ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΣΚΑ ΤΩΝ ANONYMOUS… – ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ «ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ» ΚΑΙ TOΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ «ΠΟΛΕΜΟ» ΜΕ ΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ- ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ… (ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
τουρκια7

Ρεπορτάζ- επιμέλεια: Μαρίνα Νικολάκη

Ποιοι άραγε είναι αυτοί οι περιβόητοι Anonymous που δρουν σε ολόκληρο τον κόσμο και αναλαμβάνουν να αντιμετωπίσουν απειλές όπως δεν μπορούν να πράξουν ότι ανίκανες Κυβερνήσεις σαν αυτή του Α.Τσίπρα;

Oύτε καν στα λόγια να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις  θρασύτατες  κατηγορίες της Τουρκίας, ακόμα και όταν όπως είδαμε με την επίσκεψή του Τούρκου απεσταλμένου του Ερντογάν Μ.Γιλντιρίμ, έγιναν μέσα στο μέγαρο Μαξίμου.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού ήταν πως: «Οι γείτονες μας στηρίζουν» (!)…

  Ανθρωποι λοιπόν των έργων, επιχειρούν να ξελασπώσουν την Ελλάδα και να «καθαρίσουν» απέναντι σε πρωτοφανείς ενέργειες που φτάνουν στο σημείο του ελέγχου της κυριαρχίας της χώρας μέσω συνεχών Κυβερνοεπιθέσεων που χρησιμοποιούν ως επίδειξη ισχύος.

Τώρα είναι το internet και οι παραβιάσεις στο Αιγαίο. Μετά θα΄ναι ένας πολεμος. Μη γελιόμαστε. Οι Τούρκοι βρίσκουν και τα κάνουν. Και θέλουν να τα κάνουν, άμεσα.

Oι ίδιοι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους anonymousgreece.org έχουν αυτοσυσταθεί ως εξής:

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που αναφέρουν πως, πυρήνας των Anonymous φαίνεται να σχηματίστηκε από μέλη του φόρουμ του site 4chan.org το 2003. Το κίνημα πήρε το όνομά του,  από τη δυνατότητα που παρέχει το διαδίκτυο στους χρήστες να δημοσιοποιούν πληροφορίες ή προσωπικά σχόλια χωρίς να υποχρεούνται να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους.

Στόχος των Anonymous ορίστηκε από τότε η διαδικτυακή ακτιβιστική δράση. Ειδικότερα, ως προτεραιότητά τους έχει τεθεί η ελεύθερη διακίνηση πληροφοριών μέσω ίντερνετ, δεδομένου ότι, όπως οι ίδιοι επισημαίνουν, η ενημέρωση που παρέχουν οι κυβερνήσεις, οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα ΜΜΕ είναι στην πλειονότητα των περιπτώσεων κατευθυνόμενη και εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Αξιοποιώντας το ίντερνετ λοιπόν, υποστηρίζουν οι Anonymous, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες που αποκρύπτουν άλλοι φορείς. Παράλληλα, το εν λόγω κίνημα διοργανώνει και διαδηλώσεις υπέρ της ελεύθερης πληροφόρησης και κατά των «φραγμών» που την παρεμποδίζουν.

«Είμαστε οι Anonymous. Είμαστε πολυάριθμοι. Δεν συγχωρούμε. Δεν ξεχνάμε. Να μας αναμένετε», επισημαίνουν μέλη στα μηνύματά τους.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το γεγονός ακόμα και τώρα, όταν πριν χρόνια πράκτορας του FBI, αποκάλυψε ως αλήθεια ή… επικοινωνιακό τρικ ίσως, τα ονόματα των ανθρώπων που παγκοσμίως βρίσκονται πίσω από την χαρακτηριστική μάσκα των Anonymoys.

Ο Όστιν Μπέργκλας βοηθός ειδικού πράκτορα στο FBI ήταν και ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε,ότι η υπηρεσία έχει συλλάβει τους ηγέτες των Anonymous.«Όλα αυτά τα παιδιά που συνελήφθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν σημαντικοί παράγοντες στο κίνημα των Anonymous» είπε ο Μπέργκλας. Ρόλο κλειδί στις συλλήψεις αυτές έπαιξε ο Έκτορ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, ο οποίος συνελήφθη το 2012 και στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI. Η απόφασή να συνεργαστεί σκόρπισε διχόνοια και φόβο στους υπόλοιπους, είπε ο πράκτορας.

Ποιοί είναι όμως οι πέντε που έχουν συλληφθεί και θεωρούνται «εγκέφαλοι» των Anonymous;  Τζέρεμι Χάμοντ, γνωστός στο διαδίκτυο ως «Anarchaos», δήλωσε ένοχος στις 28 Μαΐου για την παραβίαση του νόμου Ηλεκτρονικής Απάτης και Κατάχρησης, «εισβάλλοντας» στο διίκτυο της εταιρείας γεωπολιτικής ανάλυσης Stratfor Global Service Intelligence. Ο Χαμοντ παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στο χακάρισμα για λογαριασμό των Anonymous και της υποομάδας τους LulzSec.

«Το έκανα γιατί πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τι κάνουν οι κυβερνήσεις και οι εταιρείες πίσω από κλειστές πόρτες. Έκανα ό,τι πίστευα σωστό», ανέφερε σε δήλωση που «ανέβηκε» στην ιστοσελίδα του.

Ο Τζέρμι Χάμοντ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Ο Τζέρμι Χάμοντ
Έκτος Χαβιέρ Μονσεγκούρ, γνωστός και ως Sabu, μπορεί να είναι και το πιο μισητό μέλος των Anonymous. Το 2011, όταν εντοπίστηκε από το FBI, πρόδωσε τα άλλα μέλη της συνεργαζόμενης με τους Anonymous ομάδας LuzlSec, βοηθώντας τις αρχές να συγκεντρώσουν στοιχεία και να τους συλλάβουν. Ο Μονσεγκούρ αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακιστεί μέχρι 124 χρόνια αλλά η καταδίκη του έχει «παγώσει» αφού συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές.
Ο Έκτορ Μονσεγκούρ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Ο Έκτορ Μονσεγκούρ
Μερσέντες Ρενέ Χάφερ, γνωστή και ως Νο, είναι μέλος του Paypal 14, ένα γκρουπ χάκερ που συνελήφθησαν από το FBI το 2011 γιατί φέρονται να συμμετείχαν σε κυβερνοεπίθεση κατά του PayPal. Η Χάφερ και τα υπόλοιπα μέλη του Paypal 14 βρίσκονται σε «νομικό κενό» εδώ και δυο χρόνια. Τον Μάιο άρχισαν να διαπραγματεύονται συμφωνία για να μην οδηγηθούν στη φυλακή.
Μερσέντες Ρενέ Χάφερ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Μερσέντες Ρενέ Χάφερ 

Κρίστοφερ Ντόγιαν, γνωστός στους κύκλους των Anonymous ως Commander X. Συμμετείχε σε επιθέσεις κατά της Sony, του PayPal, της κυβέρνησης της Τυνησίας και της ιστοσελίδας της επαρχίας Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια. Συνελήφθη από το FBI και απειλήθηκε με φυλάκιση 15 ετών τον Σεπτέμβριο του 2011 για την επίθεση στο site της Σάντα Κρουζ. Τώρα, είναι φυγάς. Λίγο μετά τη σύλληψή του, φυγοδίκησε και κατέφυγε στον Καναδά.

Ο Κρίστοφερ Ντόγιαν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Ο Κρίστοφερ Ντόγιαν
Μπάρετ Μπράουν. Αντίθετα με τα περισσότερα μέλη των Anonymous, ο δημοσιογράφος ποτέ δεν θέλησε να μείνει… ανώνυμος. Αυτοαποκαλείται εκπρόσωπος των χάκερ ακτιβιστών, συνελήφθη τον Σεπτέμβριο του 2012 και κατηγορήθηκε – σύμφωνα με την Dallas Morning News- για online απειλή, αντίποινα κατά ομοσπονδιακού αξιωματικού και συνωμοσία για δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων κυβερνητικού αξιωματούχου.
Ο Μπάρερ Μπράουν - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Ο Μπάρερ Μπράουν
Σλιμ Αμάμου. Τον Ιανουάριο του 2011, οι Anonymous ξεκίνησαν την επιχείρηση Τυνησία, μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους εξεγερθέντες. Ο Αμάμου είναι Τυνήσιος blogger, γνωστός και ως slim404 και συνελήφθη από την αστυνομία της Τυνησίας. Κρατήθηκε φυλακισμένος για επτά μέρες, αλλά όταν έπεσε το καθεστώς του Μπεν Άλι, αντιμετωπίστηκε ως ήρωας και διορίστηκε υπουργός Αθλητισμού και Νεότητας στη μεταβατική κυβέρνηση.
Ο Σμιλ Αμάμου - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Huffington Post
Ο Σμιλ Αμάμου

Ντμίτρι Γκούζνερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Aendy, στοχοποιήθηκε από το FBI το 2008 για επίθεση στο σύστημα της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας. Καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και δυο χρόνια επιτήρησης. Έγινε έτσι ο πρώτος χάκερ που συνελήφθη για συνεργασία με τους Anonymous. Στο παρακάτω βίντεο, το οποίο αποτελεί μέρος ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε για τους Anonymous με τον τίτλο “We Are Legion” σε σκηνοθεσία Brian Knappenberger, επισημαίνονται οι βασικοί στόχοι του κινήματος:

Μια ομάδα ετερογενής, αλλά με κοινούς στόχους Ποιο είναι, όμως, το προφίλ των μελών των Anonymous; Οι μάσκες του Guy Fawkes (εμπνευσμένες από το βιβλίο του Άλαν Μούρ «V for Vendetta»), με τις οποίες οι «χακτιβιστές» καλύπτουν τα πρόσωπά τους στις δημόσιες εμφανίσεις τους, κρύβουν άτομα διαφορετικών ηλικιών, κοινωνικών τάξεων και πολιτικών πεποιθήσεων. « Στους Anonymous μπορεί να ανήκει οποιοσδήποτε από τους πολίτες που βρίσκονται ανάμεσά σας», τονίζουν οι ίδιοι. «Η σύνθεση της ομάδας μας δεν παραμένει ποτέ ίδια για πολύ καιρό, αλλά διαρκώς αλλάζει, εμπλουτίζεται και μετουσιώνεται». Σήμερα, πάντως, οι Anonymous εκτιμάται ότι μετρούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο μέλη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η σχέση τους με το κίνημα «Occupy Wall Street» θεωρείται δεδομένη.

Το χρονικό της δράσης Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές δράσεις των Anonymous μέχρι σήμερα είναι οι εξής:

Το 2009 η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδίαζε να λογοκρίνει το διαδίκτυο και έδωσε εντολή στους παρόχους ίντερνετ να παρακολουθούν τους χρήστες για τυχόν παραβάσεις του νόμου. Οι Anonymous, ως αντίποινα, επιτέθηκαν στην πρωθυπουργική ιστοσελίδα.

