ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!! ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΗ ΒΡΟΧΗ, ΚΑΡΑΜΠΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ- ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΥ – ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

    Κοινοποίηση:
    kairos

    Βρέχει ασταμάτητα από τα ξημερώματα στην Αττική και δεν ήθελε πολύ να γίνουν οι δρόμοι ποτάμια. Βάλτε τη βροχή, βάλτε και την απουσία λεωφορείων έως τις 09:00 λόγω της στάσης εργασίας, ήρθε κι “έδεσε” το γλυκό. Και εκτός από βροχή, οι δρόμοι έχουν και “ποτάμια” από… αυτοκίνητα.
    18600960_10154858490648821_185131949_n
    Τα δόντια του… δείχνει ο καιρός λίγο πριν την άφιξη του καλοκαιριού. Οι έντονη βροχόπτωση είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, με τη θερμοκρασία να έχει πέσει αισθητά.

    Από τα ξημερώματα της Πέμπτης , μάλιστα, έντονη βροχόπτωση πλήττει όλη την Αττική.

    Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

    Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν ενώ οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 και πιθανόν 8 μποφόρ.

    Να σημειωθεί ότι βρίσκεται σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο θυελλωδών ανέμων.

    H θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

    getObservationMap1

    getObservationMap

    Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Πέμπτη 18 Μαΐου

    Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται κατά τόπους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
    Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το απόγευμα με τοπικές βροχές κυρίως στα γύρω ορεινά.
    Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Μακεδονία, Θράκη
    Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά νεφώσεις το πρωί.
    Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 ως 25 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ιουνίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
    Στα βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά το απόγευμα και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση.
    Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
    Άστατος κατά περιόδους νεφελώδεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα βόρεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση.
    Οι άνεμοι βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα δυτικά και βόρεια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
    Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα βόρεια.
    Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Πολλά προβλήματα στους κεντρικούς δρόμους των Αθηνών

    Η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν αυξήσει την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.

    Σήμερα πραγματοποιούν στάση εργασίας στα λεωφορεία της Αθήνας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

    Η στάση εργασίας μαζί με την κακοκαιρία έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα στους δρόμους καθώς τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση από την τροχαία οι δρόμοι που αντιμετώπιζαν στις 7:30 τα σημαντικότερα προβλήματα ήταν:

    – Η λεωφόρος Αθηνών και στα δύο ρεύματα

    – Η λεωφόρος Κηφισού και στα δύο ρεύματα

    – Η Πέτρου Ράλλη

    – Η Κατεχάκη για όσους οδηγούς κινούνται προς Κηφισίας

    – Η Βασιλέως Κωνσταντίνου

    – Η Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά

    thepek-troxai-pinakas2