ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ! ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ: ΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ”! (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΚΚΚ

    Συναγερμός Στις Ένοπλες Δυνάμεις! Σκάφος Της Τουρκικής Ακτοφυλακής Ακούμπησε Την Κανονιοφόρο «Νικηφόρος»

    Σοβαρό συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια. Η Κ/Φ Νικηφόρος ακούμπησε με τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής.

    Για το περιστατικό ενημερώνεται από το πρώτο λεπτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.

    Πιο συγκεκριμένα η τουρκική ακτοφυλακίδα -SG που κινούνταν εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δικά τους χωρικά ύδατα) συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού «Köyceğiz».

    Όταν το ανθυποβρυχιακό περιπολικό του τουρκικού  Ναυτικού «Köyceğiz» προσέγγισε τα Ίμια, η κανονιοφόρος «Νικηφόρος» ακολούθησε το τουρκικό πλοίο.

    Το τουρκικό περιπολικό TCG Köyceğiz

    turkia

    Τότε όμως εμφανίστηκε ακόμη ένα σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής το οποίο έκανε ελιγμούς γύρω από την ελληνική κανονιοφόρο και σε μικρή απόσταση, περίπου 1-1,5 μίλι από τα Ίμια.

    Ενώ έκανε ελιγμούς γύρω από την κανονιοφόρο, η τουρκική ακτοφυλακίδα έπεσε πάνω στο ελληνικό πολεμικό.

    Το περιστατικό σημειώθηκε ,ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και την επαύριο της συνάντησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη με τον επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Χουλουσί Ακάρ στην 178η σύνοδο της στρατιωτικής επιτροπής, στην οποία για ακόμη μια φορά έθεσε το ζήτημα της παραβατικής συμπεριφοράς των Τούρκων στο Αιγαίο.

    Πρόκειται για ένα επεισόδιο το οποίο ήταν λίγο έως πολύ αναπόφευκτο. Η προκλητική συμπεριφορά των τουρκικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων είναι συνεχής, με τα τουρκικά ΜΜΕ να αναφέρουν σχεδόν καθημερινά  συμβάντα με τουρκικά σκάφη να πραγματοποιούν συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς στην προσπάθειά τους να «καταδιώξουν», όπως αναφέρουν, ελληνικά σκάφη από την “τουρκική” περιοχή των Καρντάκ, όπως ονομάζουν οι ίδιοι τα Ίμια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. ΜΊΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ ΒΌΛΤΑ ΌΠΩΣ ΚΆΝΟΥΝ ΣΥΝΈΧΕΙΑ ΑΝΕΝΌΧΛΗΤΟΙ

    2. Όποιος δει το βίντεο που τράβηξαν οι Τουρκαλάδες από το περιπολικό φαίνεται καθαρά πως αυτοί πάνε προς την κανονιοφόρο μας και την “ακουμπάνε”. Το δικό μας όμως στην πορεία του! Αγέρωχα και δυνατά…Δεν μασάμε…

    3. ΚΑΠΟΙΟ ΠΑΙΔΟΒΟΥΒΑΛΟ-ΜΠΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΙ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΒΛΕΠΕΙ Ή ΕΧΕΙ ΤΥΦΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΦΑΙ ΣΚΥΜΜΕΝΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ?ΔΩΣΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΡΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΣΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΣΤΑ ΝΕΑ ΚΑΖΙΝΟ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ.

    4. ΠΑΝΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗ; ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ

    5. Τι το ψάχνεις. Όσο έχουμε αυτούς τους καραγκιόζηδες κυβέρνηση-υπουργούς-αρχηγούς στρατού στο τιμόνι της χώρας, άστα να πάνε! Αυτές οι μαριονέτες δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις για λιγότερο σοβαρά θέματα, πως θα διαχειριστούν τέτοιες προκλήσεις; Εκτός από προδότες και αδιάφοροι για το μέλλον της χώρας, είναι συνάμα και ανίκανοι εντελώς.

    6. Οσο έχουμε τον Παναρα Υπουργό δεν πρεπει να φοβομαστε τιποτα

    Comments are closed.