ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ: ΔΥΟ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΒΥΘΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ…

    Κοινοποίηση:
    ERNTOGAN11

    Νέα δεδομένα θέλει να επιβάλει διά της βίας η τουρκική πλευρά, με την προσπάθειά της για αλλαγή της ατζέντας τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ενεργειακά.

    Σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, το καθεστώς Ερντογάν, που παρουσιάζεται αποφασισμένο να τραβήξει στα άκρα την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ, φέρεται να έχει σχεδιάσει και τα επόμενα βήματα. Κοντολογίς, θεωρεί πως η αποκλιμάκωση της κρίσης για την Τουρκία περνά μέσα από τη συνδιαχείριση ή διαχωρισμό του φυσικού αερίου και σε ό,τι αφορά το Κυπριακό σε ένα μοντέλο που θα παραπέμπει σε δύο κράτη.

    Σημειώνεται συναφώς πως στα ενεργειακά, εγκαίρως η Άγκυρα έθεσε τις… διεκδικήσεις της. Υπάρχει συμφωνία ψευδοκράτους με την εταιρεία ΤΡΑΟ από το 2011 και, σύμφωνα και με χάρτες που έχουν διαμορφωθεί από τουρκικής πλευράς, οι έρευνες θα καλύψουν μέρος ή εξ ολοκλήρου τα τεμάχια 12, 8, 9, 13, 3, 2 και βορείως του 1. Τις γεωτρήσεις θα αναλάβει, ως φαίνεται, το γεωτρύπανο Deep Sea Metrol II, το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα. Σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, η τουρκική πλευρά θα επανέλθει στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μόνο με τους δικούς της όρους, δηλαδή σε άλλη βάση συζήτησης.

    Στην Άγκυρα έχουν εκλάβει κάποιες αναφορές από ελληνοκυπριακής πλευράς, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν, ότι υπάρχει έδαφος για να τεθεί προς συζήτηση θέμα δύο κρατών. Ακόμη και με αυτό το μοντέλο, που δύσκολα θα γίνει αποδεκτό από τους Ελληνοκύπριους, στην Άγκυρα δεν δέχονται οτιδήποτε λιγότερο από συνδιαχείριση του φυσικού αερίου ή διαχωρισμού των περιοχών.

    Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση της Άγκυρας τα επόμενα 24ωρα. Κυρίως κατά πόσο θα ανανεώσει η Τουρκία τη Navtex, στις 22 Φεβρουαρίου. Εάν δεν ανανεωθεί τότε οι ενεργειακοί σχεδιασμοί θα προχωρήσουν, διαφορετικά όλα θα ανατραπούν με αλυσιδωτές επιπτώσεις και παρενέργειες. Υπάρχουν πολλά σενάρια για το τι δέον γενέσθαι, τα οποία τυγχάνουν συζήτησης. Το καθεστώς Ερντογάν ενδέχεται να παγώσει, μετά που πέτυχε τον πρώτο στόχο με τεμάχιο 3 και ΕΝΙ, μέρος του προγράμματος καθορίζοντας πού θα δραστηριοποιείται η Κυπριακή Δημοκρατία. Προφανώς και δεν μπορεί να επιβάλει απαγόρευση σε Τotal και Μobil, καθώς Γαλλία και ΗΠΑ δεν είναι Ιταλία.

    Φιλελεύθερος

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    27 Σχόλια

    1. Πολλα VETTEX ακούγονται, αλλα ο νεροχυτης δεν καθαριζει.

    2. Καλα αμα δεν ειχε πλατη τους Εβραιους ο σουλτανος θα σου λεγα αμα εκανε μαγκιες σε μας τα πτωματα……

    3. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΠΟΥΛΗ ΝΑ ΤΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ , ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΚΩΛΥΣΟΥΝ , ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ .

    4. Ρε makeleio μια ανάρτηση που παίζεται τέτοιες μέρες “ο Χριστός superstar με τον πούστη Μουτσινά δεν είδαμε…
      Το σβήσεις ή όχι το σχόλιο δεν παίζει ρόλο αλλά μην λέμε μετά οτι ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩς ΤΟ ΠΑΘΑΜΕ ΕΤΣΙ;

    5. ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!!!ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΗΔΙΑ ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΟΥΖΑ ΓΙΑΤΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ,ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΜΕΙΣ Η ΞΕΦΤΙΛΕΣ???ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ ΠΕΡΣΕΣ,ΡΩΜΑΙΟΥΣ,ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΟΥΣ ΕΜΕΙΣ ΚΟΤΕΣ!!!!

    6. Υποανάπτυκτοι ακόμη ασχολείστε μα σημαίες και πατρίδες!!
      Γαμω τις σημαίες σας και σας μαζί!!

    7. Ο ερτογαν δεν φταίει …βρήκε τα κοπρόσκυλα τα δικά μας και μας χορεύει τσάμικο!!!Μακαρι να είχαμε και μεις έναν ερτογαν…αλλά αντί αυτού έχουμε μπινεδες και προδότες!!

    8. αυτό να το δουν πόσο γκα γκα είναι η έλληνες και κύπριοι πολιτικοί η τουρκία κάνανε αίτηση για ναυτεξ πριν μήνες διότι η άνθρωποι είναι πολιτικοί βλέπουν μακρόχρονα και έτσι κλειδώσανε την περιοχή η κύπριοι όλα τα ετοίμαζαν αλλά δεν κλειδώνανε την περιοχή είναι για γέλια τώρα ξύπνησαν και κάνανε αίτηση για ναυτεξ εύχομαι μόλις τελιωσει το ναυτεξ σε λίγες μέρες τον τούρκων να μπορέσουν χωρίς προβλήματα να συνέχιση η κύπρος…..δίνουν μαθήματα η τουρκία .

    9. Το μόνο καλό που έχουν τα τουρκομογγόλια είναι το οθωμανικό δίκαιο! χιχιχιχι

      1. Viki για μουστακαλη κυπατζη σε κοβω …….

    10. 5/5 ΦΕΤΟΣ Η ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ
      Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ

    11. Ας παραβεί ένας στρατιωικός για μια φορά, τις διαταγές υποδούλωσης !!!!

      Παρακούστε τους προδότες της βουλής των ελληνόφωνων και τσακίστε τους παιδεραστές “γείτονες”.

      Ως πότε θα ανεχόμαστε ένα κρατος ΜΑΦΙΑ,ένα κράτος που υπάρχει για να ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΕΙ και να ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗ????

      ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ!!!

      ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,,,,,

      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!ΦΤΑΝΕΙ!!!!!!!

      Ας μοιάσουμε έστω και για μια φορά στους ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

      Δεν διεκδικούμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο την Αξιοπρέπει΄’α μας και την Ησυχία μας!!!!

      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

      1. Ίσα ρε μάγκα το πας μέχρι θάνατο εγω σου προτείνω κάτι πιο εύκολο μια τούρκικη πουτσα.

    12. Οι Τούρκοι??βρήκαν και κάνουν κουραδομαγκιές και οι δικοί μας ?? πολιτικοί τους ανέχονται γιατί είναι χέστες….μην κοιτάτε την ευρωπαϊκή Κωνσταντινούπολη που έχει πλούτο…η υπόλοιπη τουρκια είναι φτώχεια και ζουνε σαν τους γυφτους…μάλιστα ένας φίλος μου που πηγαίνει συχνά Τουρκία μου είπε ότι ούτε wc έχουν τα σπίτια ?στα χωριά και το χοντρό τους πάνε και το κάνουν στα χωράφια…υποανάπτυκτοι και αμόρφωτοι…καμία σχέση με μας….

      1. Μας έχεις αναγουλιασει εδώ μέσα με τα σιχαμερά που λες συνέχεια!!!

        1. χαχαχαχαχαχαχαχαχα φιλε εισαι ΘΕΟςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

    13. Ουφ με κουρασε ο σουλτανος…. δε γινεται ενας πολεμος να τελειωνουμε με αυτον τον αρρωστο.

    14. ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η “ΑΡΠΑΓΗ” ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΤΑ ΚΑΙ ΜΟΚΟ…ΑΦΟΥ ΦΥΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ Α-ΧΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ…ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΣΑΤΑΝΟΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ+ΜΟΛΙΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ,ΘΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ…+ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ ΑΛΛΑ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 2Α ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ 7ΕΤΙΑΣ ΔΛΔ ΤΗΣ 70ΣΤΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΑΝΙΗΛ ΔΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΙ ΣΩΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ…ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ!Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ+ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!

    15. Ναι καλα … Οταν θα ερθει η ωρα κ των Γαλικων κ Αμερικανικων εταιρειων μια απο τα ιδια θα γινει , στο τελος θα βρεθουν αυτοι να συνομιλουν με του τουρκους κ εμεις να κοιταμε παρατηρητες .
      Τερμα στα ψεματα . Αμα δεν εχεις οπλα , αεροπλανα , κ πλοια, τοτε , μονο παρατηρητης θα εισαι . Δικο σου ειναι οτι μπορεις να φυλας κ να προστατευεις , δεν μπορεις να το κανεις ? Τοτε δεν ειναι δικο σου , μαλλον ηταν δικο σου κ αλλαζει χερια τωρα .
      ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΕ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΜΚΟ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ , τοτε κ μονο τοτε , θα μας λαβουν σοβαρα υποψιν . Δειτε το Ισραηλ , μια χαψια κρατος , κ εχει μεχρι κ πυρηνικα . Αντε βαλτα με τους Εβραιους ….

    16. ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΚΟΜΜΑΤΑ , ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ , ΦΡΑΠΕΔΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ , ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΜΑΓΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ

    17. Μπούρδες λέει ο σουλτάνος! Τα συμφέροντα των πολυεθνικων που κάνουν τις επιχειρήσεις με τα γεωτρύπανα θα τον στείλουν εκτος παιχνιδιού!

    18. Τυπικά στις 22 η Navtex τελειώνει οπότε η Τουρκία αναγκαστικά θα αποσυρθεί. Δεν γνωρίζω κατά πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να αιτηθεί παράταση της ήδη υπάρχουσας ή νέας Navtex στο ίδιο σημείο. Ωστόσο, αν όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο τότε οι Ιταλοί θα έχουν σοβαρό θέμα έως και αποχώρηση διότι όλες αυτές τις μέρες που το τρυπάνι μένει ανενεργό τους κοστίζει περίπου 250.000 ευρώ ανά 24ωρο. Μην γελιόμαστε, μέχρι τώρα η Τουρκία δεν κάνει κάτι παράνομο, απλά εξαντλεί τα δικαιώματα που της δίνονται μέχρι την λήξη της Navtex, συνεπώς προβλεπόμενα πράττει εκεί και κακώς βιάστηκαν να μεταφέρουν το τρυπάνι πριν παρέλθει η 22 του μήνα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν προβλέπεται νομικά η περίπτωση που μια χώρα βγάζει navtex με στόχο μόνο την παρεμπόδιση έργων εταιριών.

    19. Φιλελεύθερε λες αρλούμπες

      μετά της 22 δεν μπορεί να ανανεώσει NAVTEX η Τουρκία γιατί πολύ απλά έχει καταθέσει NAVTEX η Κύπρος

    Comments are closed.