ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ! ΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ! ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ! ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ… (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    katafygiastinelladaki

    Σύμφωνα με πληροφορίες εκτελούνται πλέον πολύ συχνά αιφνιδιαστικές ασκήσεις με συμμετοχή Στρατού, ειδικών δυνάμεων και μαχητικών της ΠΑ.

    Εντολή να γίνει καταγραφή των καταφυγίων σε όλο τον Έβρο έχει δοθεί από τους αρμόδιους στην ΠΣΕΑ (Πολιτική Σχεδίαση Εκτάκτου Ανάγκης).  Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του alexpoli.gr αναφέρουν ότι η εντολή έχει δοθεί σε τοπικό επίπεδο και αφορά μόνο τον Έβρο ενώ αυτό γίνεται σε καθεστώς ψυχραιμίας και προληπτικά. Πρόκειται ουσιαστικά για επικαιροποίηση της προηγούμενης καταγραφής για να ελεγχθεί η κατάσταση στα καταφύγια αυτά.

    Πολίτες που βρίσκονται κοντά σε τέτοιους χώρους ή σχετίζονται με τους χώρους αυτούς αντιλήφθηκαν την καταγραφή και επικοινώνησαν μαζί μας τις τελευταίες ημέρες. Με τη σειρά μας επικοινωνήσαμε με αρμόδιους που επιβεβαιώνουν πλήρως την καταγραφή, ζητούν όμως να γίνει γνωστό ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κίνηση πανικού. «Είναι ζήτημα υπευθυνότητας να ελέγχονται οι χώροι αυτοί τακτικά» σημειώνει πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα αλλά δε θέλει να κατανομαστεί.

    Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι ναι μεν οι αρμόδιοι δείχνουν να χειρίζονται το θέμα αυτό με υπευθυνότητα και πολύ καλά πράττουν, υπάρχει όμως ένα πρόβλημα που δεν είναι νέο αλλά έρχεται στο προσκήνιο κάθε φορά που γίνεται λόγος για τα καταφύγια αυτά. Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει που βρίσκονται τέτοιου είδους καταφύγια στην περιοχή του. Δε θα ήταν κακό ενδεχομένως κάποια στιγμή να υπάρξει μια ενημέρωση των πολιτών για τους χώρους αυτούς.

    Πρόσφατα μάλιστα Δήμοι όπως αυτοί της Καλαμάτας, Χανίων, Σερρών και Θήρας, έκαναν ενημέρωση των πινάκων τους για τα καταφύγια και έδωσαν τους πίνακες στη δημοσιότητα για ενημέρωση του πληθυσμού. Στην Ελλάδα άλλωστε δεν είναι θέμα μόνο «εθνικών ζητημάτων» το να υπάρχει τέτοια ενημέρωση και να επικαιροποιείται αλλά και θέμα φυσικών καταστροφών. Για παράδειγμα χώρος καταφυγής υπάρχει κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές για περίπτωση σεισμού με πιθανότητα τσουνάμι. Τέτοιοι χώροι είναι ανοιχτοί και βρίσκονται σε υψηλότερα υψόμετρα και καλό θα ήταν οι πολίτες…να τους γνωρίζουν.

    ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: 5 Μαρτίου 2018

    Ελληνικά F-16 πέταξαν το πρωί της Παρασκευής πάνω απ’ την Αλεξανδρούπολη, αλλά λόγω άσκησης

    Ελληνικά πολεμικά αεροπλάνα F-16 πέταξαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής πάνω απ’ τον Έβρο και συγκεκριμένα την Αλεξανδρούπολη, την ίδια στιγμή που έβγαινε στην επικαιρότητα η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τους Τούρκους στην περιοχή των Καστανεών.
    Οι πτήσεις μάλιστα έγιναν αντιληπτές, όπως είναι φυσικό, από τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι ακούγοντας την ίδια στιγμή στα ΜΜΕ το θέμα με την αιχμαλωσία των στρατιωτικών μας, ήταν φυσικό να κάνουν διάφορεις σκέψεις και να ψάχνουν εξηγήσεις. Τα δύο πολεμικά, που απογειώθηκαν πιθανότατα από την Λήμνο, μετείχαν απλά σε στρατιωτική άσκησκη που ήταν προγραμματισμένη πριν από καιρό στο Πεδίο Βολής “ΑΕΤΟΣ” που βρίσκεται στην περιοχή της Χηλής και επιχειρούσαν… προσβολή στόχου.

    Τα αναφέρουμε όλα αυτά, επειδή γράφτηκαν και πάλι σε συγκεκριμένο αθηναϊκό σάιτ που αρέσκεται σε μυθεύματα και για την συγκεκριμένη περίπτωση, ανακρίβειες για… αερομαχίες των ελληνικών F-16 με πολεμικά των Τούρκων που έκαναν παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στον Έβρο. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε και ούτε φυσικά ισχύει, αφού οι πληροφορίες μας που είναι πολύ ακριβείς, αναφέρουν πως όλα συνέβησαν στο πλαίσιο στρατιωτικής άσκησης που είχε προγραμματιστεί πριν από καιρό.

    Άλλωστε και κανένας στο νομό δεν αντιλήφθηκε τουρκικά αεροπλάνα, αλλά και δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μαχητικά F-16 πετούν πάνω από την Αλεξανδρούπολη παίρνοντας μέρος σε άσκηση στο πεδίο βολής ΑΕΤΟΣ της περιοχής.

    Τι είναι η Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης 

    Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης (ΠΣΕΑ) είναι η σχεδίαση και ο προγραμματισμός που αναφέρονται στην οργάνωση, την προπαρασκευή και την κινητοποίηση των Πολιτικών Δυνάμεων της Χώρας, με σκοπό την επιβίωση στον πόλεμο και την συμβολή αυτών στην Εθνική Άμυνα.

    Η ΠΣΕΑ υλοποιείται από όλα τα Υπουργεία και τις υφιστάμενες υπηρεσίες τους, μετά από αποφάσεις που λαμβάνει το ΚΥΣΕΑ. Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αποτελεί το ανώτατο συντονιστικό όργανο, αρμόδιο για την παροχή περαιτέρω κατευθύνσεων και τον συντονισμό των ενεργειών των Εθνικών Αρχών με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

    Οι σημαντικότερες λειτουργίες της Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης αφορούν:

    Στο συντονισμό και την παρακολούθηση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, των θεμάτων Πολιτικής Άμυνας που σχετίζονται με την προστασία και την επιβίωση του άμαχου πληθυσμού σε καιρό πολέμου.

    Στο συντονισμό και την οργάνωση, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των πολιτικών υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων.

    Στο συντονισμό και την παρακολούθηση νομοθετικών και οργανωτικών θεμάτων της αρμοδιότητός της, καθώς και στην οργάνωση της διεξαγωγής εθνικών ασκήσεων επί του αντικειμένου της.

    Στον καθορισμό των εκάστοτε απαραίτητων οργανισμών και επιχειρήσεων για τη επιβίωση του Έθνους ή την Εθνική Άμυνα.
    Στην εξασφάλιση με την χορήγηση αναστολών κατατάξεως του απαραίτητου ειδικού προσωπικού για την λειτουργία των πάσης φύσεως υπηρεσιών, οργανισμών και επιχειρήσεων , Κρατικών ή μη, στον πόλεμο.

    Στην πολιτικοστρατιωτική συνεργασία με τους αντίστοιχους φορείς των υπολοίπων Εθνικών Αρχών σε θέματα πολιτικής κινητοποίησης και Πολιτικής Άμυνας.

    Στη συνεργασία με άλλες χώρες, διεθνείς οργανισμούς και άλλους εθνικούς φορείς στους παραπάνω τομείς.

    Στην εξασφάλιση των απαιτουμένων πιστώσεων για την οικονομική υποστήριξη των σχεδίων της.

    aeroplana2aeroplanaaeroplana4aeroplana3

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: