ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗ. ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ. ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ Ο “ΛΥΚΟΣ” ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ

    Κοινοποίηση:
    erdogan-aksam2

    «Ο Ερντογάν θα επισκεφτεί τη Θράκη… μέσω Αθήνας!»
    Η Αθήνα ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της Θράκης στον… «σουλτάνο» Ταγίπ
    Ο Πρέσβης επί τιμή Γιάννης Κοραντής σχολιάζει την επίσημη επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα σε σχέση με την ανεπίσημη επίσκεψή του στη Θράκη

    Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στην Ελλάδα, την Τουρκία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και Ε.Ε. επειδή πραγματοποιείται σε μια περίοδο που οι σχέσεις της γείτονος και τη Δύση έχουν διαρραγεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ παράλληλα έχει αναβαθμιστεί αισθητά η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας

    Σχολιάζοντας την έλευση του Τούρκου προέδρου ο πρέσβης επί τιμή Γιάννης Κοραντής εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το κατά πόσο αυτή μπορεί να επιφέρει μια θετική εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον κίνδυνο ο Ερντογάν να χρησιμοποιεί ως βατήρα το ανεπίσημο πρόγραμμά του για να διασπείρει μηνύματα αλληλεγγύης στους «τούρκους αδελφούς» της Θράκης.

    Σε μία περίοδο που όλα είναι ρευστά πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί αυτή την επίσκεψη η ελληνική κυβέρνηση , τι θα πρέπει να προσέξει περισσότερο και που θα πρέπει να φτάσουν οι συνομιλίες για οποιοδήποτε θέμα;

    Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου προέδρου ύστερα από 65 χρόνια και εύλογα κανείς θα έπρεπε να περιμένει ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα εξαιρετικά σημαντικά. Προβληματίζομαι για τον χρόνο αυτής της επίσκεψης και για την σκοπιμότητα της. Ως προς τον χρόνο, είναι σαφές ότι ο κ. Ερντογάν βρίσκεται στη γωνία από τις ΗΠΑ, από την Ε.Ε, προσδοκά εύλογα να διατηρήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας και επαφής με την Ε.Ε μέσω Ελλάδας.
    Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος σε ό,τι αφορά εμάς.
    Τι πάμε να κερδίσουμε; Έχουμε διαπιστώσει κάποια αλλαγή στην στάση της Ερντογανικής Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με την Ελλάδα;
    Όλα παραμένουν όπως είχαν και το casus belli και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο και το Κυπριακό.
    Στην Θράκη είχαμε πολύ πρόσφατα την επίσκεψη του αντιπροέδρου Χασάν Τσαβούσογλου που κατάγεται από την Ροδόπη και τα εξαιρετικά προσβλητικά και προκλητικά λόγια τα οποία χρησιμοποίησε.
    Έχουμε το πελώριο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης που είναι πάνω στο τραπέζι, που ναι μεν είχε μειωθεί σημαντικά ως συνέπεια της ευρωτουρκικής συμφωνίας του Μαρτίου, αλλά διαπιστώσαμε πως εδώ και μερικούς μήνες ξεκίνησε πάλι να αυξάνει η ροή αλλοδαπών παρανόμων από τα τουρκικά παράλια προς την Ελλάδα.
    Συνεπώς, εμείς τι περιμένουμε; Θα συζητηθούν η ατμοπλοϊκή σύνδεση Σμύρνης- Θεσσαλονίκης, περισσότερες αεροπορικές πτήσεις, μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.
    Όλα αυτά είναι ζητήματα που μπορούν να συμφωνηθούν σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο και δεν χρειάζεται να περιμένουμε να έρθει εδώ ένας τούρκος πρόεδρος για να συμφωνηθούν όλα αυτά τα θέματα.

     

    erdogan73

    Δεν ξέρουμε τι θα συζητηθεί κατά βάθος και κρατάμε κάποια επιφύλαξη για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών…

    Εγώ προσωπικά κρατάω μεγάλη επιφύλαξη για τα αποτελέσματα αυτών των επαφών, γιατί όταν έρχεται μετά από 65 ολόκληρα χρόνια πρωθυπουργός Τούρκος στην Ελλάδα, εύλογα περιμένει κανείς κάτι το εξαιρετικά σημαντικό. Εκτός κι αν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζουμε και ανακοινωθεί μετά φανών και λαμπάδων. Αν είναι κάτι θετικό, θα είμαι ο πρώτος που θα το χαιρετήσω.

    Λέγεται από ορισμένες πλευρές ότι δεν αποκλείεται να έχουμε μια συμφωνία σε εμπορικό επίπεδο ή μια στενότερη συνεργασία και το τι θα γίνει για να περιοριστεί ο αριθμός των μεταναστών τα νησιά. Αυτό πόσο πιθανό είναι αλήθεια;

    Οτιδήποτε θετικό προκύψει προς μία κατεύθυνση για να κλείσει το μεταναστευτικό, το προσφυγικό κύμα ή μέτρο συμφωνηθεί , σε όποια απόφαση καταλήξουν οι δύο πλευρές προς αυτή την κατεύθυνση και είναι θετικό, ασφαλώς θα πρέπει να χαιρετηθεί.
    Σε ό,τι αφορά τις εμπορικές σχέσεις. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και όχι η Τουρκία. Ασφαλώς θα πρέπει να ενθαρρυνθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. Στο μέτρο όμως που είμαστε σε μια ελεύθερη οικονομία, η από ελληνικής πλευράς προς την Τουρκία, είναι θέμα εξαγωγέων ιδιωτών. Δεν αποφασίζει το κράτος, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι μια πολιτική ενθάρρυνση ή να λάβει νομοθετικά μέτρα ενθάρρυνσης των εξαγωγών προς κάθε κατεύθυνση.
    Από την άλλη πλευρά είναι ευπρόσδεκτες οι επενδύσεις από το εξωτερικό απ΄ όπου και να προέρχονται . Με την ίδια σκέψη θα έλεγα και τις επενδύσεις τις προερχόμενες από την Τουρκία, υπό την σαφή όμως προϋπόθεση ότι αυτές δεν αφορούν ζωτικούς για την εθνική ασφάλεια και κυριαρχία χώρους, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες, τα λιμάνια , οι μαρίνες, τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκία ή άλλα συναφή. Συνεπώς, ναι, πρέπει να ενθαρρυνθούν οι εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών , λαμβανομένου υπόψιν του διακριτού ρόλου και της διακριτής θέσης εκάστου των δύο ηγετών.

    Είναι μια ευκαιρία να βάλουμε κι εμείς ορισμένα ζητήματα, γιατί τις περισσότερες φορές η Τουρκία βάζει την δική της ατζέντα και εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις, προσπαθώντας να απαντήσουμε στις προκλήσεις. Είναι μια ευκαιρία η επίσκεψη Ερντογάν να περάσουμε στην αντίπερα όχθη με αυτή την επίσκεψη λίγο διαφορετικά;

    Η κάθε επαφή με τους Τούρκους γείτονές μας πρέπει να είναι αφορμή για να θέτουμε χωρίς υστερίες και λαϊκισμούς τα ζητήματα που μας απασχολούν και είναι τα διμερή, η λαθρομετανάστευση, τα παλαιά και επίκαιρα ζητήματα που αφορούν τον ελληνισμό της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο. Ασφαλώς θα πρέπει να θέτουμε και το θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με μια σαφή αντίληψη ότι αυτή δεν είναι ένα διμερές ελληνοτουρκικό θέμα το οποίο αφορά τον ρόλο της Ορθοδοξίας. Είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα και αφορά πρωτίστως την ανάγκη και την υποχρέωση της Τουρκίας να σέβεται διεθνείς κανόνες και συνθήκες ελευθερίας.

    Υπάρχει περίπτωση αυτή η επιλογή να ενοχλήσει ορισμένες πλευρές, τώρα που είμαστε σε μια περίοδο που η Τουρκία δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις με ΗΠΑ, Ευρώπη και Ρωσία. Υπάρχει ο κίνδυνος να ενοχληθούν ορισμένοι από την στάση της Αθήνας;

    Στο τραπέζι έχουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Τουρκία, η αναγγελία ότι μετέφερε πρόσκληση προς τον κ Ερντογάν για να επισκεφθεί στην Ελλάδα, συνεπώς, εύλογο είναι να φανταστώ ότι δεν έπεσαν απ΄ τα σύννεφα οι υπερατλαντικοί φίλοι μας με την έλευση Ερντογάν. Διότι προσοχή. Άλλο η Τουρκία, άλλο ο Ερντογάν. Για τις ΗΠΑ η Τουρκία θα παραμείνει ένα μαγαζί γωνία και ένας δίαυλος επικοινωνίας.
    Σε ό,τι αφορά την Ε.Ε., ίσως η ελληνική πλευρά μεταδώσει κάποιες ευρωπαϊκές απόψεις σε ό,τι αφορά την δημοκρατία, την διεθνή συμπεριφορά, τις σχέσεις της με άλλες χώρες, την ανάγκη να υπάρχει ένα κράτος δικαίου και ίσως αυτό να τους βολεύει. Γεγονός παραμένει ότι εμείς πάμε ενάντια στο ρεύμα. Το 1990 η Ελλάδα κρατούσε την Τουρκία σε απόσταση, την ίδια ώρα που η Ευρώπη εμφανιζόταν να την αγκαλιάζει . Όταν μετά το Συμβούλιο Κορυφής της Ε.Ε στο Ελσίνκι το 1999 αντιστράφηκαν οι όροι και άρχισε η προσέγγιση Ελλάδας- Τουρκίας, φτάσαμε με την εξέλιξη των πραγμάτων στο σημερινό σημείο, η Ευρώπη να είναι αποστασιοποιημένη από την Τουρκία κι εμείς να είμαστε οι πρώτοι φίλοι της.
    Παρατηρώ ότι είναι οξύμωρο να εμφανιζόμαστε ως υπέρμαχοι της ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. και από την άλλη πλευρά να κάνουμε διμερείς ή συλλογικές διαμαρτυρίες και διαβήματα προς την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ για την στάση της Τουρκίας έναντι ημών, τις παραβιάσεις κλπ.

    o-tsipras-erdogan

    Κάποιοι φοβούνται πως αυτό μπορεί να συνεχιστεί και με μια ενδεχόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στη Θράκη και εκεί υπάρχει η διαμαρτυρία 22 φορέων που δεν θέλουν να επισκεφθεί την περιοχή ο Ερντογάν, επειδή γνωρίζουν ποιο είναι το κλίμα που θέλει να διαμορφώσει.

    Δεν έχουν άδικο αυτοί οι φορείς, γιατί η πείρα καταδεικνύει πως κάθε φορά που τούρκοι επίσημοι επισκέπτονται την Θράκη, προσθέτουν ένα λιθαράκι στις προκλήσεις. Τολμώ να πω και μακάρι να κάνω λάθος, πως ο βασικός σκοπός του κ Ερντογάν ερχόμενος εδώ, δεν είναι να έρθει και να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό, είναι να πάει στην Θράκη. Και επειδή δεν μπορεί να το κάνει επισήμως, υποχρεωτικά πηγαίνει μέσω της Αθήνας.
    Μπορεί να ακούγεται κυνικό, όμως θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να ξεκαθάριζε η ελληνική πλευρά σταράτα, ότι αν θέλετε κ Ερντογάν στην Αθήνα, να πάτε να επισκεφθείτε την Κέρκυρα, τη Καλαμάτα, το Πήλιο. Στην Θράκη, όμως δεν θέλουμε να πάτε, γιατί έτσι θέλουμε.
    Άραγε θα το δεχόταν ο κ Ερντογάν; Άποψή μου είναι πως όχι.
    Αν και εμείς ήδη δεν θα τολμούσαμε να το πούμε.

    Μπορεί να επιβάλλει μια χώρα που φιλοξενεί έναν ηγέτη το πρόγραμμα ή σέβεται την επιθυμία του;

    Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να κάνει ένας ξένος επισκέπτης ερχόμενος εδώ. Εάν πράγματι η επιθυμία του ξένου ηγέτη είναι πέρα από το επίσημο πρόγραμμα και επίσημες συνομιλίες να επισκεφθεί και άλλα μέρη της χώρας στην οποία μεταβαίνει ως ανεπίσημο μέρος του προγράμματος του, δεν δημιουργεί πρόβλημα.
    Είναι αυτονόητο όμως πως η συμπεριφορά του ηγέτη στην φάση αυτή της επισκέψεώς του θα κριθεί εκ του αποτελέσματος. Αν χρησιμοποιεί όμως το ανεπίσημο μέρος της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ως βατήρα για εξαπολύσει πολιτικά μηνύματα προς τους «τούρκους αδελφούς του», να διακηρύξει, όπως έκανε πολύ προκλητικά ο κ Τσαβούσογλου, ότι η μητέρα Τουρκία είναι στο πλευρό των τούρκων της Δυτικής Θράκης, αυτά δεν μπορούν να γίνουν δεκτά. Υπερβαίνουμε τα όρια.
    Υπάρχει μια λογική διαπραγμάτευση στη ζωή προκειμένου να διευκρινιστούν τα περιγράμματα της επισκέψεως και τι μπορεί ή δεν μπορεί να κάνει ο φιλοξενούμενος.

    Πηγή εφημ. «Νέα Εγνατία Καβάλας»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Αυτα τα ελληνακια της θρακης τι ψηφιζουν;;; μηπως εχουν φοβο μην αναστηθει ο χιτλερ. Ο μουσολινι οι σαρακηνοι πειρατες;;;;; ας δουνε καποια αποσπασματα ασπρομαυρα απο το 1922 στο γιου τιουμπ … Να κατι κρεμασμενους διχνει κατι χωρις κεφαλια … Και αντε να περασεις τα τουβλα διασχιζοντας τονΝΕΣΤΟ !!!!

    2. Η Θρακη, εχει ηδη, Παραδοθει. Οσο εμεις κοιμομασταν, τον υπνο, του Δικαιου, Δραγωνα και Φραγκιουδακη, σε συνεργασια, ακομα και με τους Γκριζους Λυκους – νομιζω, καλα θυμαμαι – προετοιμαζαν, το Ξεπουλημα της. Τα οσα γινονται, αυτην την στιγμη – κατα την ταπεινη, αποψη μου – ειναι προσυνεννοημενα … τερτιπια, ωστε να μας, το σερβιρουν, με… τροπο. Ποτε Δεν φανταζομουν ομως, πως αυτο, σα συνεβαινε, μεσα στο ιδιο μας, το σπιτι. Παμε παρακατω. Θα επισημανω, καποια θεματακια και τα συμπερασματα, δικα σας. 1ον) 4 Μουσουλμανοι Βουλευτες, κατ επιταγην, της Αγκυρας. 2ον) Ιλχαν Αχμετ – ο ενας, εκ των Βουλευτων – Πρακτορας, των Τουρκων. Συμφωνα δε, με τα Wikileaks, οι ΗΠΑ, τον προοριζαν, για Πρωθυπουργο, της Ελλαδος. 3ον) FUEN – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΟΖ και τελος, μαλλον Τακιμιασμα βλεπω, Τουρκιας – Γερμανιας, κι ας κανουν τωρα… Ναζακια, απαντες.

    3. Η Κρήτη ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ και τώρα… δείτε τι λένε!
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 11:29
      media/k2/items/cache/aa827160d87c7d55b1c7dafa50b1c15b_XL.jpg?t=-62169984000
      Οι περισσότεροι Κρητικοί επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ

      για κυβέρνηση της χώρας, αλλά τώρα ζορίζονται άσχημα!

      Διαβάζουμε από την τοπική εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα»:

      Απαισιόδοξοι φαίνεται να είναι οι Κρητικοί όσον αφορά τις επιχειρήσεις και την επιχειρηματικότητα. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στην Παγκρήτια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του Γιώργου.I.Ματαλλιωτάκη Διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων και του Κων/νου Ζοπουνίδη καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, γενική εκτίμηση αποτελεί ότι οι υπάρχουσες συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου κατάλληλες για την ανάπτυξη και δημιουργία νέων επιχειρήσεων.

      Αναλυτικά η έρευνα αναφέρει «οι ερωτηθέντες στην έρευνα σε ποσοστό 63,4% υποστήριξαν ότι δε θα δημιουργούσαν δική τους επιχείρηση ή δε θα συνιστούσαν στους γύρω τους κάτι ανάλογο. Αντίθετη άποψη διατύπωσε το 32,2% του δείγματος που βλέπει θετικά τη δημιουργία επιχειρήσεων αυτή την εποχή. Ένδειξη που αντικατοπτρίζει τις γενικότερες ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση και την αβεβαιότητα στον επιχειρηματικό κόσμο και τον τομέα της ανάπτυξης.

      Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 44,2% των πολιτών έχει την άποψη ότι η πορεία των επιχειρήσεων στην περιοχή τους θα είναι καθοδική, αντίθετα σε ποσοστό 11,9% υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις στην Κρήτη θα διαγράψουν ανοδική πορεία το επόμενο έτος. Το 40% ισχυρίστηκε ότι οι επιχειρήσεις στην Κρήτη δε θα υποστούν καμία μεταβολή.

      Αναφορικά με την άποψη των πολιτών για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις, το 41,6% των ερωτηθέντων υπέδειξε ως το σοβαρότερο πρόβλημα την έλλειψη ρευστότητας, τις ασφαλιστικές εισφορές (22,2%), το 11,6% το παρεμπόριο, και το 10,2% τη γραφειοκρατία. Δεν έλειψαν και εκείνοι που χαρακτήρισαν ως σημαντικότερο πρόβλημα μιας επιχείρησης τον ανταγωνισμό (8%) και (5,3%) τις δυσκολίες δανεισμού.

      Σε ό,τι αφορά τον ρόλο του κράτους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, το 69,2% πιστεύει ότι είναι αρνητικός/ανασταλτικός, ενώ μόλις το 3,6% θετικός. Ένα ποσοστό της τάξεως του 25,1% χαρακτηρίζει ουδέτερο τον ρόλο του κράτους στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

      Μεγάλη πλειοψηφία του δείγματος (66,4%) υποστηρίζει ότι στις σημερινές συνθήκες ανταγωνισμού δεν υπάρχει χώρος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει το 32,2% των ερωτηθέντων υποστηρίζοντας ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τις σημερινές δύσκολες συνθήκες έχουν χώρο να αναπτυχθούν. Στοιχεία που αναδεικνύουν τη γενικότερη απαισιοδοξία των πολιτών για το μέλλον των επιχειρήσεων του νομού τους.

      Την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας με επιπλέον επιδοτήσεις και τη στήριξη από το κράτος φαίνεται να επιθυμούν οι πολίτες (71,9%) σε περίπτωση που σκεφτούν να αναλάβουν πρωτοβουλία να αναπτύξουν τη δική τους ιδιωτική επιχείρηση. Αντίθετη γνώμη φαίνεται να έχει το 11,9% που υποστηρίζει ότι οι ιδιώτες πρέπει να στηρίζονται αποκλειστικά στις δικές τους δυνάμεις. Την αποκλειστική στήριξη από το κράτος για τη δημιουργία επιχειρήσεων δήλωσε ότι επιθυμεί το 14,3% του δείγματος.

      Η έρευνα επεκτάθηκε και στις προτιμήσεις των πολιτών για την επαγγελματική τους πορεία και αποκατάσταση. Στη σχετική ερώτηση, το 27,7% των πολιτών δήλωσε πως θα προτιμούσαν τα παιδιά τους να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες, το 7,4% να ακολουθήσουν το επάγγελμα του παραγωγού, το 17,3% των ερωτηθέντων θα ήθελαν τα παιδιά τους να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι, 9,8% επιχειρηματίες, 9,5% ακαδημαϊκοί και 6,5% να ακολουθήσουν καλλιτεχνικά επαγγέλματα. Το 21,7% του δείγματος δεν απάντησε στην ερώτηση. Ταυτόχρονα σε άλλη ερώτηση της έρευνας, περίπου ίσως αριθμός ερωτηθέντων (38,5%) θα προτιμούσαν να εργάζονται στο δημόσιο τομέα ή να αναπτύξουν δική τους επιχείρηση, ενώ να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα εκδήλωσαν προτίμηση σε ποσοστό 17,6%.

      Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα στοιχεία τις δημοσκόπησης που προκύπτουν από άλλη ερώτηση, όπου ένας στους δύο πολίτες περίπου (48,3%) πιστεύει ότι η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος δεν συμβάλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Διαφορετική πεποίθηση φαίνεται να έχει 48% του δείγματος.

      Αξιοσημείωτη είναι και η πεποίθηση των πολιτών για την πορεία των πραγμάτων με βάση την εικόνα που έχουν σήμερα για τη χώρα, οι οποίοι εκφράζουν την ανησυχία τους σε αρκετά μεγάλο ποσοστό. Μάλιστα δηλώνουν ότι θα δίσταζαν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά εξαιτίας της παρούσας αβέβαιης οικονομικής κατάστασης σε ποσοστό 66,4%. Το 11,9% του δείγματος θα δίσταζε να αναλάβει επιχειρηματικές πρωτοβουλίες λόγω μεγάλου ρίσκου, ενώ για το 8,9% των ερωτηθέντων αποτελεί μεγάλο εμπόδιο η δυσκολία πρόσβασης σε μεγάλα κεφάλαια.

      Σε ερώτηση σχετικά με την καταλληλότητα του οικονομικού περιβάλλοντος και των συνθηκών για ανάπτυξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας, οι πολίτες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, αφού σε ποσοστό 54,6% υποστήριξαν ότι στην Κρήτη υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματική δραστηριοποίηση και ανάπτυξη τέτοιου είδους πρωτοβουλιών. Αντίθετη άποψη φαίνεται να έχουν το 41,4% των ερωτηθέντων.

      Μεθοδολογία και ταυτότητα

      Η έρευνα διενεργήθηκε υπό την εποπτεία του διδάσκοντα του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης διδάκτορα στην Ανάλυση Δεδομένων Γιώργου.I.Ματαλλιωτάκη και του καθηγητή Κων/νου Ζοπουνίδη διευθυντή του εργαστηρίου Ανάλυσης Δεδομένων και Πρόβλεψης.

      Η οργάνωση της έρευνας, η ανάλυση των αποτελεσμάτων έγινε από τον Ματαλλιωτάκη Γεώργιο Διδάκτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης.

      Η σύνταξη του ερωτηματολογίου έγινε από τον διδάκτορα Γ.I .Ματαλλιωτάκη .

      Η Παγκρήτια αυτή έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο 1-5 Ιουνίου του 2017.

      Μέθοδος:Το δείγμα ήταν τυχαίο, στρωματοποιημένο και αντιπροσωπευτικό του σχετικού πληθυσμού, περιελάμβανε 905 νοικοκυριά της Κρήτης και επιλέχθηκε βάσει των σχετικών αναλογιών του πραγματικού πληθυσμού της απογραφής του 2011. Βασίσθηκε σε δομημένο ερωτηματολόγιο και πραγματοποιήθηκαν προσωπικές τηλεφωνικές συνεντεύξεις.

      Ηλικίες: από 18 ετών έως 60 +»

    4. Νέα “παχιά” λόγια: “Καμία λαϊκή οικογένεια δεν θα χάσει το σπίτι της”, διαμηνύει ο Α.Τσίπρας
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 21:33
      media/k2/items/cache/12edd85e7b9af3bc5cc66e17d01a3e00_XL.jpg?t=-62169984000
      “Καμία λαϊκή κατοικία δεν πρόκειται να εκπλειστηριαστεί,

      καμιά υπερχρεωμένη οικογένεια δεν κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα.

      Κατήγγειλε την ύπαρξη μιας λαϊκίστικης και ψευδούς 100% προπαγάνδας τις τελευταίες μέρες πάνω στο θέμα των πλειστηριασμών και υπογράμμισε:

      “Τους έπιασε ο πόνος, ξαφνικά, για το σπίτι του φτωχού βιοπαλαιστή. Να υπενθυμίσω, λοιπόν, τόσο στους ευαίσθητους ολιγάρχες, όσο και στους πολιτικούς τους ακολούθους, ότι με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο, προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000 ευρώ. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης, για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000 ευρώ”.

      Ο πρωθυπουργός είπε πως “αυτοί που κινδυνεύουν είναι οι μεγάλοι μπαταχτσήδες, που προτίμησαν τους φορολογικούς παραδείσους, από την «κόλαση» της αποπληρωμής τους”.

      Δεν έχουμε σκοπό να προστατέψουμε αυτούς που έβγαλαν λεφτά στην εποχή του χρηματστηρίου, ούτε αυτούς που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και χρεοκόπησαν, ανέφερε.

    5. Ο Λ. Μπαλτσιώτης επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας
      Ο ιστορικός που υπηρετούσε στον Συνήγορο του Πολίτη τώρα στην ιθαγένεια
      ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/09/2017 11:47
      Σε προτεραιότητα θέτει η κυβέρνηση την απλοποίηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την κτήση ιθαγένειας. Θα επιχειρηθεί να αρθούν οι δυσλειτουργίες οι οποίες έχουν εντοπισθεί και προκαλούν καθυστερήσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν στα ανήλικα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσει το Μαξίμου και την τοποθέτηση του Νομικού και Διδάκτορα Ιστορίας κ. Λάμπρου Μπαλτσιώτη, ως επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, η οποία συστάθηκε μόλις πριν από ένα μήνα. Ο κ. Μπαλτσιώτης υπηρετεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Συνήγορο του Πολίτη, στον Κύκλο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με ειδίκευση σε θέματα που αφορούν στην ιθαγένεια, την πολιτογράφηση, τη θρησκευτική ελευθερία αλλά και στην προστασία από διακρίσεις με βάση την καταγωγή κ.α. Στον 51χρονο Διδάκτορα Ιστορίας ανέθεσαν καθήκοντα Ειδικού Τομεακού Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, με απόφασή τους ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης (ΦΕΚ. 462/τ. Υ. Ο. Δ. Δ/ 21-9-2017).

      Πάντως, όταν τον Ιούλιο του 2017 εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο Σκουρλέτη η ρύθμιση για τη σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, υπαγόμενη απευθείας στον Υπουργό Εσωτερικών, κόμματα της αντιπολίτευσης (Ποτάμι, Δημοκρατική Συμπαράταξη κ. α.) κατηγόρησαν την κυβέρνηση, με αφορμή τη νέα Γραμματεία, για αύξηση κυβερνητικών οργάνων με στόχο τον έλεγχο του κράτους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το Ποτάμι επεσήμαιναν τότε στη Βουλή σχολιάζοντας το πολυνομοσχέδιο ότι «δημιουργούνται νέα όργανα και δομές, όπως η νέα ειδική γραμματεία ιθαγένειας, που συμπαρασύρουν τη δημιουργία ενός ακόμα κύματος θέσεων μετακλητών και συμβούλων».

      Τελικά, η νέα Ειδική Γραμματεία Ιθαγένειας συστάθηκε με το άρθρο 125 του νόμου 4483 /2017 (ΦΕΚ, Τεύχος Α’ 107/31.07.2017) και ορίστηκε ότι αποστολή της είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για θέματα που αφορούν στην κτήση και απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας ενώ παράλληλα έχει υπό την εποπτεία της τη Διεύθυνση Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών.
      Εκεί σημειώνεται ότι ως Ειδικός Τομεακός Γραμματέας Ιθαγένειας διορίζεται πρόσωπο που διακρίνεται για την επιστημονική του κατάρτιση και την επαγγελματική του ικανότητα σε ζητήματα συναφή με τις αρμοδιότητές του και διαθέτει σημαντική διοικητική εμπειρία, σε θέσεις ευθύνης, σε διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, στοχοθεσία, συντονισμό ομάδων και παρακολούθηση επίτευξης στόχων.

      Ο κ. Λάμπρος Μπαλτσιώτης, σύμφωνα με το βιογραφικό του, ειδικεύεται σε ζητήματα γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια και σε ζητήματα ιθαγένειας, και έχει μεγάλη εμπειρία ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη. Ανήκει στους ιστορικούς που με τις μελέτες τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους εστιάζουν στην προσπάθεια αποδυνάμωσης των εθνικισμών στα Βαλκάνια, αναδεικνύουν ζητήματα των μειονοτήτων αν και οι απόψεις τους ενίοτε κρίνονται ως κοσμοπολίτικες υπό την ευρεία έννοια κατ΄αντίστιξη με τους λεγόμενους εθνικόφρονες. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ενώ σπούδασε Ιστορία στην École des Hautes Études en Sciences Sociales και είναι διδάκτωρ Ιστορίας (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

      Η κυβέρνηση επιδιώκει να μειώσει το χρόνο που χρειάζεται για την έκδοση αποφάσεων κτήσης με επιτάχυνση, μεταξύ άλλων, των διαδικασιών για την εξέταση των αιτημάτων ιθαγένειας. Θα επιχειρηθεί να αρθούν οι δυσλειτουργίες οι οποίες έχουν εντοπισθεί και προκαλούν καθυστερήσεις ακόμα και σε περιπτώσεις που αφορούν στα ανήλικα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών. Έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι μόνο η αύξηση του όγκου των αιτήσεων, μετά την τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας που προκαλεί αρρυθμίες. Εντοπίστηκαν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις αλλά και εμπλοκές λόγω της έλλειψης ηλεκτρονικής διασύνδεσης για διασταύρωση στοιχείων και έκδοση πιστοποιητικών. Βέβαια, μείζον θέμα είναι και οι αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες, Είναι ενδεικτικό ότι, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ το Βήμα της Κυριακής (12/03/2017), «ο χρόνος αναμονής είναι περίπου δυόμισι χρόνια ενώ ακόμα και σήμερα, παρά τις κοπιώδεις προσπάθειες των υπαλλήλων στις αποψιλωμένες από προσωπικό υπηρεσίες, εκκρεμούν αιτήσεις για απονομή ελληνικής ιθαγένειας από το 1997-98!».

      Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι λίγο νωρίτερα από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου Σκουρλέτη, ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας (αρχές Ιουνίου) είχε επισκεφθεί το υπουργείο Εσωτερικών, και είχε προαναγγείλει, μεταξύ άλλων, παρεμβάσεις για την ιθαγένεια.
      Ο κ. Τσίπρας είχε αναφερθεί στα προβλήματα μεταναστών οι οποίοι ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα, έχουν τις τυπικές και νομικές προϋποθέσεις για να αποκτήσουν την ιθαγένεια, αλλά, όπως είπε, στην πράξη δυσκολεύονται πάρα πολύ ή και δεν την αποκτούν.
      «Θέλουμε, λοιπόν, να απλοποιήσουμε και να επισπεύσουμε τις διαδικασίες απόδοσης ιθαγένειας. Νομίζω ότι είναι μία πρωτοβουλία, η οποία ουσιαστικά μας οδηγεί σε έναν εξορθολογισμό, κυρίως σε ο, τι αφορά τη διαδικασία της συνέντευξης και την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών και των χρόνων που απαιτούνται», είχε επισημάνει. Το Μαξίμου προβάλλει ως ανάγκη για ένα κράτος δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη διεκπεραίωση υποθέσεων ιθαγένειας με κανόνες που και τη διαφάνεια να υπηρετούν και τα δικαιώματα των πολιτών να σέβονται.

    6. Ευρωπαίοι αποκαλύπτουν την κομπίνα Τσίπρα με το μέρισμα
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 09:05
      Τι λένε για την έξοδο από τα μνημόνια

      Αποκαλύψεις για το πώς κόπηκαν τα 300 εκατομμύρια από κοινωνικές δαπάνες και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης προκειμένου να μοιραστεί «κοινωνικό μέρισμα», αλλά και για την νέου τύπου επιτήρηση που θα φέρει το «υβριδικό μνημόνιο μετά το 2018», έκαναν χθες Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Παράλληλα αποκάλυψαν ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί ούτε τις θεομηνίες, τους σεισμούς και τις μεταναστευτικές ροές που έπληξαν φέτος τα ακριτικά νησιά (Λέσβος, Χίος κλπ) για να πείσει τους θεσμούς να αποφευχθεί η νέα αύξηση -κατά 50% του ΦΠΑ- στα 32 νησιά του Αιγαίου από 1.1.2018. Οι αποκαλύψεις ήταν απανωτές:

      1ον) Για το Κοινωνικό μέρισμα: Ευρωπαϊκή πηγή εξηγούσε πως οι θεσμοί δεν διαφώνησαν στην διανομή του, επειδή δεν την θεωρούν «παροχή», αλλά ως λεφτά που προορίζονταν εξ αρχής για την Υγεία και Πρόνοια αλλά στην πορεία περικόπηκαν, ή ως χρωστούμενα και οφειλόμενα με δικαστικές και διοικητικές αποφάσεις σε συνταξιούχους και στη ΔΕΗ. «Δεν τα βλέπουμε ως καινούργια λεφτά» ανέφερε «αλλά ως μέρος της υποχρηματοδότησης κοινωνικών δαπανών το 2017, όπου μεταξύ άλλων προβλεπόταν ότι θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΚΕΑ 700.000 δικαιούχοι αλλά χρηματοδοτήθηκαν 500.000».

      Αποκάλυψε δηλαδή ότι ενώ το σχέδιο ήταν να λάβουν φέτος 700.000 φτωχοί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, περίπου 200.000 το στερήθηκαν. Και τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού άλλωστε δείχνουν ότι τουλάχιστον 300 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για δαπάνες Ασφάλισης, Περίθαλψης και Κοινωνικής Προστασίας, άλλαξαν δρόμο και κατέληξαν να δοθούν σαν «παροχές».

      ​Και τόνισε επίσης ότι «η επιστροφή των εισφορών είναι εκκαθάριση νομικής υποχρέωσης», ενώ «η εξόφληση οφειλών στην ΔΕΗ μπορεί να φτάσει και στα 500 εκατ. ευρώ» τελικά.

      2ον) Για τον ΦΠΑ στα 32 νησιά του Αιγαίου: Η ίδια ευρωπαϊκή πηγή «ψαλίδισε» τις προσδοκίες για αναστολή της αύξησης κατά 50% του ΦΠΑ, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ο καλύτερος τρόπος ενίσχυσης των νησιωτών, δεδομένου ότι η διατήρηση δύο ταχυτήτων στον ΦΠΑ «δημιουργεί γραφειοκρατία». Φαίνεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση δεν έπεισε για το αίτημα που υπέβαλε, παρά τα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών αυτών, λόγω του προσφυγικού και ιδιαίτερα μετά τον καταστροφικό σεισμό στη Λέσβο. Ο επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών στην Αθήνα Ντέκλαν Κοστέλο, μιλώντας χθες σε συνέδριο για την ελληνική Οικονομία, πρόκρινε ως μέσω ενίσχυσης της αξιοποίηση των κονδυλίων από τα Ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία

      3ον) Συνεχή προαπαιτούμενα και μετά το 3ο Μνημόνιο: Πρόγευση για την νέου τύπου επιτήρηση που θα φέρει το «υβριδικό μνημόνιο» μετά τον Αύγουστο του 2018 έδωσε χθες ο επικεφαλής των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο. Στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου κατέδειξε πως μικρή αξία έχει για τη χώρα μας αν στα οκτώ χρόνια των Μνημονίων εκπλήρωσε χιλιάδες προαπαιτούμενα, αφού πολλά φαντάζουν ξεπερασμένα πλέον από τα γεγονότα και τον οικονομικό ανταγωνισμό με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αντιθέτως ο επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών υπέδειξε στις ελληνικές κυβερνήσεις ότι θα πρέπει να κινούνται από το 2018 και μετά στην επίτευξη στόχων και επιδόσεων «πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

      Συγκεκριμένα ο κύριος Κοστέλο ανέφερε η Ελλάδα στα χρόνια των Μνημονίων «έχει κάνει σημαντική πρόοδο» στις μεταρρυθμίσεις και «ήταν στον πάτο» σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται ακόμα μεταξύ «του πάτου και του μέσου όρου». Είπε ότι δεν είναι χρήσιμο ή ωφέλιμο να χρησιμοποιείται ο όρος «καθαρή έξοδος» από τα Μνημόνια, αλλά πρέπει πολλά να γίνουν ακόμα και μετά το 2018, ενώ η χώρα «πρέπει να έχει την φιλοδοξία να κινείται πάνω από τον μέσο όρο των κρατών»…

      Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ως τώρα η χώρα ελεγχόταν για μια λίστα μεταρρυθμίσεων που εφάρμοζε (απομένει πλέον το 1/3 από 110 προαπαιτούμενα μέτρα για να κλείσει η 3η αξιολόγηση και ακολουθούν άλλα 82 για να τελειώσει το 3ο Μνημόνιο) και καλείτο να αναλάβει την «ιδιοκτησία» του Προγράμματος για να τα υποστηρίξει και να τα φέρει σε πέρας. Μετά το 2018 όμως -και για να παίρνει «ελαφρύνσεις χρέους» αντί για «δόσεις» για να αποπληρώνει δάνεια- δεν θα αρκεί απλώς να εκπληρώνει κάποιες στατικές δεσμεύσεις που έχουν αποτυπωθεί σε συμφωνίες και Μνημόνια αλλά, επειδή και οι άλλες χώρες προχωρούν κάνοντας δικές τους μεταρρυθμίσεις, θα πρέπει να έχει την «φιλοδοξία» τις φτάσει και να τις ξεπεράσει. Δηλαδή θα πρέπει να κυνηγάει διαρκώς «μετακινούμενους στόχους», να είναι ανταγωνιστική, να κινείται «άνω του μέσου όρου» και να θέλει διαρκώς να «τρέξει» για τις επόμενες μεταρρυθμίσεις, αλλιώς θα είναι μάταιες και εκείνες που ήδη έκανε…

      Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας τόνισε πως τα μέτρα του 2019-2020 για συντάξεις και αφορολόγητο θα εφαρμοστούν και αν αποχωρήσει τελικά ΔΝΤ, γιατί αυτά αποτελούν μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος του ESM.

      Μετά το Eurogroup έρχεται «βροχή» μέτρων στη Βουλή για τα προαπαιτούμενα. Στην ομιλία του ο Ντέκλαν Κοστέλο προανήγγειλε ένα «πακέτο» μέτρων πριν τα Χριστούγεννα και ένα μετά.

      Επέμεινε ιδιαίτερα στους Πλειστηριασμούς: «Θα πρέπει να συνεχιστούν και να επεκταθούν» (και στην υπόλοιπη χώρα και για χρέη στο Δημόσιο) τόσο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς όσο και για εκείνους στα Ειρηνοδικεία. Όταν τα έλεγε αυτά, πιθανότατα να μη γνώριζε ακόμη ότι οι πλειστηριασμοί που θα γίνονταν σήμερα στην Αθήνα τελικώς αναβάλλονται ελλείψει αστυνομικής δύναμης που θα τις περιφρουρήσει, λόγω της επίσκεψης Ερντογάν.

      Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έλεγε ευρωπαίος αξιωματούχος:
      – Για το Ελληνικό: «Θέλουμε να δούμε μπουλντόζες να μπαίνουν στο Ελληνικό, να αρχίσουν να κατασκευάζουν πράγματα και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».

      – Για τα μέτρα μείωσης των συντάξεων το 2019 και του αφορολόγητου το 2020: Τον Μάιο θα συζητήσουν οι Ευρωπαίοι με το ΔΝΤ για το αν προβλέπεται η επίτευξη του στόχου το 2018 και «εκεί είναι θέμα του ΔΝΤ να αποφασίσει» αν θα είναι μέρος του προγράμματος. Σε ερώτηση όμως αν, σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει την «καθαρή» έξοδο από το Μνημόνιο, μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί ή να ακυρώσει τα μέτρα της διετίας 2019-2020 είπε: «Το προνομοθετημένο πακέτο δεν υπάρχει μόνο στο πρόγραμμα του ΔΝΤ, υπάρχει και στο πρόγραμμα του ESM. Είναι πολύ σημαντικό για όλες τις πλευρές να τηρήσουμε ό,τι έχει συμφωνηθεί». Σε άλλο σημείο των ερωτήσεων είπε «we need people to stick to what has been agreed» εννοώντας δηλαδή ότι όλες οι πλευρές πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.

      Για την επόμενη ημέρα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι η κουβέντα για το χρέος θα αρχίσει από το Φεβρουάριο και ότι το Μάιο κατά την ολοκλήρωση της δ΄ αξιολόγησης θα εκτιμηθεί το κατά πόσο η Ελλάδα θα χρειαστεί νέα χρηματοδότηση με βάση τις συνθήκες στην αγορά και τις χρηματοδοτικές ανάγκες.

    7. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ! Ποιοι θα ορίζουν εφεξής την ιθαγένεια στην Ελλάδα
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 13:32
      media/k2/items/cache/f9a2765e9b2f183e597bab8f0cf94bc3_XL.jpg?t=1512561162
      Αυτά που συμβαίνουν κατά της εθνικής μας υπόστασης δεν έχουν προηγούμενο!

      Είναι τόσα πολλά που το «πληκτρολόγιό» μας έχει πάρει «φωτιά»!

      Η κυβέρνηση ορίζει έναν «ιστορικό», ο οποίος κάνει λόγο για «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», «προμελετημένη εθνοκάθαρση» των Αλβανοτσάμηδων από τους Έλληνες, αμφισβητεί την Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και την Μικρά Ασία από τους Τούρκους με «τις σφαγές της μειονότητας» στην Τσαμουριά, για την θέση του νέου ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας!

      Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», για τον 51χρονο «διδάκτορα Ιστορίας», Λάμπρο Μπαλτσιώτη, ο οποίος θα επιδιώξει να επιταχύνει τις διαδικασίες απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς μετανάστες.

      Με τέτοιες ιστορικές απόψεις, μπορείτε να φανταστείτε με τι ρυθμό και προϋποθέσεις θα δίνονται, από τούδε και στο εξής, ιθαγένειες στην Ελλάδα.
      images/ponkoro.jpg
      Άλλωστε, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο ίδιος θεωρείται από πολλούς συναδέλφους του ως θιασώτης της απλοποίησης και της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την κτήση ιθαγένειας.

      Διαδικασίες που έχει θέσει ως προτεραιότητα η σημερινή κυβέρνηση της Αριστεράς!

      Αυτά από εμάς! Αν θέλετε να σιγουρευτείτε σε σχέση με τα προαναφερθέντα, παραθέτουμε το μακροσκελές ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος»:

      Η ομιλία στο ΚΕΜΟ

      Οταν τον Φεβρουάριο του 2008 ο κ. Μπαλτσιώτης συμμετείχε ως ομιλητής στην πρώτη δημόσια και θυελλώδη εκδήλωση που έγινε στη χώρα μας για το ζήτημα των Τσάμηδων, το εξοργισμένο ακροατήριο, αποτελούμενο από μέλη βορειοηπειρωτικών συλλόγων, δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη μετέπειτα εξέλιξή του σε επικεφαλής ενός ευαίσθητου κυβερνητικού πόστου.

      Στη σχετική πρόσκληση εκείνης της ημερίδας με θέμα «Ιστορία και επικαιρότητα του ζητήματος των Τσάμηδων στις ελλονοαλβανικές σχέσεις» -που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο από το Κέντρο Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων (ΚΕΜΟ)- αναγραφόταν: «Για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται με δημόσια εκδήλωση η μελέτη ενός από τα πιο “ευαίσθητα” μειονοτικά ζητήματα της Ελληνικής Ιστορίας», με τον νυν ειδικό γραμματέα Ιθαγένειας να αναπτύσσει το θέμα «Οι προϋποθέσεις της έξωσης».

      Η ομιλία του κατηγορήθηκε από συναδέλφους του στον ίδιο επιστημονικό κλάδο -στο σύνολό της- ως «πολιτική ανακατασκευή» της Ιστορίας. Σε τέτοιον μάλιστα βαθμό ιστορικής αλλοίωσης ώστε οι ίδιοι μετριοπαθείς ιστορικοί έκαναν σκωπτικά λόγο ότι άνετα η συγκεκριμένη ομιλία του θα μπορούσε να αναγνωστεί στην αλβανική Βουλή που ομόφωνα έχει ορίσει την 27η Ιουνίου ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Τσάμηδων! Στον απόηχο της ημερίδας τα βραδινά δελτία ειδήσεων εκείνης της ημέρας φιλοξενούσαν ρεπορτάζ με τον τίτλο «Υπέρ των Τσάμηδων Ελληνες επιστήμονες». Ωστόσο η αποδομητική ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων υπό το πρίσμα της ιδεολογικά φορτισμένης χρήσης τους δεν σταμάτησε εκεί.

      «Ομογενής, ήτοι Ελλην ή Αλβανός την καταγωγήν» τιτλοφορούνταν το άρθρο του κ. Μπαλτσιώτη στην «Αυγή» τον Φεβρουάριο του 2011 με αφορμή την απόφαση του Δ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι βασικές διατάξεις του Νόμου 3838/2010 περί μαζικής απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς και του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών στις δημοτικές εκλογές.

      Ο αρθρογράφος, αφού αναφέρθηκε «στην άγνοια των δικαστών σε σχέση με την ιστορία της ελληνικής ιθαγένειας, ιστορία αποκρύψεων, αντιφάσεων και αλλαγών…», απάντησε στο υποθετικό ερώτημα που έθεσε: «Ας υποθέσουμε, όμως, ότι μπροστά στους δικαστές που εξέδωσαν τη συγκεκριμένη απόφαση παρουσιάζονταν δύο έφηβοι.

      Ο ένας απόγονος κάποιου που έφυγε από την Πελοπόννησο πριν από έξι γενιές (με 1,5% ελληνικό αίμα!), με πλήρη άγνοια των ελληνικών και της Ελλάδας και Ελληνας πολίτης με τη λογική της καταγωγής, αλλά και με το ισχύον και σήμερα δίκαιο, ακόμη και μετά τη μεταρρύθμιση του 2010. Ο άλλος, ένα παιδί χωρίς ελληνική καταγωγή, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι ίδιοι δικαστές θα διάλεγαν ως κατάλληλο να είναι Ελληνας πολίτης τον δεύτερο».

      Εξι χρόνια αργότερα και με βάση τον νόμο της προ 4μήνου σύστασης της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τα τρέχοντα καθήκοντα του κ. Μπαλτσιώτη είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημόσιων πολιτικών για θέματα που αφορούν στην κτήση και απώλεια της ελληνικής ιθαγένειας, ενώ παράλληλα έχει υπό την εποπτεία του τη Διεύθυνση Ιθαγένειας του υπουργείου.

      Η επιστημονική εξειδίκευση του ειδικού γραμματέα Ιθαγένειας επικεντρώνεται σε ζητήματα γλωσσικής και θρησκευτικής ετερότητας στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, σπούδασε Ιστορία στο δημόσιο κολέγιο του Παρισιού Ecole des Hautes Études en Sciences Sociales, ενώ σήμερα είναι διδάκτωρ Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο οποίο διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα το μάθημα «Η ετερότητα στα Βαλκάνια, οι πηγές και η ανάγνωσή τους».

      Το κυβερνητικό στέλεχος υποστηρίζει ότι δεν συντελέστηκε Γενοκτονία στον Πόντο και ότι ο συγκεκριμένος όρος δρα αποπροσανατολιστικά καθώς η ελληνική πλευρά οδηγήθηκε στην εκφορά εθνικιστικού και αλυτρωτικού λόγου

      Η Τσαμουριά και οι «σφαγές»

      Στη μελέτη του με τίτλο «Τσαμουριά: Πραγματικότητες και φαντασιώσεις» που περιλαμβάνεται στον φάκελο σημειώσεων για το μάθημα «Ιστορία και πολιτισμός της νεότερης Αλβανίας» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου, αναφέρεται στις «σφαγές» των Τσάμηδων από ελληνικά αντάρτικα αποσπάσματα.

      Ξεκινώντας από την παραδοχή της πλήρους απόκρυψης «των σφαγών της μειονότητας από τις δυνάμεις του ΕΔΕΣ (Εθνικός Δημοκρατικός Ελληνικός Σύνδεσμος) που χαρακτηρίζει την ελληνική πλευρά», ο κ. Μπαλτσιώτης επισημαίνει: «Αυτό που έπραξε ο ΕΔΕΣ ήταν μια προμελετημένη εθνοκάθαρση, σύμφωνα με τον όρο που χρησιμοποιούμε σήμερα: σκοπός ήταν η εκδίωξη της μειονότητας και ένα από τα μέσα ήταν οι σφαγές. Και ο ΕΔΕΣ μπορεί να μην ήταν το συντεταγμένο κράτος, λίγο καιρό αργότερα, όμως, συμμετείχε στο κράτος».

      Αφού ισχυρίζεται ότι η ελληνική αφήγηση «αποκρύπτει πλήρως την εθνοκάθαρση και τις σφαγές», ο ιστορικός επιχειρεί μια ακροβατική σύνδεση των γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή της Τσαμουριάς με τη σφαγή των ελληνικών πληθυσμών κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή. «Η αναγόρευση σε γενοκτονία (των Τσάμηδων) των γεγονότων του 1944-1945 από την αλβανική Βουλή απλώς επιβεβαιώνει την εθνική τύφλωση και υποστηρίζει την άποψη ότι μια ανιστορική εθνικιστική πολιτική μπορεί να είναι καλή εσωτερική και εξωτερική πολιτική, θυμίζει δε αρκετά την πιο πρόσφατη αναγόρευση σε γενοκτονία των σφαγών και των εκτοπισμών που διεπράχθησαν κατά των ελληνικών πληθυσμών στη Μικρά Ασία».

      Στο σημείο αυτό της μελέτης το κυβερνητικό στέλεχος κάνει αναφορά και στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»! «Τα τελευταία πέντε περίπου χρόνια αναπτύσσεται στην Αλβανία ένας εθνικιστικός λόγος στον οποίο η Τσαμουριά κατέχει προνομιακή θέση δίπλα στο Κόσοβο και τη Δημοκρατία της Μακεδονίας».

      Αναφορά σε «Μακεδόνες» και «μακεδονική μειονότητα» κάνει ο ιστορικός και στη μελέτη του «Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας: Μια προσπάθεια προσέγγισης». Εξάλλου, ο κ. Μπαλτσιώτης συμμετείχε το 2010 στην ημερίδα με τίτλο «Από κοινού οικοδομούμε γέφυρες», η οποία πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια με ομιλητές Σκοπιανούς και Ελληνες ιστορικούς σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών των δύο χωρών μέσω της Ιστορίας. Αναφορικά με τους Ελληνες της Αλβανίας, στην παραπάνω ανάλυση επισημαίνει: «Ο αλυτρωτικός (πια) όρος Βόρειος Ηπειρος χαρακτηρίζει τα εδάφη που ακόμα διεκδικούνταν από την Ελλάδα και ο όρος Βορειοηπειρώτης αντίστοιχα τους ορθόδοξους πληθυσμούς που κατοικούσαν σε αυτά.

      Μέχρι και σήμερα, ως επιχείρημα της ελληνικότητας αυτών των περιοχών προτάσσεται η ύπαρξη ελληνικών σχολείων σε πολλές ορθόδοξες κοινότητες μέχρι τη δημιουργία του αλβανικού κράτους ή και αργότερα. Το επιχείρημα αυτό είναι αβάσιμο».

      Στο περιοδικό «Χρόνος» αμφισβήτησε τη Γενοκτονία των Ποντίων

      Στο μεταξύ, ιδιαίτερη σύνδεση της Γενοκτονίας των Ποντίων με την υπόθεση των Τσάμηδων επιχειρείται στο κείμενο του κ. Μπαλτσιώτη με τίτλο «Ποιον ωφελεί η αναδιάταξη της θέσης των Ποντίων» που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2013 στο περιοδικό «Χρόνος». Αναφερόμενος στη χρήση του όρου «γενοκτονία» για τις σφαγές των Τούρκων στον Πόντο γράφει: «Αν ανήκουμε, λοιπόν, σε όσους επικροτούν τη χρήση του όρου ως ιστορικού αναλυτικού εργαλείου, θα μπορούσε να αποδεχθεί κανείς την ποντιακή γενοκτονία, καθώς όπως είδαμε το κάνουν κάποια μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας για ήσσονος σημασίας συμβάντα, αν και πάλι θα έπρεπε να δικαιολογηθεί η χρήση του όρου.

      Ερχόμενοι στην ελληνική περίπτωση, οι “χρήστες” του όρου θα πρέπει προφανώς με συνέπεια να τον χρησιμοποιούν, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση των μουσουλμάνων Τσάμηδων ή ακόμη και κάποιων πράξεων που έκαναν αντάρτικα σώματα στον Πόντο».

      Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα υποστηρίζει ότι δεν συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο συγκριτικά με τις σφαγές των Αρμενίων από τους Τούρκους, κάνοντας λόγο για «ψευδοεπιστημονική βιβλιογραφία». «Με αφετηρία τα παραπάνω, δηλαδή τη θεώρηση της “βαρύτητας” και τη σύγκριση με τους Αρμένιους, δεν συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο και παράλληλα βέβαια στη Μικρά Ασία. Είναι προφανές ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με μια λαϊκή ιστοριογραφία, αλλά και την εθνική, βασισμένες είτε σε πραγματικές μαρτυρίες είτε σε κατασκευές, αλλά ακόμη και σε μυθεύματα.

      Εχει δημιουργηθεί μια ψευδοεπιστημονική βιβλιογραφία, στην οποία μετέχουν και κάποια μέλη της κοινότητας των ιστορικών, που πολλές φορές αποδέχονται στοιχειωδώς χαλκευμένα στοιχεία, όπως για παράδειγμα αυτά του πληθυσμού στον Πόντο πριν από τις εκκαθαρίσεις και των θυμάτων τους, ή που δυστυχώς κατασκευάζουν άλλα, όπως των υποτιθέμενων “κρυπτοχριστιανών” που έμειναν πίσω».

      Στο ίδιο άρθρο, αφού εκφράζει την πεποίθησή του ότι το ερώτημα για τον αν συντελέστηκε γενοκτονία στον Πόντο είναι πολιτικό και όχι ιστορικό, σημειώνει με κάποια έλλειψη σεβασμού, προς την ξεριζωμένη από την πατρογονική της γη, δραστήρια και ακμάζουσα σήμερα στη Ελλάδα και τον κόσμο, ποντιακή κοινότητα: «Από την καθιέρωση της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας, που άλλωστε προτάθηκε από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την προσθήκη της ποντιακής φορεσιάς στην προεδρική φρουρά, βλέπουμε ένα συνεχές στην αναδιάταξη της θέσης των Ποντίων.

      Παράλληλα αναπτύχθηκε μια ολόκληρη βιομηχανία επένδυσης στο ποντιακό, όπου από πολιτικούς, τοπικούς παράγοντες και ακαδημαϊκούς, μέχρι γυμναστές-χορογράφους και εταιρείες τροφοδοσίας αναπαρήγαγαν -και οικονομικά- το ίδιο το ζήτημα, αλλά και τον ρόλο του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θεωρώ δε ότι όλα αυτά τα είχαν ήδη εγκολπωθεί και τα διαχειρίζονταν όχι μόνο οι εργολάβοι του ποντιακού, αλλά όλοι οι αντιτιθέμενοι στους “γραικύλους”, από τον Καραμπελιά και τον Καλεντερίδη μέχρι τον Χριστόδουλο και τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, δηλαδή είχε ήδη διαχυθεί το ζήτημα στην ακροδεξιά, ειδικά στη Βόρειο Ελλάδα, αλλά όχι μόνο».

      Παράλληλα, εκτιμώντας ότι οι γενοκτονίες «αυγαταίνουν κάθε χρόνο και η σημασία τους μειώνεται», επικεντρώνεται στο αφήγημά του, στο οποίο ισχυρίζεται ότι η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων οδήγησε την ελληνική πλευρά στην εκφορά εθνικιστικού και αλυτρωτικού λόγου. «Η γενοκτονία δηλαδή αποτελεί μια αναφορά, που ναι μεν ωφέλησε την κοινότητα, καθώς αναπροσάρμοσε τη θέση της στην ιεραρχία του εθνικού φαντασιακού, αλλά άνοιξε τον δρόμο για την άσκηση ενός εθνικιστικού, αν όχι λανθάνοντα αλυτρωτικού λόγου και ανάλογων επενδύσεων πολιτικού κεφαλαίου σε αυτόν.

      Παράλληλα, εξελίχθηκε μια άλλη διαδικασία, αυτή της δημιουργίας ενός ιστορικού ενιαίου φαντασιακού Πόντου».
      Οσοι ενδιαφέρονται, πάντως, για την πλήρη ανάπτυξη της συλλογιστικής του κ. Μπαλτσιώτη και την εξαγωγή των διατυπωμένων συμπερασμάτων του γι’ αυτό το ευαίσθητο ζήτημα, μπορούν να διαβάσουν σε πλήρη έκταση το άρθρο του στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.chronosmag.eu/index.php/lplss-p-fl-ex-ths-p.html.

      Οι αντιδράσεις των ιστορικών

      Οι αντιδράσεις που πυροδότησε με τις συγκεκριμένες θέσεις του από ιστορικούς ποντιακής καταγωγής και όχι μόνο, οδήγησαν τον κ. Μπαλτσιώτη να επανέλθει δύο μήνες αργότερα με νέο άρθρο του στον ίδιο ιστότοπο, με τίτλο «Είτε ως ερμηνευτική αφετηρία είτε ως ερμηνευτικό ζητούμενο, η “γενοκτονία” δεν μπορεί παρά να δρα αποπροσανατολιστικά», όπου αρνείται ότι ανήκει στους «αρνητές της ποντιακής-μικρασιατικής γενοκτονίας», αλλά δεν θεωρεί ότι (η γενοκτονία) είναι όρος ιστορικής ανάλυσης και «ταξινόμησης».

      Παράλληλα, δηλώνει ευθαρσώς αριστερός ιστορικός. «Οσο για τον χαρακτηρισμό μου ως “αριστερού ιστορικού”, η αλήθεια είναι -για να μιλήσω συναισθηματικά- τον αποδέχομαι και εναντιώνομαι σε μια “δεξιά” ποντιακή αφήγηση». Και καταλήγει: «Είτε ως ερμηνευτική αφετηρία, είτε ως ερμηνευτικό ζητούμενο, η “γενοκτονία”, όπως κάθε άλλη τέτοιου τύπου έννοια, δεν μπορεί παρά να δρα αποπροσανατολιστικά και να δημιουργεί νέες αφηγήσεις που “ποιοτικά” δεν δια­φέρουν από τις στρατευμένες εθνικές ή άλλες αφηγήσεις όπως τις γνωρίσαμε -μάλιστα μέχρι πρόσφατα- στην Ελλάδα και την Τουρκία». Βλ. www. chronosmag.eu/index.php/lplss-f-g-e-p-p-e-ppsls.html

      Επιστημονικοί κύκλοι, πάντως, αναφερόμενοι στο φορτισμένο ιδεολογικά έργο καθώς και στις αριστερόστροφες μελέτες και έρευνες του νεοδιορισμένου επικεφαλής της Ειδικής Γραμματείας Ιθαγένειας, εκτιμούν ότι τέτοιες αντιλήψεις μπορούν να τροφοδοτήσουν τυφλές εντάσεις ανάμεσα στους αυτόκλητους «εθναμύντορες» που εκφράζουν την «οργή» και την «αγανάκτησή» τους κατά του λεγόμενου εθνομηδενισμού.

      Προφανώς την ευθύνη για την επιλογή και την τοποθέτηση του κ. Μπαλτσιώτη σε ευαίσθητη θέση την έχει η κυβέρνηση, η οποία το λιγότερο επωμίζεται και το βάρος των «εξεζητημένων», αν όχι ακραίων, ιστορικών του τοποθετήσεων, αν δεν συμφωνεί απόλυτα με αυτές. Ωστόσο, κατά την άσκηση των καθηκόντων του για τη διεκπεραίωση και την επιτάχυνση σε υποθέσεις κτήσης ιθαγένειας από αλλοδαπούς, που επιθυμεί ασμένως η κυβέρνηση, απαιτείται ορθολογισμός και διαφάνεια.

    8. Το ΚΑΛΕΣΜΑ της εξουσίας στους νέους της Ελλάδας – Όλα πλέον λέγονται ξεκάθαρα!
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 10:24
      media/k2/items/cache/834f6ee79f2b263a15939b91cd373357_XL.jpg?t=1512550124
      Να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου βγαίνοντας στους δρόμους!

      Αυτό καλεί τους νέους και τις νέες η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

      Αυτό είναι το ζήτημα σήμερα για τους νέους; Να βγουν μαζί με την νεολαία της παρούσας κυβέρνησης και να διαμαρτυρηθούν κατά ποιών;

      Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νεολαία της Αριστεράς δίνει τις απαντήσεις!

      Να γνωρίζετε πως σε εποχές καθεστώτων, η εξουσία επικρατεί τόσο στην διοίκηση όσο και στους δρόμους.

      Παραθέτουμε αποσπάσματα από την ανακοίνωση και τα σχόλια αυτή την φορά δικά μας!

      «Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούμε ότι σήμερα, που οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις επενδύουν ακόμη στην υπέρβαση της κρίσης στην πλάτη της κοινωνικής πλειοψηφίας, και ταυτόχρονα η ακροδεξιά επιχειρεί να ανακτήσει πολιτικό και κοινωνικό χώρο, οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις».

      Ποια είναι η Ακροδεξιά; Όσοι Έλληνες διαφωνούν με την Αριστερά, όπως ονομάζονταν κομμουνιστές όσοι Έλληνες διαφωνούσαν με την εξουσία σε άλλες εποχές, ασχέτως αν ήταν ή όχι;

      «Να πρωτοστατήσουν στους αγώνες για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, για πλήρη εργασιακά δικαιώματα, για τη διεύρυνση των ελευθεριών, για τον ριζικό εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και για την επικράτηση της αλληλεγγύης απέναντι στο ρατσισμό και την ξενοφοβία».

      Δημόσια και δωρεάν Παιδεία: ΕΔΩ ΓΕΛΑΝΕ!

      Ποια είναι τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα, όταν το Κράτος κλείνει όλες τις επιχειρήσεις και διορίζει μαζικά στο Δημόσιο;

      Τι σημαίνει «ριζικός εκδημοκρατισμός της αστυνομίας»; Πλήρης απενεργοποίησή της, κατά των μεταναστών που έρχονται τώρα και ξύλο σε όσους Έλληνες διεκδικούν το σπίτι τους ή την εθνική τους υπερηφάνια;

      «Η νέα γενιά πρέπει να μπει ξανά στο προσκήνιο της συλλογικής ζωής και δράσης, απορρίπτοντας τον ατομικό δρόμο και την λογική της ανάθεσης».

      «Όλοι μαζί» στον δρόμο που χαράσσει η εξουσία, τέλος στο «είμαι αφεντικό του εαυτού μου». Σπουδάζω και δουλεύω για να υπηρετώ το Κράτος.

      «Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν η αφετηρία για την πραγματοποίηση της εξέγερσης του Δεκέμβρη, στην οποία είχαν κεντρική θέση οι μαθητές και οι μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, οι νέοι και οι νέες που έβλεπαν τις ελευθερίες τους να περιορίζονται, μέσα σε ένα κλοιό ακραίας λιτότητας και σκληρής καταστολής».
      Εμείς γνωρίζουμε πως με τον περίεργο θάνατο του άτυχου Γρηγορόπουλου, έπεσε η τότε κυβέρνηση και μπήκαμε για πρώτη φορά στα Μνημόνια και στην ακραία λιτότητα, η οποία σήμερα χτυπάει «κόκκινο».

    9. Σήμα κινδύνου
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 09:22
      Όταν μαζεύει κάποιος, όπως η κυβέρνηση στις μέρες μας όλο το χρήμα, το χρήμα λείπει από όλους τους υπόλοιπους.

      Ο μεγαλύτερος νταβατζής λέγεται κράτος.

      Έχει τους πιο πολλούς μπράβους, αστυνομία, στρατό, αναρχικούς, δικαστές κτλ και εκπροσωπείται από ανίκανα ανθρωπάκια (πολιτικούς) που τα αντικαθιστά κάθε λίγο και λιγάκι.

      Δεν υπάρχει καλύτερη μέθοδος και πιο πρόστυχη, για να ελέγχεις ένα λαό δούλων.
      Τους λες, “να αυτός έφταιγε και τον έδιωξα”, μετά λες “να ο άλλος έφταιγε, τον έδιωξα και αυτόν”, ενώ στην πραγματικότητα, φταίει το απρόσωπο σύστημα, που δεν το δημιουργούν οι ούτως ή άλλως ανίκανοι πολιτικοί, αλλά μία ελίτ, κρυμμένη από τα φώτα της δημοσιότητας, που στέλνει άλλα τσιράκια που τα ονομάζει ΤΡΟΪΚΑ για να δίνουν εντολές στα τοπικά προσωρινά τσιράκια.

      Η μέθοδος είναι καλή, γιατί ο κάθε λαός, δεν ξέρει ποιός είναι πραγματικός εχθρός του και έτσι δεν μπορεί να τον πολεμήσει.

      Ταυτόχρονα η ελίτ χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ και ρουφιάνους (με μισθό) στο διαδίκτυο για να προπαγανδίζουν ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία και κυβερνάει δήθεν ο λαός και ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές και το σύστημα υγείας κτλ.

      Μαζεύουνε λοιπόν το χρήμα και όπως κάποτε έκαναν οι φεουδάρχες πετάνε μερικά ψίχουλα στην φτωχολογιά που οι ίδιοι δημιούργησαν.

      Η μεγαλύτερη όμως φτώχεια είναι πνευματική. Ο λεγόμενος σοφός λαός, είναι ένας όχλος αγράμματων ηλιθίων, που λειτουργούν μόνο με το βασικό ένστικτο επιβίωσης, όπως τα πεινασμένα σκυλιά που μαλώνουν για το πιο θα πάρει το ξεροκόκκαλο που τους πετάει ο αφέντης.

      Θέλει ξεπάστρεμα κάθε υποδομής εξουσίας για να δει ο παγκόσμιος παλός έστω και μία άσπρη μέρα, πράγμα όμως δύσκολο, αφού η καθημερινότητά του εξαρτάται από τις ίδιες τις υποδομές που τον καταδυναστεύουν.
      Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό, Δήμοι, Κοινότητες, Νοσοκομεία, Σύστημα υγείας, Μηχανισμοί διαχείρισης και μαζέματος του δημοσίου χρήματος κτλ.

      Η ανάγκη για μία ενιαία κεντρική και παγκόσμια διοίκηση, είναι πράγματι η λογική λύση, μόνο που η παγκόσμια αυτή διοίκηση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δράσει υπέρ των ανθρώπων.

      Την ενιαία παγκόσμια διοίκηση, την έχουν ήδη ετοιμάσει σαν λύση στο πρόβλημα που ήδη έχουν δώσει.

      Αντί για λύση, οι άνθρωποι θα δουν ένα νέο εφιάλτη, να ξυπνά από τα βάθη της ιστορίας του ανθρωπίνου γένους πάνω στον πλανήτη.

      Πείτε ότι τρομοκρατώ τις έγκυες και όποιον άλλο θέλετε. Δεν με ενδιαφέρει.

      Αυτή είναι η αλήθεια και καλά θα κάνετε να ετοιμαστείτε να την αντιμετωπίσετε.

    10. Το ΒΙΝΤΕΟ της ντροπής: Το «ψευτορωμέικο» αποκαλύπτεται σε όλους τους Έλληνες
      Τετάρτη, 06 Δεκέμβριος 2017 09:45
      media/k2/items/cache/5de21850310059d6266de0d6fa338709_XL.jpg?t=1512552300
      Του Κίμωνα Χαραλάμπους

      Όπως ενημερωθήκατε πριν από λίγο, φοιτητές της φοιτητικής παράταξης ΔΡΑΣΙΣ ΚΕΣ συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Τρίτης έξω από την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη Ερντογάν.

      Αυτό ενόχλησε τις «αρχές και εξουσίες» του λεγόμενου ψευτορωμέικου και έγιναν συλλήψεις, όπως ακριβώς συνέβη στην Θράκη.

      Όπως αναφέρεται περίπου 60 άτομα προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πρεσβεία της Τουρκίας κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, αλλά συνελήφθησαν από τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

      Μερικά από τα συνθήματα που ενόχλησαν:

      «Ελλάδα – Κύπρος Ένωσις»
      «Ισαάκ, Σολωμού ΔΕΝ ξεχνώ τούρκοι θα εκδικηθώ»
      «Τούρκοι, Μογγόλοι, δολοφόνοι»
      «Ερντογάν, Ακιντζί, άι σιχτίρ»
      Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και Ελλαδίτες που συμμετείχαν στην διαμαρτυρία.

      Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε το βίντεο, το οποίο, σίγουρα, αν δει ο Ερντογάν θα διαπεραστεί από ένα κύμα ευχαρίστησης, καθώς το «γιουνάνισταν» είναι η χώρα που «ονειρεύεται» κάθε Τούρκος: Μια υπάκουη, άχρωμη και συνεννοήσιμη επαρχία της Ευρώπης, η οποία, γιατί όχι να αποκτήσει τουρκόφωνη διοίκηση.

      Ένα «ψευτορωμέικο», το οποίο ουδεμία σχέση έχει με το παρελθόν των Ελλήνων.

      Τα ΜΑΤ πλησιάζουν να κάνουν συλλήψεις την ώρα που ακούγονται συνθήματα κατά της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο και υπέρ της Ένωσης με την Ελλάδα.
      https://youtu.be/6vWqgN9ZfiY
      Θυμηθείτε την ανακοίνωση των Κυπρίων φοιτητών:

      «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εφαρμόζει τις πολιτικές του Τούρκου Σουλτάνου. Οι αλύτρωτες πατρίδες είναι πληγές ανοικτές. Η κάθοδος του Ερντογάν στην Ελλάδα δεν μπορούσε να μας βρει αμέτοχους. Οι ψυχές των αγνοουμένων, τα δάκρυα των μανάδων τους, τα κατεχόμενά μας χωριά και οι νεκροί πρόγονοί μας, σειρήνες που ηχούν και επαγρυπνούν τους Ελληνόψυχους φοιτητές. Με κατεύθυνση την Τουρκική πρεσβεία πορευτήκαμε για ειρηνική διαμαρτυρία. Με λύπη μας, φθάνοντας κοντά στο σημείο διαμαρτυρίας, οι “ένστολοι” με πρακτικές ολοκληρωτικού καθεστώτος, προσπάθησαν να μας απωθήσουν αφού πρώτα μας χτύπησαν και μετά έριξαν δακρυγόνα. Όλα αυτά δεν πτόησαν ούτε τους ΔΡΑΣΙΤΕΣ, αλλά ούτε και τους αδελφούς Ελλαδίτες, που ήταν στο πλευρό μας. Παρόλο το ότι ξεκαθαρίσαμε στην αστυνομία ότι πρόκειται για ειρηνική διαμαρτυρία, αυτοί προέβησαν σε αναίτιες συλλήψεις. Ως Ε.Κ.Φ. ΔΡΑΣΙΣ – Κ.Ε.Σ., δηλώνουμε πως 50 χρόνια μετά την ίδρυσή μας, ο αγώνας μας συνεχίζεται πιο έντονα και μαζικά από ποτέ και δεν θα εφησυχαστούμε μέχρι τα σύνορα του Ελληνισμού να φτάσουν από την Κερύνεια μέχρι τον Γενουσό Ποταμό».

    11. Λετε να πουλησει την Ελλαδα, οπως πουλησε η χουντα την Κυπρο στους Τουρκους; Παλιοχαμουρες φασιστες ψοφο.

    12. STA PALIA HRONIA OTAN KATEBENE O LIKOS APO TO BOUNO KE EPITETHOTANE STA HORGIA,I HORGIANI SKOTONANE TON LIKO TON KREMOUSAN EPANO SE MIA PLATOFORMA KE ME TO TRAKTERI GIRNOUSAN TIN PLATOFORMA SE OLA TA HORGIA, I HORGIANI GIA EFHARISTIA POU SKOTOSAN TON LIKO ETSI OSTE TA PEDIA TOUS NA MBOROUN NA PEZOUN HORIS KINDINO DINANE HRIMATA STO ATOMO POU SKOTOSE TON LIKO !!!
      O TSIPRAS INE AMIALOS KE DEN MBORI NA TO KATALABI… , OTI, I TIHI TOU LIKOU PERIMENI KE GIA TON TSIPRA KE TIN PAREA TOU !!!!!!!!!!!!!!!!

    13. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΟΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    14. Πιστεύω ότι αυτοί που κάψανε σήμερα, ίσως, ίσως και να είναι Τούρκοι πράκτορες μεταμφιεσμένοι σε αναρχικούς από αυτούς που έχουν μαζευτεί εδώ και αυτό γίνεται για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από αυτά τα οποία έρχονται. Από την επίσκεψη Ερντογάν, την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Εβραϊκού Κράτους και γενικά το γεγονός ότι Ελλάδα και Κύπρος έχουν γίνει ένα ξέφραγο αμπέλι,. Έρμαιο των συμφερόντων των άλλων ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσίας, Τουρκίας. Συγκρούονται και παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια όλοι αυτοί και εμείς ο λαός, είμαστε στο σκοτάδι. Ενώ δηλαδή η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη και μπορεί με τόσους πολλούς που εμπλέκονται εδώ, να οδηγήσει σε στρατιωτική εμπλοκή, ανά πάσα στιγμή, ο λαός κοιμάται. Είναι αυτό που λέει ένα τραγούδι, όταν κοιμάσαι, άλλος γράφει ιστορία.

    15. Αφου και ο τσιπρας τουρκος ειναι γιατι νομιζεται ερχεται ο ερτογαν;;; σιγουρα θα εχει καποιο ωφελος αυτος και καποια χασουρα παλι εμεις αφου πατε και ψηφιζετε, ανεπαγγελτους και αδουλευτους,αθεους αλλοδαπους καλα να παθετε…

    16. Η Θράκη δεν έχει ανάγκη αυτόκλητους σωτήρες. Υπάρχει διακομματικό σχέδιο για τη Θράκη. Ας το εφαρμόσουν! Όσο για τον πρέσβη Κοραντη, ας μας πει μία διπλωματική του επιτυχία ή το έργο του για τη Θράκη από όποια θέση πέρασε…

    17. ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!! ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ;;; ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΕΙ !!! ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ;;

    Comments are closed.