ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΑΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. “ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΑΝ ΧΗΜΙΚΑ. ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΡΑΝΗ”. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ

    Κοινοποίηση:
    XIMIKA1

    Σε σύννεφα σκόνης που δημιουργήθηκαν από τους βομβαρδισμούς αποδίδει ο γιατρός Assim Rahaibani τις εικόνες ασθενών που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο και παρουσιάστηκαν ως θύματα επίθεσης με χημικά όπλα.

    Λίγα 24ωρα μετά το βομβαρδισμό της Συρίας από τις δυτικές δυνάμεις ο βετεράνος δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ επισκέφθηκε την πόλη Ντούμα, όπου υποτίθεται ότι πραγματοποιήθηκε επίθεση με χημικά όπλα.

    Ο Φισκ βρέθηκε στην κλινική μέσα στην οποία γυρίστηκε το video που κυκλοφόρησε διεθνώς και έδωσε σε τρεις από τις ισχυρότερες χώρες του δυτικού κόσμου την αφορμή για να πραγματοποιήσουν βομβαρδισμούς την προηγούμενη εβδομάδα.

    fisk_douma

    Ο γιατρός Assim Rahaibani δήλωσε ότι δέχθηκε στην κλινική του πολλούς ανθρώπους που υπέφεραν από υποξία, δηλαδή έλλειψη οξυγόνου, και σίγουρα δεν παρουσίαζαν συμπτώματα δηλητηρίασης από χημικά όπλα. Η κατάσταση των ασθενών οφειλόταν στα τεράστια σύννεφα σκόνης που διείσδυσαν στα υπόγεια όπου ζουν πολλοί κάτοικοι της Ντούμα τα τελευταία χρόνια.

    Το video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο είναι αυθεντικό, όπως επιβεβαιώνει ο γιατρός στον Ρόμπερτ Φισκ, όμως οι άνθρωποι έπασχαν μόνο από υποξία. Ενώ ο γιατρός και οι νοσηλευτές περιέθαλπαν τους ασθενείς στην υπόγεια κλινική τους, κάποιο μέλος της οργάνωσης “Λευκά Κράνη” φώναξε από την είσοδο ότι πρόκειται για χημικά όπλα και τότε ξεκίνησε ο πανικός. Οι άνθρωποι άρχισαν να ρίχνουν ο ένας στον άλλο νερό και εκείνη τη στιγμή είναι που γυρίστηκε το εν λόγω video.

    Την ώρα που οι σχετικές έρευνες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, η γαλλική πλευρά ισχυρίζεται ότι έχει αποδείξεις για τη χρήση χημικών όπλων και τα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρονται σε πηγές που υποστηρίζουν ότι οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν επίθεση με χημικά.

    Παρ’όλα αυτά, ο δημοσιογράφος Ρόμπερτ Φισκ βρήκε πολλούς από τους κατοίκους της πόλης να μην πιστεύουν τις φήμες για τη χρήση χημικών όπλων.

    www.independent.co.uk

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: