ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ. «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ! ΓΕΜΙΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΜΕ ΑΙΜΑ. ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΦΗΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΌΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ(ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    000000

    Επείγουσα έρευνα έχει διαταχθεί προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες θανάτου του 19χρονου στη Χίο, μετά την πτώση μπασκέτας σε αθλητικό χώρο στην περιοχή της Δασκαλόπετρας.

    Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς οδηγήθηκε στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Κρίθηκε, όμως, ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ’ επέκταση ο Δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα, μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος, αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

    Η μπασκέτα, είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί,σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

    Σύμφωνα με το politischios.gr μετά και την επείγουσα προκαταρκτική έρευνα που διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, οι υπηρεσίες του Δήμου Χίου έχουν ξεκινήσει ένα σαφάρι αναζήτησης προκειμένου να διαπιστώσουν ποια χρονολογία τοποθετήθηκε η μπασκέτα, επί ποιας δημοτικής αρχής, με ευθύνη ποιου εργολάβου και αν η τοποθέτηση έγινε με βάση τους κανόνες ασφαλείας, αν και από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε ο «Πολίτης Χίου» από την πρώτη στιγμή του συμβάντος φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν κυριολεκτικά στον αέρα.

    Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον χώρο του τραγικού περιστατικού. Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

    Το δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν ο 19χρονος νεαρός από το Μαρούσι, που βρισκόταν για διακοπές στη Χίο, παίζοντας μπάσκετ στο γηπεδάκι με τέσσερις φίλους του, δέχθηκε τη μπασκέτα στο κεφάλι, η οποία αποκολλήθηκε από το έδαφος. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο Νοσοκομείο Χίου, όπου μεταφέρθηκε αμέσως ο 19χρονος, υπέκυψε στις βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε υποστεί.

    ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Ούτε βίδες δεν είχε η μπασκέτα που σκότωσε τον 19χρονο

    Στην εισαγγελία πρωτοδικών Χίου με την διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκε το πρωί ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, για το το θάνατο του 19χρονου από πτώση μπασκέτας στην Δασκαλόπετρα.

    vournous_0001

    Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν οι εικόνες από τοπικά ΜΜΕ, στις οποίες φαίνεται η μπασκέτα που αφαίρεσε τη ζωή του 19χρονου. Όπως μπορείτε να δείτε, στηριζόταν στο έδαφος με… σκέτο τσιμέντο και δεν είχε καν βίδες για να την συγκρατούν

    POLITI-768x432

    Το τραγικό δυστύχημα συνέβη την Κυριακή στην Δασκαλόπετρα

    basketa_xios1

    Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής ένας 19χρονος νεαρός που βρίσκονταν για διακοπές στη Χίο, όταν πάνω σε παιχνίδι μπάσκετ στο γηπεδάκι της Δασκαλόπετρας, η μπασκέτα αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο νεαρό, ο οποίος με τη σειρά του σωριάστηκε αιμόφυρτος στο έδαφος.

    Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των διασωστών του ΕΚΑΒ που έσπευσαν στο σημείο για την παροχή πρώτων βοηθειών και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο της Χίου αλλά και των ιατρών, ο νεαρός δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να καταλήξει λίγη ώρα αργότερα.

    Από τις φωτογραφίες του «πολίτη της Χίου», φαίνεται ότι η μπασκέτα ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου και καθόλου βάθος, κάτι που οδήγησε στην αποκόλλησή της.

    xios-basketa-dystyxima

    xios-basketa-dystyxima-dyo

    Στο αστυνομικό τμήμα της Χίου κατέληξε αργά τη νύχτα της Κυριακής, ο Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς.
    Ο κ. Βουρνούς κρατείται στο αστυνομικό τμήμα με την διαδικασία του αυτοφώρου, με αφορμή τον θάνατο του 19χρονου τουρίστα, μετά από πτώση μπασκέτας στην περιοχή Δασκαλόπετρα.

    Πηγή: politischios.gr –  astraparis.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. Προφανως και δεν πηγε ενας σιδερας ενα βραδυ μονος του και την τοποθετησε. Προφανως και πηγε γερανος και φορτηγο απο το δημο για την τοποθετηση. Προφανως και εχει ευθυνη ο δημαρχος. Σε καθε δημο, υπαρχει αντιδημαρχος υπευθυνος για τις παιδικες χαρες και τους χωρους αθλοπαιδειας, και οριζεται απο το δημαρχο. Πού ειναι αυτος; Γιατι δε συνεληφθη πρωτος; Ο δημαρχακος θα τη γλυτωσει, γιατι καποτε φωναζε που του στελνανε λαθρομεταναστες, αλλα μετα το βουλωσε αποτομα, με ανταλλαγμα ποιος ξερει τι…

      1. Τι φταίει αυτός ο δήμαρχος για ένα γήπεδο του μπάσκετ που έγινε πριν 30 χρόνια ;;;
        Φταίνε αυτοί που την τοποθέτησαν και αυτοί που ήταν επιβλέποντες μηχανικοί εκείνον τον καιρό. Αυτοί φταίνε και μόνο αυτοί!!!
        Και πόσα γήπεδα θα είναι σε τέτοια κατάσταση ακόμα και πόσα έργα!;;;
        Κρίμα το παλικάρι!

    2. Όλη η Ελλάδα συλλυπείται την οικογένεια του παλληκαριού, όμως τα λόγια δεν μπορούν να φέρουν πίσω το παλληκάρι τους, ούτε να απαλύνουν τον πόνο τους.

      Τελικά, θα πάψουμε ποτέ να κάνουμε το (δήθεν) “καθήκον” μας με λόγια παρηγορίας που αντί να απαλύνουν τον πόνο τον ανθρώπων, προκαλούν δικαιολογημένη οργή;;; Και συνεχίζουμε να κηδεύουμε αθώα νέα άτομα…

      Αυτά που συμβαίνουν στην δύσμοιρη χώρα μας, δεν συμβαίνουν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες, κυριολεκτώ, δεν είναι σχήμα λόγου (ας πάνε να πάρουν μαθήματα από πρώην Βρετανικές αποικίες της Αφρικής ή της Καραϊβικής). Οι απώλειες ζωής που συμβαίνουν στην Ελλάδα, δεν είναι δυστυχήματα που τα έφερε “η κακιά η ώρα”, αλλά εγκλήματα που τα προκάλεσε η έλλειψη σοβαρότητος, οργανώσεως και η αδιαφορία όλων των “υπευθύνων” και της κοινωνίας, ενώ θα μπορούσαν να είχαν προληφθεί.

      Και το γελοίο σε αυτήν την τραγική υπόθεση είναι ότι ο δήμαρχος Χίου παρουσιάσθηκε τα ξημερώματα, αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας… την ευθύνη του γεγονότος για έναν χώρο που -κατά το ρεπορτάζ- δεν είχε καμία δικαιοδοσία, άρα και καμία ευθύνη. Δεν νομίζω να χρειάζεται σχόλιο.

    3. Οταν πέθανε κάποιος Επώνυμος τον ρώτησαν στήν Reception : Μας τηλεφωνησαν…Tι Κολαση θέλετε ; Τήν Γερμανική ή Ελληνική ;….Τι είναι η Γερμανική ;…Είναι μία Λίμνη γεμάτη ΣΚΑΤΑ. Ολοι είναι κάτω απο τά ΣΚΑΤΑ ! Οποιος βγαζει τό κεφάλι εξω τον κοπανάει ο Διαβολος με ενα ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ για νά το χώσει πάλι μεσα…..Ξέχασε το, η Ελληνική τι είναι ; …Είναι μια Λιμνη γεμάτη ΣΚΑΤΑ. Όποιος βγάζει το κεφάλι έξω τόν κοπανάει ο Διαβιλος μέ ένα ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ για νά τό χώσει πάλι μέσα. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ; ….Κοίταξε στήν Ελληνική μιά ξεχνούν να γεμίσουν τήν Λίμνη μέ ΣΚΑΤΑ…. μιά χάνει ο Διάβολος το ΣΚΟΥΠΟΞΥΛΟ !!! ( Να γιατί δέν έχουμε σωτηρία )

    4. Ηθελα να ξερω ο τυπος που εκανε την εγκατάσταση κοιμάται ήσυχος;

    5. Μην το ψάχνετε . Δεν θα διορθώσουμε ποτέ την προχειρότητα, ανοργανωσιά, αδιαφορία καί ανευθυνότητα μας. Και θα εξακολουθησουν να την πληρωνουν αθώοι και ανυποψίαστοι πολίτες εξ’αιτιας της ανικανότητας των υπεύθυνων . Οι αλεπαλληλοι πνιγμοι στίς πισίνες τί δείχνουν ; Συλλυπητήρια στήν οικογένεια τού άτυχου νεαρού.

    6. Εάν γίνει έλεγχος στις παιδικές χαρές και σε αθλητικούς χώρους το 80% θά είναι ακατάλληλοι.Συντήρηση μηδέν λίγο βάψιμο και όλα εντάξη.

    7. Κρίμα το παιδάκι. Δεν μπορούσε γαμω το να πεσει νύχτα που δεν θα ηταν κανένας εκει;;; Αλλα δυςτυχως οπως λενε, το πεπρωμένο φυγην αδύνατον.
      Καλο του ταξίδι και κουράγιο να δίνει ο Θεός στην οικογενεια του.

      1. Και αν ο πιτσιρικάς στην προσπάθειά του να καρφώσει θεαματικά κρεμάστηκε στην μπασκέτα, με αποτέλεσμα να την ρίξει πριν την ώρα της; Γιατί ναι μεν αλλά στέκονταν εκεί 20 χρόνια κόντρα σε ισχυρούς ανέμους που σε 4 τετραγωνικά plexi glass με 8-9 μποφώρ, ασκούν πιέσεις κάτι τόννους αν είναι στην κατάλληλη γωνία.
        Άλλη μια παράμετρος που συνηγορεί στο οτι ο νεαρός κρεμάστηκε είναι οτι βρέθηκε ακριβώς από κάτω και δε μπόρεσε να απομακρυνθεί. Αν είχε πέσει μόνη της θα είχαν μεσολαβήσει κάποιες στιγμές από την ρήξη έως την προσγείωση με έντονο ήχο ώστε να ανησυχήσει τους μεσονύκτιους μπασκετμπωλήστες και να την αποφύγουν.
        Έλεος πια φταίει ο δήμαρχος για ένα παλιό έργο. Φταίνε και οι βάνδαλοι τύπου συριζα ή λάθρο κ.τ.λ. που χρήσιμοποιούσαν το συγκεκριμένο όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να το σέβονται.
        Αλλά τότε θα πρέπει όλοι αυτοί οι χώροι να φυλάσσονται. Και που λεφτά και προσωπικό; Φυλάνε τον αλήστου μνήμης χοιροκοιλιά που μαζί με το πασοκ τα φάγανε.

    8. Το θέμα είναι ότι κάθε καινούργιος δήμαρχος , θα πρέπει να ελέγχει με λεπτομέρεια τους χώρους που αναλαμβάνει να ηγείται.

    9. Πρέπει να δοθεί στους αλητοδημαρχέους εντολή να ελέγξουν όλες τις παιδικές χαρές και τα γήπεδα που είναι στην αρμοδιότητά τους γιατί τα περισσότερα δεν πληρούν τις προδιαγραφές, είναι αρχαία, ασυντήρητα και πολύ επικίνδυνα. Όχι τώρα που πήραν την καρέκλα και την κουτάλα όλα στο έλεος του θεού και να τιμωρούνται αυστηρά όταν συμβαίνουν τέτοια τραγικά γεγονότα. Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό. και θα παραδίδουν και θα συντηρούν σωστά αυτά που είναι στην δικαιοδοσία τους.

    10. Για ψάξτε λίγο πόσα κονδύλια έχουν φάει αυτά τα 20 χρόνια όλοι οι δήμαρχοι για το συγκεκριμένο γήπεδο και πότε μα ποτέ δεν φτιάχτηκε η μπασκετα. Δεν είναι μόνο ο τωρινός! Καλό παράδεισο στο παιδί και ποτε ξανά (αν και δεν το πιστεύω)

    11. Μην αναπαραγετε ΜΑΛ..ΚΙΕΣ !!! Η μπασκετα για να στέκεται έκει τόσα χρόνια (πάνω από 10) καλά ήταν στερεωμένη. Όμως τίποτα δεν μπορεί να είναι άφθαρτο και συνεπώς χρειαζόταν έλεγχο και συντήρηση.

    12. Να βρεθεί το τσογλάνι που έκανε την κατασκευή και να τον ξεσκίσουν. Τετοια κατασκευη δεν θα εκανε ουτε μωρο παιδι. Είναι δυνατόν να έβαλαν την μπασκετα με λίγο τσιμεντακι; έχω μαλακίες και μαλακίες τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναδεί. Ελλαδιστάν γαμω την πουτανα μου.

    13. Αντί να βρείτε τον προϊστάμενο στην τοποθέτηση..πήρατε τον δήμαρχο.. οκ

    14. ΜΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ.
      Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΜΗΔΕΝ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
      ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΦΤΑΙΕΙ, Η ΚΑΚΙΑ ΩΡΑ, Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, Η ΑΤΥΧΙΑ ,
      ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
      ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ
      ΤΗΝ ΦΡΑΠΕΔΙΑ ΤΟΥ.

      1. Γιατί, αυτός ευθύνεται για την εγκατάσταση της μπασκέτας; Αναζήτηση των ενόχων ναι, ανθρωποφαγία όχι.

    15. Σορρυ αλλά ίσως να έχει ευθύνη, ίσως και όχι ο δήμαρχος. Ποιός έδωσε την διαταγή για την κακοτεχνία? Ποιός την εφάρμοσε? Πολλα τα ερωτήματα.

    16. δεν ήξερα ότι οι ΚαΚαΕ-δες κάνουν και εγκλήματα, σε λίγο θα μας πείτε ότι το ΚαΚαΕ είναι το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας.

      1. Το ΚΚΕ οπως και το συριζα ειναι εγκληματικες οργανωσεις

    Comments are closed.