουσαλήμ (αφού αρνήθηκε την υπόδειξη των Εβραίων να συναντήσει πρώτα το Δαρείο και μετά αυτούς), ο αρχιερέας Ίαδδος τον υποδέχτηκε στο Ναό του Σολομώντα. Εκεί, ο Αλέξανδρος είπε: «Κι εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού» λέει ο Άγιος Παΐσιος.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΄΄ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ 1924 – 1994, ΤΟΜΟΣ Β’ 2η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΥ Ε.Α. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Α. ΖΟΥΡΝΑΤΖΟΓΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΓΙΟΤΟΚΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ Β.
Σταχυολόγηση από ομιλία του Γέροντα Παΐσιου σε προσκυνητές, την Τρίτη της Διακαινήσιμου 1991 .

Ως λαός, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντι στο Θεό. Από τα αρχαία χρόνια ο Θεός μας έδειξε ιδιαίτερη εύνοια. Ήταν στην πρόνοιά Του η δημιουργία του απέραντου κράτους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ώστε να μεταδώσει τα φώτα του Ελληνικού Πολιτισμού στους βάρβαρους και, ειδικότερα, την Ελληνική Γλώσσα, για να διαδοθεί ευκολότερα, μέση αυτής, το Ευαγγέλιο. Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ήταν ειδωλολάτρης. Ο ιστορικός Ιώσηπος λέει ότι, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος μπήκε στην Ιερουσαλήμ (αφού αρνήθηκε την υπόδειξη των Εβραίων να συναντήσει πρώτα το Δαρείο και μετά αυτούς), ο αρχιερέας Ίαδδος τον υποδέχτηκε στο Ναό του Σολομώντα. Εκεί, ο Αλέξανδρος είπε: «Κι εγώ προσκυνώ τον Θεό του ουρανού». Σελίδα 98

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: