ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ! «ΆΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ-ΠΩΣ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ – ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

    Κοινοποίηση:
    paris1_526_355

    Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν τη στιγμή της επίθεσης στα Ηλύσια όταν άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

    Αυτό αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στην περιοχή η οποία έχει πάντα κόσμο. «Ένα παλιό γκρι Audi πάρκαρε δίπλα σε βανάκι της Αστυνομίας και βγήκε από μέσα ένας άνδρας με ένα καλάσνικοφ. Άκουσα έξι πυροβολισμούς, αλλά νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα. Δεν είδα τον δράστη γιατί ήταν πίσω από το βαν και πυροβολούσε τους αστυνομικούς. Μόλις είδαμε τι γινόταν τρέξαμε και κρυφτήκαμε πίσω από ένα κτίριο. Είδα έναν αστυνομικό να απαντά στους πυροβολισμούς, ήταν ένας από εκείνους που έπεσαν. Ήμουν δύο μέτρα μακριά από το βαν και αν δεν ήταν αυτό θα ήμουν κι εγώ νεκρός», λέει ένας εξ αυτών.

    Μάλιστα κάποιοι από τους παρισταμένους που άκουσαν τους πυροβολισμούς νόμιζαν ότι είναι πυροτεχνήματα. Ιδιαίτερα τρομοκρατημένοι ήταν οι ξένοι τουρίστες που βρίσκονταν στην περιοχή καθώς δεν ήξεραν τι συνέβαινε. «Άνθρωποι έκλαιγαν και προσπαθούσαν να κρυφτούν ενώ δεν είχαν ιδέα τι γινόταν «, λέει άλλος μάρτυρας.

    Ωστόσο η επίθεση αυτή δεν ρίχνει το ηθικό των Γάλλων. Όταν ένας εξ αυτών ρωτήθηκε για το αν η επίθεση αποτελεί απόδειξη ότι το Παρίσι δεν είναι το Παρίσι που ξέραμε όπως ισχυρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος γαβγίζει σε λάθος δέντρο. «Το Παρίσι είναι το Παρίσι. Η Αμερική είναι που δεν είναι η Αμερική πια».

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
    Η επίθεση αυτή τη φορά μπορεί να μην ήταν πολύνεκρη αλλά το γεγονός και μόνο ότι έγινε λίγο πριν από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία στη καρδιά του Παρισιού και σε απόσταση από το κέντρο εξουσίας της χώρας αποδίδει στην επίθεση ιδιαίτερο συμβολισμό.

    Όπως ήταν φυσικό όλοι οι υποψήφιοι ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν τις σημερινές προεκλογικές τους συγκεντρώσεις που θα ήταν και οι τελευταίες και το ερώτημα που γεννάται είναι πως και αν η επίθεση αυτή θα επηρεάσει τις εκλογές.

    Το εύκολο και πιο προφανές συμπέρασμα θα ήταν ότι η Μαρίν Λεπέν που έχει ως σημαία της την ασφάλεια και έχει κηρύξει πόλεμο στη μετανάστευση και στον ισλαμικό φονταμενταλισμό θα μπορούσε να κερδίσει ψήφους σε μια στιγμή που οι δημοσκοπήσεις την παρουσίαζαν να χάνει ακόμη την πρωτιά από τον πρώτο γύρο.

    Ωστόσο αυτό μπορεί να μην γίνει και οι αγωνιούντες ψηφοφόροι να στραφούν στην ασφαλή επιλογή, τον έμπειρο συντηρητικό πολιτικό και πρώην Πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν που αν και ξεκίνησε δυναμικά στη συνέχεια πλήρωσε την εμπλοκή του ονόματός του σε σκάνδαλα.

    Την ίδια στιγμή ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν που προηγείτο μέχρι τώρα στις δημοσκοπήσεις και ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν γνωρίζουν καλά ότι οι εξωρτερική πολιτική και τα θέματα ασφαλείας δεν είναι αυτά που θα κάνουν τους ψηφοφόρους να τους επιλέξουν.

    Η ισλαμική τρομοκρατία είναι ένα από τα κύρια ζητήματα στις εκλογές μετά από το κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων από τον ISIS με του 238 νεκρούς από το 2015 και μετά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: