ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Κοινοποίηση:
    tora-eksofilo-1

    Γιατί καταρρέει ο Τσίπρας μετά τις Γερμανικές εκλογές; Ποιο αφήγημα του δυναμιτίζεται;

    Ποια η πιο πιθανή ημερομηνία εκλογών στην Ελλάδα;

    Ραγδαίες εξελίξεις και στο εωτερικό της Ελάδος προκαλεί ήδη το αποτέλεσμα των Γερμανικών Εκλογών.

    Εφόσον δεν μπουν οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD στην νέα κυβέρνηση και σχηματισθεί τρικομματική κυβέρνηση, Μέρκελ, Φιλελεύθερων και Πράσινων, όλα πλέον είναι στο «αέρα» σε ότι έχει να κάνει με το Ελληνικό ζήτημα.

    Είναι βέβαιο πως η Τρίτη Αξιολόγηση είναι σχεδόν απίθανο να κλείσει, η πολιτική στάση της νέας Γερμανικής κυβέρνησης έναντι της Ελλάδος θα σκληρύνει περαιτέρω – κυρίως λόγω της δεδηλωμένης, αρνητικής, θέσης των Φιλελευθέρων για το πρόγραμμα της Ελληνικής διάσωσης – ενώ θα ατονίσει μετα την αναταραχή που ήδη υπάρχει στην Ευρώπη και ο μηχανισμος Εποπτείας – Επιτήρησης της χώρας.

    Από σήμερα ανοίγει ένας κύκλος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων και στο εσωτερικό της Ελλάδος που είναι πολύ πιθανό στους επόμενους μήνες να καταλήξει μέχρι και σε πρόωρες κάλπες τον Χειμώνα ή την Άνοιξη του 2018.

    Κυρίως γιατί αυτή η εξέλιξη δυναμιτίζει το αφήγημα Τσίπρα «βγαίνουμε απ τα Μνημόνια και την Επιτήρηση», και την ίδια στιγμή ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι πλέον χωρίς κανέναν φυσικό πολιτικό σύμμαχο. Και στην Γερμανία και συνολικά στην Ευρώπη.

    Αφήστε που δεν είναι διόλου απίθανο και ο ίδιος Τσίπρας, να κάνει στροφή 180 μοιρών και να ξαναφορέσει το γνωστό κοστούμι «Go Back κυρία Μέρκελ…», εάν αντιληφθεί πως δεν θα έχει καμια πιθανότητα να γυρίσει το παιχνίδι.

    Το «σκληρό ροκ» τώρα αρχίζει και για την Ελλάδα. Προσδεθείτε!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Ο Τσίπρας δεν πέφτει…..έφαγε ολο το αγγούρι και τώρα θέλει να απολαύσει τη δροσιά του.Οι Αμερικανοί τον θέλουν,η Μερκελ τον θέλει,οι συνταξιούχοι αν τους δώσει ένα επίδομα θα τον θέλουν,στο δημόσιο για να μην χάσουν τον μισθό τους τον θέλουν…
      Ο Κούλης δεν θέλει να κυβερνήσει και δεν μπορεί ταυτόχρονα.
      Καταλήγουμε στο…..καλά γ@μήσια παιδιά….

    2. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ
      ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΤΕ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΤΕ

    3. Στην κοσμαρα τους τα χαπατα,τα αλαλα και τα μπαλαλα εχουν καταντησει.

    4. ΟΛΟ ΠΕΦΤΕΙ ΚΙ ΟΛΟ ΣΗΚΩΜΕΝΗ ΕΙΝΑΙ Κ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ ΟΜΑΔΙΚΩΣ …..ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΙΛΑΩ //////
      ΠΟΥΛΑΩ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΛΑΓΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΕΡΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    5. Ντάισελμπλουμ: «Αν χρειαστεί» η ελάφρυνση χρέους

      FacebookTwitterMore
      Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 19:19
      Ντάισελμπλουμ: «Αν χρειαστεί» η ελάφρυνση χρέους
      Τι δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου

      «Περισσότερη ελάφρυνση χρέους θα έρθει το επόμενo διάστημα εφόσον χρειάζεται» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ εξηγώντας πως αν η ανάπτυξη δεν είναι αυτή που περιμένουμε στην Ελλάδα υπάρχει ένας μακροχρόνιος μηχανισμός ελάφρυνσης (δείχνοντας προς την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου).

      Μεταρρυθμίσεις για πολλά χρόνια

      Μιλώντας στο συνέδριο του Economist ο πρόεδρος του Eurogroup σημείωσε ότι «περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, δεν χρειάζεται να σας θυμίσω την αρχή του 2015 όταν φτάσαμε πολύ κοντά σε μια κρίση που θα ήταν εξαιρετικά καταστροφική για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» ενώ έστειλε μήνυμα ότι «θα προχωρήσουμε μαζί». «Αυτό σημαίνει ότι για πολλά χρόνια θα έχουμε πιο πολλές μεταρρυθμίσεις, θα έχουμε κι άλλη προσαρμογή; Ναι», είπε.

      Μιλώντας ευρύτερα τόνισε ότι οι εκλογές στη Γερμανία δεν θα αλλάξουν τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί στο Eurogroup. «Πρέπει να δούμε το χρέος, ναι. Αλλά δεν νομίζω ότι αλλάζει κάτι σε αυτό με τις εκλογές στη Γερμανία. Είναι βαθιά ριζωμένη η άποψη ότι πρέπει η ελάφρυνση να γίνεται με μεταρρυθμίσεις εάν χρειασθεί» τόνισε. Για το πολιτικό σκέλος είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί καθώς «ο λαϊκισμός είναι ακόμη σε φάση ανόδου, ακόμη και στη Γερμανία».

    6. Σαχλαμάρες!. Το μόνο που παίζει είναι όταν αποχωρήσει το ΔΝΤ και συζητείται για τον Φεβρουάριο με Μάρτιο του ’18 και δεν ξέρουμε αν ακολουθήσουμε το “μνημόνιο του ΔΝΤ” ή καταργηθούν όσα μας είχε απαιτήσει.

    7. Ο Τ$ΙΠΡΑ$ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ!
      ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟΣΟ ΡΗΤΟΡΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΩΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ!!

      ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ , ΑΝ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!!!!

      Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!! ΠΛΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΛΕΟΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ)!!

      ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ “ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ”!! ΠΟΣΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ; ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ.
      ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΑΣ , ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ Ή ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ(ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ)!!

      ΩΣΤΟΣΟ Η ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΣΑΦΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ….
      ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ ;

    8. ΤΙ ΓΚΟ ΜΠΑΚ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΧΑΨΕΙ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ.
      ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.

    Comments are closed.