Το 2010 ο Julian Assange, βασικός εκπρόσωπος και συντάκτης των Wikileaks, συνελλήφθη από τις αρχές επειδή διέρρευσε έγγραφα που “εξέθεταν” τις ΗΠΑ. Οι Anonymous κήρυξαν την έναρξη της “Operation Payback” (Operation Avenge Assange) και επιτέθηκαν ενάντια στην αναστολή του λογαριασμού του WikiLeaks. Το 2011, ο τότε CEO της εταιρείας ασφάλειας HPGary, Aaron Barr, έφτασε κοντά σε μερικά μέλη των Anonymous και από συνομιλίες του που διέρρευσαν στο Internet έγινε γνωστό ότι ήθελε να αποκαλύψει στις Αρχές τις πραγματικές ταυτότητες ορισμένων μελών τους ή και να πουλήσει τα στοιχεία στο FBI. Η HPGary δέχτηκε τρομερή επίθεση – Operation HPGary – από hackers “κλέβοντας” και βγάζοντας σε κοινή θέα στοιχεία πολλών εργαζόμενων της εταιρείας.

Ο Aaron Barr εξαναγκάστηκε σε παραίτηση μετά το συμβάν. Το ίδιο έτος, οι Anonymous πραγματοποιούν επίθεση σε διάφορες παράνομες ιστοσελίδες σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την παιδική πορνογραφία. Η επιχείρηση έχει την ονομασία “Operation Darknet”. Οι Anonymous μαθαίνουν για τα νομοσχέδια SOPA και PIPA και προειδοποιούν το Κογκρέσο. Αργότερα, ανακοινώνουν την “Operation Blackout”, ενημερώνουν σχετικά τους πολίτες των ΗΠΑ και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ανησυχούν για την παραβίαση της ελευθερίας τους. Από την άλλη, επιτίθενται στην Sony αλλά και σε δημοφιλή πρόσωπα του καλλιτεχνικού τομέα για την υποστήριξή τους στο SOPA.

Το 2012, οι Anonymous ανακοινώνουν την Operation Revenge για να εκδικηθούν για το κλείσιμο του file-sharing site, Megaupload.com. Εξαπολύουν τεράστια επίθεση κατά χιλιάδες και καταφέρνουν να “ρίξουν” πολλές κυβερνητικές ιστοσελίδες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας αλλά και της Πολωνίας επειδή υποστηρίζει το ACTA. Οι επιθέσεις γενικεύονται με τους Anonymous να ανακοινώνουν την αρχή του Πρώτου Παγκόσμιου Κυβερνοπόλεμου.

Χιλιάδες ακτιβιστές χάκερ επιτίθενται μαζικά σε sites πραγματοποιώντας hacking σε πολλές ιστοσελίδες εταιρειών που υποστηρίζουν τα SOPA, PIPA, ACTA, το κλείσιμο του Megaupload.com κ.α. Από το 2010, έχουν γίνει περισσότερες από 60 συλλήψεις ατόμων στην Τουρκία, στην Αυστραλία, στην Δανία, στις ΗΠΑ και στο Λονδίνο που οι αρχές υποστηρίζουν ότι ανήκουν στους «Anonymous». Ωστόσο, το κίνημα των «χακτιβιστών» μετρά – σύμφωνα με εκτιμήσεις- σχεδόν ένα εκατομμύριο μέλη διεθνώς που συνεχίζουν να δρουν, με τους δικούς τους τρόπους, υπέρ της ελεύθερης έκφρασης ιδεών και πληροφόρησης στο διαδίκτυο, αλλά και έξω από αυτό.

Tέλος να θυμίσουμε ότι οι ίδιοι (Anonymous Greece) προ λίγων ωρών, όταν Τούρκοι πράκτορες αυτοβαφτιζόμενοι χάκερς που υπερασπίζονται την τιμή και τα έργα του Ερντογάν (δίνοντας ιδιαίτερη αξία και απαξιώνοντας την αντίδραση της Ελλάδας για την ανάγνωση του Κορανιού μέσα στην Αγία Σοφία) έριξαν τη σελίδα του Τσίπρα επιδεικτικά, ανέδρασαν τουλάχιστον έγκαιρα κάτι που ο ίδιο ο Πρωθυπουργός της χώρας αδυνατεί να κάνει…toyrkia

Η αντίδραση των Anonymoys Greece αμεση: a1 a3 a5 a8 a9a11 a12

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

10 Σχόλια

  1. Ρε τα πρακτοράκια της μοσσάντ..Που κόπτονται για τα ιδεώδη και για την Εθνική μας κυριαρχία τάχα. Πάντα στο πλευρό των αριστεροφασιστών και επίσης πρακτόρων που έχουν τοποθετήσει να κυβερνούν τον τόπο. Μιλάμε για φοβερούς και ‘αυθόρμητους’ ‘επαναστάτες’. Μας βγήκαν και ‘εθνικιστές’ απέναντι στους τουρκομογγόλους, αλλά απο τους εθνοπροδότες και ανθέλληνες της κυβέρνησης και της δημοσιογραφίας, δεν έχουν κανένα παράπονο. Για την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών κάποια κίνηση ώστε να πέσει η ιστοσελίδα κάτι?? Τίποτα έ ‘επαναστάτες’?

  2. Οι δηθεν δεξιοι και οι δηθεν αριστεροι ( γιατι ολες οι αμπελοφιλοσοφιες εχουν και υπακουουν στο ιδιο αφεντικο ) καταστρεψαν την Ελλαδα μας .
    Αυτο μην το ξεχνατε ολοι εσεις οι νεοραγιαδες που νομιζετε ακομη !!! οτι οι καλπες θα σας ελευθερωσουν απο τους αποικιοκρατες σιωνιστες ( που ελεγχουν και τα αποτελεσματα φυσικα ) .
    Ολη η Ελλας ειναι ενας απεραντος σκουπιδοτοπος , ειτε μαζευουν τα σκουπιδια , ειτε οχι .
    Οι” αριστεροι” κατσαπλιαδες παριστανουν οτι κυβερνουν επειδη οι” δεξιες ” πορνες και λοιπα συμμοριτοκομματα το επιτρεπουν .
    Οταν το εμπεδωσετε και αποφασισετε να αντισταθητε αντι να σχολιαζετε κρυμενοι πισω απο τα ελεγχομενα ηλεκτρονικα μηχανηματα , τοτε και μονον τοτε τα παιδια σας θα ζησουν ελευθερα και ΕΛΛΗΝΙΚΑ . Μεχρι τοτε , το μονο που σας απομενει να κανετε ειναι να ανοιξετε τους ταφους σας , διοτι εκει εχει εντολες το κατοχικο πολιτικο καθεστως να σας οδηγησει , σιγα σιγα και σταθερα .

  3. Τι anonymous και μπούρδες. Το ιστολογιο επανω επανω λεει αποδοχη των google cookies (Ουτε αυτο δεν αφαιρεσαν, αφου ειναι σε σελιδα διαφορετικη απο το google blogger, δεν υποχρεουνται για cookies). Στα σχόλια, πας να γραψεις κατι, και στην αποστολη λεει οτι το (τσαμπα emailfromme) εμαιλ που χρησιμοποιουν δε μπορει να σταλει γιατι γέμισε. Αν ειναι αυτοι anonymous, εγω ειμαι ο al capone. Παιδακια που παιζουν ειναι, ή βαλτοί απο κυβερνητικους για να το παιζουν ανάρχες.

  4. Πολεμος καναπεδατος,ρε που παμε ρε.

    1. Έλα στη ΣΧΑΛ στο επόμενο σχολείο να σε δούμε κι εσένα κουραμπιέ!

  5. ΜΕ ΣΥΝΧΩΡΕΙΤΕ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΔΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΛΛΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ , ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ? ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ! ΕΛΕΟΣ , ΕΓΩ ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ 1 ΟΡΟΦΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ , ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ! ΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ , ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ! ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΟΥΧΙΕΣ ! ΕΛΕΟΣ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ !

    1. Βάλτα φωτιά,να έρθει η Π.Υ. και να δεις πως θα τα μαζέψουν αμέσως!!!!!

    2. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη παίρνετε τ αρχιδια σας!

Comments are closed.