ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ…ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΩΣ: “ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ-ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΕΣΟΥΝ…ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ…”ΧΡΥΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ”!! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    merkel-tsipras-synodos

    Την αρχή έκανε ο Γερμανός πρόεδρος και στη συνέχεια πήρε την σκυτάλη η Μέρκελ!!

    Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, Ενόψει της συμπλήρωσης 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Άνγκελα Μέρκελ αναγνώρισε την ιστορική ευθύνη της Γερμανίας, δείχνοντας κατανόηση για τα ανοικτά τραύματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

    Λίγες ημέρες πριν από τη συμπλήρωση 70 ετών από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε όσους επιθυμούν να τραβήξουν μία διαχωριστική γραμμή με το ναζιστικό παρελθόν της Γερμανίας. Σε βιντεοσκοπημένη συνέντευξή της έστειλε σαφές μήνυμα κατά της λήθης, υπογραμμίζοντας ότι κάτω από την Ιστορία «δεν υπάρχει οριστική (σ.σ. διαχωριστική) γραμμή». «Εμείς, οι Γερμανοί, έχουμε σε αυτό το ζήτημα μία ιδιαίτερη ευθύνη να αντιμετωπίζουμε με προσοχή, ευαισθησία και επίγνωση τα όσα προκαλέσαμε την περίοδο του Εθνικοσοσιαλισμού», επισήμανε η Άνγκελα Μέρκελ, λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις γύρω από τα ελληνικά αιτήματα για καταβολή πολεμικών επανορθώσεων από τη Γερμανία.

    «Βεβαίως είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι, για παράδειγμα, δεν έχουμε μόνο τη συζήτηση με την Ελλάδα, αλλά και με πολλές άλλες χώρες», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας ότι θα είναι για την ίδια «μία πολύ σημαντική στιγμή» όταν θα μεταβεί στις 10 Μαΐου στη Μόσχα, όπου θα καταθέσει «από κοινού με τον Ρώσο Πρόεδρο στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη μνήμη των εκατομμυρίων νεκρών», για τους οποίους ευθύνεται η Γερμανία στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Γερμανός πρόεδρος: Να είμαστε ανοιχτοί για τις επανορθώσεις προς την Ελλάδα

    gaouk

    Την υποστήριξή του προς τα αιτήματα της Ελλάδας για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων εξέφρασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Γερμανίας, Γιόακιμ Γκάουκ, παρά το γεγονός ότι  το Βερολίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Σε συνέντευξη του, η οποία θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, ο  Γκάουκ επισήμανε ότι η Γερμανία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά την ιστορική της ευθύνη απέναντι Ελλάδα.

    «Δεν είμαστε μόνο άνθρωποι που ζουν στο σήμερα, αλλά και  απόγονοι εκείνων που άφησαν πίσω τους ένα μονοπάτι καταστροφής στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Μεταξύ άλλων περιοχών και στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο επονείδιστα γνωρίζαμε λίγα, για αρκετά μεγάλο διάστημα» επισήμανε ο Γερμανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είναι το σωστό για μια χώρα που έχει πλήρη επίγνωση της ιστορίας της, όπως η δική μας, να εξετάζει τι πιθανότητες ενδεχομένως υπάρχουν για επανορθώσεις».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, τα σχετικά αιτήματα της Αθήνας έχουν πέσει στο κενό, με τον υπουργό Οικονομίας και Αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, να αποκαλεί τις ελληνικές αιτιάσεις «ανόητες», κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Αθήνας να αποσπάσει κάποια περιθώρια ελιγμών από τους εταίρους της, στις συζητήσεις για περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

    Την ίδια ώρα, Γερμανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η χώρα τους έχει ήδη εκπληρώσεις τις υποχρεώσεις, καταβάλλοντας 115 εκατομμύρια μαρκα στην Ελλάδα το 1960.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Το 2010 , νομίζω , διάβασα οτι θα δώσουν μερικα ψυχούλα οι ουνοι σε συνεννόηση με τους εγκληματίες τοκογλυφους και οι ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ θα πανηγυρίζουν ……
      Οποιος τους πιστεύει ακομη τους 300 κυνοβουλευτικους , ειναι ηλιθιος με δίπλωμα .

    2. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Κ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ https://www.youtube.com/watch?v=4De8_bRH8v0 Κ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΠΟΔΙΤΣΕΣ Κ ΕΧΟΥΝ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

    Comments are closed.