Ο ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ ΒΙΟΣ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ Κ’ ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΙΧ. ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ. “ΕΦΥΓΕ” ΣΤΑ 79 ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    nistikakis1

     Ο βίος και η πολιτεία ενός κατηγορούμενου αρχαιοκάπηλου που πάντα την έβγαζε “λάδι” στα δικαστήρια 

    Ο πολυπράγμων υπαρχηγός, που … σκανδάλισε από τα σπλάχνα της  όσο κανείς,  τη διοίκηση της  Ασφαλείας Αττικής και συντάραξε συθέμελα τον πύργο της ΕΛ.ΑΣ στην Κατεχάκη , έφυγε από τη ζωή στα 79 του χρόνια, παίρνοντας μαζί τα μυστικά για «επικηρύξεις τρομοκρατών» αλλά και αλήθειες που γνώριζε για την συλλογή με τα  αρχαία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αφού  από το 1985 ως το 1993 υπήρξε διοικητής της προσωπικής φρουρά του τότε προέδρου της ΝΔ. Εξάλλου στην ιστορία έχει μείνει το μνημειώδες ταξίδι «αστραπή» που είχε κάνει ο ίδιος στο Μόναχο τον Μάιο του 1993, υποτίθεται για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας. Ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να μάθει τι κουβαλούσε ο Κρητικός αξιωματικός στους σάκους του …

    Και ως εκ θαύματος ο πρώην υπαρχηγός σ’ όλα τα δικαστήρια ξεπερνούσε την σκόπελο των βαριών κατηγοριών «βαφτίζοντας» τους υπόδικους συνεργούς του ως «πληροφοριοδότες της Ασφάλειας και της αμφιλεγόμενης τότε Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας». Ο Μιχάλης Νηστικάκης έφυγε από τη ζωή στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Ο Νηστικάκης είχε βρεθεί στο ειδώλιο του κατηγορουμένου για υπεξαίρεση και εμπορία αρχαίων αντικειμένων με πρόθεση την εξαγωγή τους στο Μόναχο της Γερμανίας. Τμήμα του ίδιου κυκλώματος, που δρούσε για τους διεθνούς φήμης αρχαιοκάπηλους  Μιχαηλίδη και Σαιμς, φαίνεται να αποτελούσε και η παράνομη συναλλαγή αρχαιοτήτων που έγινε το 1993 στο ξενοδοχείο «Ελληνικών» επί της λεωφόρου Ποσειδώνος υπό την παρουσία του τότε υπαρχηγού της ΕΛΑΣ. Ο ίδιος στην απολογία του υποστήριξε ότι η παρουσία του στην αγοραπωλησία σχετιζόταν με το ενδιαφέρον του για τον εντοπισμό των αρχαίων που είχαν κλαπεί τον Απρίλιο του 1990 από το Μουσείο της Κορίνθου. Το δικαστήριο παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, έκρινε ομόφωνα αθώο τον Μιχάλη Νηστικάκη με το σκεπτικό ότι ενήργησε στο πλαίσιο των καθηκόντων του χωρίς να έχει στόχο να καλύψει τους αρχαιοκάπηλους. Πάντως για την υπόθεση της Κορίνθου ο Νηστικάκης έγινε προσωρινά τρόφιμος των φυλακών Κορυδαλλού.

    nistikakis2

    Από τη Γερμανία με κομπίνες και αγάπη

    Το «κύκλωμα αρχαιοκαπήλων της Γερμανίας» στο οποίο ενέταξαν τότε τον Νηστικάκη είχε έρθει  στο προσκήνιο κυρίως λόγω των διασυνδέσεων που διατηρούσε μαζί του, ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Νηστικάκης, ο οποίος ενεπλάκη και στη συλλογή Μητσοτάκη, αν και αποδείχθηκε ότι ένα μέρος της συλλογής προήλθε από τον τάφο της Οδηγήτριας. Σύμφωνα με εκτιμήσεις πάντως των αρχών ασφαλείας «στο κύκλωμα της Γερμανίας καταλήγουν οι αρχαιότητες που προέρχονται κατά κύριο λόγο από λαθρανασκαφές στη Βόρεια Ελλάδα. Για την προώθηση των αρχαίων αντικειμένων στη διεθνή αγορά αξιοποιούνται άτομα της κοινότητας των ελλήνων μεταναστών, όπως και η τουρκική μαφία, η οποία κατέχει ισχυρό μερίδιο στην αρχαιοκαπηλία. Τα άτομα αυτά πωλούν τα προϊόντα των λαθρανασκαφών σε αρχαιοπώλες της Γερμανίας, της Ελβετίας και της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι και τα προωθούν με τη σειρά τους σε ιδιώτες συλλέκτες ή και σε μουσεία». Το επίκεντρο του διεθνούς κυκλώματος του λαθρεμπορίου αρχαιοτήτων ήταν ως το 2005 τουλάχιστον το free port (Ελεύθερη Ζώνη) της Γενεύης. Μέσω αυτού διακινούνταν τα προϊόντα κλοπών ή λαθρανασκαφών από την Τουρκία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Το καθεστώς της διακίνησης των εμπορευμάτων χωρίς κανέναν έλεγχο άλλαξε το 2005, όταν οι Ελβετοί έπειτα από ισχυρές πιέσεις των Ιταλών και την κατάρρευση της αυτοκρατορίας των διάσημων εμπόρων αρχαιοτήτων Ρόμπιν Σάιμς και Χρήστου Μιχαηλίδη, υποχρεώθηκαν να αναθεωρήσουν το καθεστώς διακίνησης των προϊόντων χωρίς έλεγχο.

    STAZI4

    Στη Θεσσαλονίκη η φήμη του …

    Η φήμη του Νηστικάκη ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη όπου είχε διοικήσει και την τοπική Ασφάλεια. Σύμφωνα πάντως με βούλευμα [20-9-1995]  του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας,  ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. παραπέμφθηκε να δικαστεί για τρεις πράξεις ψευδούς βεβαίωσης και συγκεκριμένα, για έγγραφα που υπέγραψε και τα οποία “διευκόλυναν” τη δράση του Αλεξάκη ως εμπόρου όπλων, καθώς και για συνέργεια σε εμπορία όπλων, πράξη την οποία τέλεσε ο Γιώργος Αλεξάκης που εμφανιζόταν ως «συνεργάτης της Ασφάλειας».

    Σημειώνεται επίσης, πως οι ψευδείς βεβαιώσεις που υπέγραψε ο πρώην υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου 1991 όταν υπηρετούσε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με τις οποίες βεβαίωνε, μεταξύ άλλων, ότι ο Γιώργος Αλεξάκης είναι νόμιμος κάτοχος όπλου, καθώς και ότι έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και να διακινεί όπλα. Το αδίκημα της απόπειρας απάτης αφορούσε στην προσπάθεια του Γιώργου Αλεξάκη να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές καταγγέλλοντας ψευδώς διάφορα άτομα ως τρομοκράτες προκειμένου να εισπράξει το ποσό των 25.000.000 δραχμών. Το προαναφερθέν ποσό είχε εγκριθεί από τα σχετικά ταμεία της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας για όσους έδιναν σχετικές πληροφορίες στις διωκτικές αρχές για τη δράση τρομοκρατών.

    Ο διαβόητος Ελ Αλί Μωχάμετ

     

    Σημειώνεται, πως την κατηγορία της απάτης είχε και ο Μιχάλης Νηστικάκης για την οποία όμως, πάντα σύμφωνα με το Συμβούλιο Εφετών, κρίθηκε πως πρέπει να μη γίνει κατηγορία σε βάρος του. Συγκατηγορούμενος των Νηστικάκη και Αλεξάκη είναι και ο διαβόητος  Παλαιστίνιος Ελ Αλί Μωχάμετ για χρήση πλαστού εγγράφου. Ο τελευταίος ο οποίος είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών είχε δώσει ψευδείς πληροφορίες στην Ασφάλεια για δράση τρομοκρατικών οργανώσεων μετά από διαβεβαιώσεις του Μιχάλη Νηστικάκη πως αν βοηθήσει στην πάταξη της τρομοκρατίας “θα πέσει στα μαλακά” , εννοώντας πως θα του επιβληθεί μικρότερη ποινή από το δικαστήριο για την υπόθεση των ναρκωτικών.

    stazi3

    Η έκρηξη στην Πάτρα και ο πράκτορας της Στάζι, Χέλμουτ Φοϊγκτ

    Ο Αλεξάκης είχε απολογηθεί στον 23ο τακτικό ανακριτή  για την υπόθεση της αιματηρής έκρηξης στην Πάτρα, δεδομένου πως από τα στοιχεία της δικογραφίας έχει προκύψει η συμμετοχή του. Ο Γιώργος Αλεξάκης κατηγορήθηκε για προμήθεια και μεταφορά όπλων και εκρηκτικών υλών. Τα αδικήματα αφορούσαν τη μεταφορά όπλων και εκρηκτικών στην ομάδα των Παλαιστινίων που φέρεται πως τοποθέτησε τη βόμβα στο βρετανικό προξενείο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες άτομα. Ο υπαρχηγός είχε όμως εμπλακεί και στην υπόθεση της σύλληψης του πρώην αξιωματούχου της Στάζι ,Χέλμουτ Φόιγκτ στην Αθήνα το 1992, περιγράφοντας στο δικαστήριο πως αυτή επετεύχθη στις 2/4, μέσα από την υπόγεια συνεργασία αδελφών αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών.

    ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ

    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ 

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ……
      ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
      ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΟ
      ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΝ…
      ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ..
      ΟΤΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΜΠΑΙΝΕΙ, ΕΡΧΕΤΕΙ ΑΠΟ ΛΙΒΥΗ-ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ….

    2. Ολα αυτα τα καθαρματα μαζι και η βρωμικη απληστη οικογενεια μητσοτακη θελουν εκτελεση με συνοπτικες διαδικασιες οπως ακριβως οι Τσαουσεσκου. Ετσι ακριβως.

    3. Τις καταπρασινες εκεινες εποχες που οι πασοκοι κολλαγανε ταμπελες στους αντιπαλους τους, κολλησανε στο Μητσοτακη την ταμπελα του ναζι, και στο Νηστικακη την ταμπελα του αρχαιοκαπηλου. Και τα προβατα οι χαχολοι καταπινανε το σανο αμασητο, και διεδιδαν τις φημες του Κουρη….

    4. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ! Η ΑΣΤΥΜΟΝΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΑΖΩΝ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΒΛΕΠΕ ‘ΜΕΝΙΔΙ-ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΤΛ.ΚΑΙ ΤΡΕΦΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΗΘΕΝ ΟΤΙ ΝΑ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΤΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΜΟΛΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ.

    Comments are closed.