ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ: ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΤΗ ΣΥΡΙΑ. Η ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ! Η ΔΥΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΔΑΜΑΣΚΟ – ΗΠΑ: ΣΤΕΙΛΑΜΕ ΕΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΆΣΑΝΤ – «ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ», ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ Η ΡΩΣΙΑ. ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    6,w=993,q=high,c=0.bild

    H στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου – «Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – Έξαλλος ο Πούτιν, τρόμος για την αντίδρασή του

    Την έντονη αντίδραση της Ρωσίας προκάλεσε ο βομβαρδισμός της Δαμασκού τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσαν συντονισμένες επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων στη δυτική Δαμασκό στις 4 τα ξημερώματα με 30 πυραύλους κατά τριών επιστημονικών ερευνητικών κέντρων, δύο στην Δαμασκό και ένα στην Χομς. Σχεδόν το ένα τρίτο από τους πυραύλους αναχαιτίστηκε ενώ οι στόχοι που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί νωρίτερα μέσα στη βδομάδα.

    Ζαχάροβα: Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος να επιτεθείς στη Δαμασκό όταν έχει ευκαιρία για ειρήνη
    Η Συρία δέχθηκε επίθεση ακριβώς την ώρα που είχε μια ευκαιρία για ειρήνη, σχολίασε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

    «Ο συριακός λαός δοκιμάσθηκε πρώτα από την «Αραβική άνοιξη», μετά από το Ισλαμικό Κράτος, τώρα από έξυπνους αμερικανικούς πυραύλους. Η πρωτεύουσα μιας κυρίαρχης κυβέρνησης, που προσπαθεί επί χρόνια να επιβιώσει υφιστάμενη μια τρομοκρατική επιδρομή, δέχθηκε επίθεση», έγραψε στο Facebook η Μαρία Ζαχάροβα.

    «Πρέπει να είσαι πολύ ανώμαλος για να επιτεθείς στην πρωτεύουσα της Συρίας ακριβώς τη στιγμή που είχε μια ευκαιρία για ένα ειρηνικό μέλλον», πρόσθεσε.

    H κυβέρνηση της Δαμασκού καταδίκασε τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον στόχων στη Συρία από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τονίζοντας ότι είναι «καταδικασμένη να αποτύχει», ενώ τη χαρακτήρισε μια «κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου», όπως ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    Οι ενέργειες των ΗΠΑ στη Συρία δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες
    Οι ενέργειες που έγιναν στη Συρία θα έχουν συνέπειες και όλη η ευθύνη ανήκει στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία δήλωσε με ανακοίνωσή του ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον, o Ανατόλι Αντόνοφ.

    «Οι χειρότεροι φόβοι επαληθεύτηκαν. Δεν εισακούστηκαν οι προειδοποιήσεις μας. Ένα προσχεδιασμένο σενάριο εφαρμόζεται. Ξανά, απειλούμαστε. Προειδοποιήσαμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα μείνουν χωρίς συνέπειες», τόνισε ο Αντόνοφ.

    «’Όλη η ευθύνη για αυτές ανήκει στην Ουάσιγκτον, το Λονδινο και το Παρίσι», πρόσθεσε.

    Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ: Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ
    «Στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον Άσαντ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μάτις.

    Σημείωσε ότι οι επιθέσεις στόχευαν τη συριακή κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της έπληξαν τη Συρία σφοδρότερα από ό,τι τον περασμένο χρόνο, τόνισε.

    Ήρθε η ώρα να «ενωθούμε» για να τερματίσουμε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία, πρόσθεσε.

    «Δεν έχουν σχεδιαστεί άλλες επιθέσεις στη Συρία», συμπλήρωσε.

    Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους

    Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους που εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.
    Ανέφερε ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν σε μια περιοχή νότια της Δαμασκού.
    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι συνολικά τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα έχουν πληγεί στις επιθέσεις, δύο στην Δαμασκό και ένα στην Χομς, παράλληλα με τις στρατιωτικές βάσεις που έχουν χτυπηθεί στη συριακή πρωτεύουσα.

    Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση νωρίτερα την εβδομάδα.

    Στρατιωτικό συγκρότημα κοντά στη Χομς έπληξαν βρετανικές δυνάμειςΤο βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι βρετανικές δυνάμεις έπληξαν ένα «στρατιωτικό συγκρότημα» κοντά στη Χομς στη δυτική Συρία ως αντίποινα στη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

    «Η βρετανική συνεισφορά στη συντονισμένη δράση πραγματοποιήθηκε από τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Tornado GR4 της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.

    «Εκτόξευσαν πυραύλους Storm Shadow ενάντια σε στρατιωτικό σύμπλεγμα, 24 χιλιόμετρα δυτικά της Χομς».

    Ο Τραμπ ανακοίνωσε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
    Στρατιωτική επέμβαση στη Συρία σε συνεργασία με την Γαλλία και τη Βρετανία ανακοίνωσε από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ τα ξημερώματα του Σαββάτου (14/4).

    Όπως δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος διέταξε επιθέσεις ακριβείας ενάντια σε εγκαταστάσεις χημικών όπλων στη Συρία.

    Οι επιθέσεις αποτελούν αντίποινα για τη φερόμενη χρήση χημικών όπλων από τη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ κατά του δικού του λαού. «Αυτές δεν είναι οι πράξεις ενός ανθρώπου», δήλωσε ο Tραμπ. «Είναι το έγκλημα ενός τέρατος».

    Την ώρα που ο Τραμπ ενημέρωνε τους Αμερικανούς για την απόφασή του να χτυπήσει τη Συρία, στη Δαμασκό, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλές ισχυρές εκρήξεις ενώ καπνοί αναδύονται στην ανατολική πλευρά της πρωτεύουσας της Συρίας.

    Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα για την αντιμετώπιση της επίθεσης.

    «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε αυτή την απάντηση μέχρι να σταματήσει η κυβέρνηση της Συρίας τη χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων», ανέφερε επίσης ο Τραμπ στην ομιλία του.

    Απευθυνόμενος στη Ρωσία και το Ιράν, ο Τραμπ ρώτησε: «Τι είδους έθνος θα ήθελε να συνδεθεί με τη μαζική δολοφονία αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών;»

    Ο Συριακός στρατός βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό και από την περασμένη Τρίτη εγκατέλειψε στρατιωτικές βάσεις για να μειώσει τις δυνατότητες ενδεχόμενης επίθεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους του στη Γαλλία και τη Βρετανία.

    Μετά το διάγγελμα Τραμπ ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση της Τερέζας Μέι η οποία δήλωσε πως εξουσιοδότησε τις βρετανικές δυνάμεις στη Συρία.
    «Εξουσιοδότησα τις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν συντονισμένες και στοχευμένες επιθέσεις για να υποβαθμίσουν τις δυνατότητες χημικών όπλων του συριακού καθεστώτος», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    25 Σχόλια

    1. εσενα 14/88 ποια είναι τα επιχειρηματα σου? ότι για ολα φταινε οι εβραιοι?

    2. γατακι ο βλαδιμηρος μπροστα στον ντοναλντ….

    3. Αν ηθελε ο Πουτιν θα ειχε απαντησει καταλληλως στην πυραυλικη επιθεση, φυσικα και μπορουσε ανετα να το κανει με επιτυχια. Αλλα ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ για δικους του λογους. Το απεδειξε αλλωστε στην Ουκρανια περιτρανα οτι δεν υπολογιζει το ΝΑΤΟ. Αλλα στην Συρια αποδειχθει οτι δεν χρειαστηκε κιολας να επεμβει διοτι η Συριακη αεραμυνα τα καταφερε αρκετα καλα αφου απο τους 103 πυραυλους που εριχθησαν αναχαιτησε τους 71, και μαλιστα με το παλαιας τεχνολογιας πυραυλικο συστημα του 1979 Σοβιετικου τυπου BUK 9K37 και χωρις να χρησιμοποιησει τους νεοτερους Ρωσικους S-300. Και για τον Βλαδιμηρο ειπαμε….ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    4. Η επιθεση εγινε μια μερα πριν ξεκινησει η ανεξαρτη ερευνα για τις επιθεσεις με τα χημικα. Φυσικα και δεν το εκανε ο Ασαντ, το πιο πιθανο ειναι να το εκανε η Μοσαντ. Ολα ειναι μεσα στο σχεδιο των Εβραιων να αποσταθεροποιησουν την περιοχη για να μπορουνε να κανουνε το μεγαλο Ισραηλ ανενοχλητοι. Ο Πουτιν ξερει οτι αμα κανει κατι θα καταληξει να πολεμαει εναντιων του ΝΑΤΟ και του Ισραηλ οποτε κανει την παπια οπως παντα.

      1. χα χα χα χα, οι μουρλοναζηδες μια ζωη το ιδιο παραμυθι

        1. Εχουμε 2018, ο κοσμος μπορει να ενημερωθει πλεον για ολα. Οποιος ασχολειται με την πολιτικη των ΗΠΑ ξερει οτι το ισχυροτεο λομπυ ειναι το AIPAC. Στην Αμερικη λενε στους λευκους οτι δεν υπαρχει Ευρωπαικη λευκη φυλη, οτι δεν υπαρχουν Ελληνες, Ιταλοι, Αγγλοι κτλ και οτι ειναι ρατσισμος να λεμε οτι οι Ευρωπαιοι ειναι μονο οι αυτοχθνονοι Ευρωπαιοι. Την ιδια στιγμη ομως πρεπει να πιστευουμε οτι οι Εβραιοι εχουν το δικαιωμα να κανουνε οτι θελουνε με τους Παλαιστηνιους για να προστατευσουνε την φυλη τους. Αυτα βεβαια δεν μπορει να τα καταλαβει ενας που δεν ασχολειται με τα φυλετικα προβληματα της Αμερικης και για αυτο λεει οτι να ναι. Στις δυτικες χωρες συμβαινουνε πραγματα που αν τα πεις σε εναν Ελληνα που δεν ξερει τι συμβαινει εκει δε θα σε πιστεψει και θα σε θεωρησει τρελο.

            1. Εσυ που εισαι δημοκρατης και αντιφασιστας γιατι δε μιλας με επιχειρηματα; Αυτο ειναι το μοναδικο σου επιχειρημα; οτι ειμαι φασιστας;

    5. επειδη γραφετε ΜΑΛΑΚΙΕΣ οι στοχοι ηταν προκαθορισμενοι κ σε συμφωνια ολων των αντιμαχωμενων πλευρων,εχετε καταλαβει οτι ειναι για το θεαθηναι γιατι κ οι ιδιοι οι δυτικοι ξερουν οτι ο Ασαντ δεν εριξε χημικα ειδικα σε μια πολη που ειχε απελευθερωθει το 90%,αν ηταν θα τα εριχνε πριν.Οσο για την οργη του Πουτιν να προσεχει να μην σκισει κανα κολαν…τοσο αυτος οσο κ εσεις που τον πιστευετε.

    6. Η Αραβικη Ανοιξη της Κλιντον δεν πετυχε στην Συρια, οπως στη Τυνισια και στην Αιγυπτο και εψαχναν αλοθι για να χτυπησουν τον Ασαντ, εκαναν την προβοκατσια με τα χημικα για να εχουν την δικαιολογια, οπως στο παρελθον ο Μπους με τα δηθεν χημικα του Σανταμ, ριμαξαν το Ιρακ για να του παρουν τα πετρελαια!!!! Τοσο αθλιοι ειναι και υποκριτες!!! Ηταν τρελος ο Ασαντ να ριξει χημικα την στιγμη που οι ανταρτες εγκατελειπαν την Ντουμα; Κοροιδευουν τον κοσμο οι αλητες και τα πουσταρια οι Αγγλοι απο τους πρωτους τα τσιρακια των Αμερικανων!!!!

    7. Στην Αγγλια συλλαμβανουν ακτιβιστες που κανουνε κριτικη στο ισλαμ, η Γαλλια ειναι μια απεραντη ζουγκλα πλεον και στις ΗΠΑ αν δεν προσκυνας τους Εβραιους δεν μπορεις να κανεις τιποτα. Οταν σφαζονται λευκοι Ευρωπαιοι στην Ευρωπη δεν υπαρχουνε αντιποινα, τοσο εκτιμαται πλεον η ζωη των Χριστιανων/Ευρωπαιων. Οχι βεβαια οτι νοιαζονται και για τις ζωες των παιδιων στη Συρια απλα πρεπει να εχουνε ενα λογο για να κανουνε αλλο ενα πολεμο για τους Εβραιους και το μεγαλο Ισραηλ.

    8. Παραμύθια τα περί υπερδύναμης της Ρωσίας!!!το ΝΑΤΟ τους έχει τους ούνους Ρώσους γραμμένο στα αρχιδια τους!!!η πουτανεσκα ας καθίσει στα αυγά της…!!!

      1. Βρε αυνανιστηριον το μεγα….;)
        Οταν μεγαλωσε τα συνορα της ρωσιας ο πουτιν με προσαρτηση νταιλικι που ειναι δεκα φορες πιο ισχυρος συμβολισμος απ το να βομβαρδισεις ουδετερη χωρα τοτε ποιος εγραφε στα @@ του το νατο;
        Μικρονοικος εισαι;

        1. Η Κριμαία ρε ζώων ήταν στα σύνορα της και εκεί η Ρωσία είναι οπλισμένη σαν αστακός…εκτός Ρωσία όμως τρώνε την μια φάπα πίσω από την άλλη!!!Εδω βλάκα η Τουρκία τους έριξε αεροπλάνο και αυτοι γλύφουν τα παπάρια του ερντογαν!!!

          1. Ρε γελοίο υποκείμενο Άνων ακούς τι λες? Δεν ξέρεις τι σου γίνεται και κάνεις και τον έξυπνο ζωάδι! Η Ρωσία είναι πανίσχυρη και το έχει αποδείξει, όχι μόνο στην Κριμαία, αλλά, και στη Συρία, στη Νότια Αμπχαζία και Οσετία και στη Τσετσενία! Έχει τέτοια δύναμη πυρός που μπορεί να αφανίσει κυριολεκτικά τους πάντες! Έχει πυραυλικά συστήματα, που οι δυτικοί δεν τα έχουν δει ούτε στον ύπνο τους! Όσο για τη σχέση με την Τουρκία, πρόκειται περί λυκο-συμμαχίας, επειδή υπάρχουν συμφέροντα, όπως γίνεται πάντα στις διεθνείς σχέσεις των χωρών! ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ! Θα έρθει η ώρα που και το μογγόλια θα πληρώσουν αυτά που έχουν κάνει! Και σε τελική ανάλυση: εσύ ρε βλήμα με τους φονιάδες Αμερικάνους και τα τσιράκια τους, τους Ευρωπαίους είσαι?

          2. Καλα εσυ πρεπει να εισαι οντως μπετοβλακας που δεν θα ξυπνησει ποτε
            Τιποτα δεν παιρνεις γραμμη απο αυτα που σου εξηγουνε βλακεντιο ον αυνωνα

          3. Χαζος εισαι ρε φιλε ανων τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο που σου εξηγει;
            Οποια χωρα συνορευει με αλλη ετσι απλα κανει προσαρτηση βρε κακομοιρη;

      2. Φιλε ανων εισαι ανιατη περιπτωση μαλακινσης εγκεφαλου

    9. Ο πουτιν μονον οργη ξερει να εκφραζει και μπλα μπλα….
      Ας πληξει μια απο τις Αμερικανικες πολιτειες να τα κανουν επανω τους …. τι περιμενει; οι ΗΠΑ ηταν παντα μια χουφτα θρασυδειλα πορνιδια των εβραιων , ας γευτουν μια φορα οι ιδιοι οι αμερικανοι τις συνεπειες

    10. Το μονο που καταφερανε οι γιανκηδες και οι ευρωπεη συμμαχοι τους, ηταν μια τρυπα στο νερο. Βομβαρδισατε νυχτα σαν κοτες που ειστε και καταστρεψατε 3-4 αδειες αποθηκες του στρατου,και ενα σχολειο μαθησης(και αφηστε τα ψεματα περι χημικων) Εσεις τα ριχνετε και το ξερει ολος ο πλανητης το σχεδιο σας. Ενα κρατος διαλυμενο απο τον 6ετη πολεμο με εσας,τους τζιχαντιστες φιλους σας και την ανταρτικη αντιπολιτευση, με εναν στρατο μειωμενο απο προσωπικο και κουρασμενο, και με τα οποια οπλικα συστηματα πλεον διαθετει καταφερε με την μικρη του αεραμυνα να πληξει το 1/3 των υπουλων πυραυλων σας. Οτι και να κανετε η Συρια θα παραμεινει ελευθερη ΔΕΝ θα την κανετε Αφγανισταν.Ιρακ,Λιβυη. Και μπροστα σε αυτον τον ΑΝΘΡΩΠΟ τον Μπασαρ-Αλ-Ασαντ ειστε πολυ μικροι, ουτε στο μικρο του δαχτυλακι δεν τον φτανετε.

    11. Καιρός είναι ο Πούτιν να ψοφήσει. Αρκετά με το τομάρι που έγινε και αυτός ισόβιος τύπου Καντάφι.

    12. αμερικανοι εσεις ειστε οι παγκοσμιοι δολοφονοι και τρομοκρατες πατε να φτιαξετε παλι το ισλαμικο σας κρατος

    Comments are closed.