ΣΟΚ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ! ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑ ΟΜΗΡΟΥΣ! ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ! ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 12 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ! (ΦΩΤΟ) – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    gallia bang

    Συναγερμός στη Γαλλία! Ένοπλος άντρας κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων μέσα σε σούπερ μάρκετ στα νότια της χώρας, στην πόλη Τρεμπ, ενώ πριν την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε κοντινή περιοχή.

    Ο δράστης, που φέρεται να είναι τζιχαντιστής, εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας σκοτώσω όλους!».

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι. Ο ένας εκ των δύο νεκρών ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ (χασάπης), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπρουνό Μπαρτοτσετί από το συνδικάτο των αστυνομικών SGP, υπάρχει και τρίτος νεκρός, τον οποίο ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι.
    Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα. Πηγή του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών πάντως κάνει λόγο για τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

    Τουλάχιστον 80 πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ δύο ελικόπτερα έχουν επιστρατευτεί για την διακομιδή των τραυματιών, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation.

     

    DY98ypaX0AARVrs

    Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της πόλης Trebes στη νότια Γαλλία, όταν ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών από σούπερ μάρκετ στο οποίο και κρατά ομήρους υπό την απειλή χειροβομβίδων. Ο ίδιος δηλώνει ότι ενεργεί στο όνομα του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

    g2

    Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

    7624818_7348fde0-2e89-11e8-9898-0b2025ca72bb-1_1000x625 eee

    Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομο έχει συλλάβει τους ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Η τοπική νομαρχία επιβεβαίωσε την λήψη ομήρων στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ISIS.

    g1

    Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ πρόκειται για μια «σοβαρή κατάσταση». Κοντά στην Καρκασόν «ένας άνδρας ταμπουρώθηκε σε σουπερμάρκετ μαζί με ομήρους». «Είναι μία σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Η αντιτρομοκρατική διεύθυνση της εισαγγελίας του Παρισιού έχει ξεκινήσει έρευνα.

    ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη ΓΑΛΛΙΑ! Τζιχαντιστής(;) κρατά ομήρους σε σούπερ μάρκετ! (ΦΩΤΟ)

    Σύμφωνα με αστυνομική πηγή οκτώ άνθρωποι κρατούνται όμηροι από τον δράστη. Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση ομηρείας στο σουπερμάρκετ.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: