ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΟΙ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΙΜΙΑ ΙΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤΗΣ – ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΤΟΥΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – 156 ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

    Κοινοποίηση:
    HDResim.net

    Είναι προφανές πλέον πως η Τουρκία σχεδιάζει «θερμό» επεισόδιο στο Αιγαίο. Οι ενέργειες της στρατιωτικής της ηγεσίας και η προκλητική ρητορική των πολιτικών της επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι η Άγκυρα θα κινηθεί δυτικά.
    Φαίνεται πως μετά τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία άνοιξε η όρεξη του «σουλτάνου» και των πολεμοχαρών Τούρκων στρατιωτικών.

    Ο Ερντογάν, παρά τις απώλειες στη μάχη για την κατάληψη του Αφρίν, νιώθει ισχυρός και επιδιώκει να γίνει ο απόλυτος κυρίαρχος στην ανατολική Μεσόγειο αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και την ενδεχόμενη αντίδραση των ΗΠΑ ή ακόμα και της προσφάτως φίλης Ρωσίας.

    Οι Τούρκοι επιβεβαιώνουν ότι έχουμε εισέλθει σε μια περίοδο πολύ επικίνδυνης έντασης από την οποία είναι θέμα χρόνου να υπάρξει ένα «θερμό» επεισόδιο. Ένα σκηνικό που θα θυμίσει μέρες Ιμίων 1996…

    Ο ηγέτης του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού κόμματος, ο γνωστός για τις εμπρηστικές, ανιστόρητες δηλώσεις του, Κεμάλ Κιλινττζάρογλου, υποστήριξε την Πέμπτη (22/03) πως 156 νησιά και βραχονηδίδες του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία.

    Είναι χαρακτηριστικός ο χάρτης που δημοσιεύται με τα νησιά που έχει βάλει σε «γκρίζα ζώνη» η Τουρκία και ο οποίος περιλαμβάνει από βορά προς νότο:

    Οινούσσες Παναγιά
    Καλόγεροι
    Φούρνοι Θύμαινα
    Αρκιοί
    Αγαθονήσι
    Φαρμακονήσι
    Καλόλιμνος
    Πλάτη
    Κίναρος
    Λεβιθα
    Γυαλί
    Σύρνα
    Διονυσάδες
    Κουφονήσι
    Γαϊδουρονήσι
    Γαύδος

    Η κλιμάκωση είναι σαφής και σε όλα τα επίπεδα, καθώς δεν είναι μόνο η ασκήσεις του τουρκικού ναυτικού την 25η Μαρτίου και το Πάσχα στο Αιγαίο, αλλά και κάποιες κινήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων των τελευταίων ημερών που στέλνουν ανησυχητικά μηνύματα στην Αθήνα.

    Μια τριπλή άσκηση έγινε σε συγκεκριμένα και πολύ ευαίσθητα για την Ελλάδα σημεία. Από 12 ως 16 Μαρτίου οι Τούρκοι έκαναν ασκήσεις απέναντι από τη Σαμοθράκη, απέναντι από τη Χίο και απέναντι από τη Ρόδο. Ειδικά στην περίπτωση της Χίου υπάρχει η τουρκική βάση στον κόλπο της Φώκαιας όπου χτυπάει η καρδιά του αποβατικού στόλου και της περιβόητης ταξιαρχίας πεζοναυτών, μιας ταξιαρχίας που ουσιαστικά δημιουργήθηκε για να απειλεί τα απέναντι ελληνικά νησιά και τις βραχονησίδες.

    Μπορεί «ξαφνικά» τα τουρκικά σκάφη να… εξαφανίστηκαν από την περιοχή των Ιμίων και η τουρκική πλευρά να αποφεύγει στο συγκεκριμένο σημείο τις προκλήσεις, ωστόσο, σε σχεδόν καθημερινή βάση υπάρχουν στρατηγικού τύπου κινήσεις (όπως η παραπάνω άσκηση) οι οποίες στέλνουν συγκεκριμένο μήνυμα.

    Όπως λέει ο καθηγητής Γεωστρατηγικής, Γιώργος Φίλης, αν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια πολιτική δεν υπάρχει το εάν, αλλά το ερώτημα είναι πότε θα υπάρξει μια εμπλοκή.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. South υπαρχει και το σεξ, όχι όλο μαλακία

    2. ” Οταν πεφτει η Ηθικη , ανεβαινει το Ηθικο !” George Patton

    3. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΙΠΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.

    4. Λογικά οι αναρχικοί και οι ΑΝΤΙΦΑ πρέπει να πάνε στην πρώτη γραμμή να πολεμήσουν το Ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν. Εδώ πολέμησαν για τους Κούρδους. Για να δούμε…

    5. Τουρκικες σημαιες που πουλανε να βαλουμε στα μπαλκονια;

      1. Στο μουνι της μανας σου εχει μια θυμαμαι.
        Βαλε αυτη προσωρινα

    6. Ξερει απο στρατηγηκες κινησεις η τουρκια, χτυπαει προς το παρον εκει που την παιρνει να το πουμε λαικα και πεζα.Προς δεις ‘μας τα πραγματα δεν ειναι τοσο ευκολα και το γνωριζουν πολυ καλα αυτο οι τουρκοι στρατηγοι.Αν προσπαθησει να δημιουργησει θερμο επεισοδιο αυτη την χρονικη στιγμη η τουρκια το ξερει οτι ειναι χαμενη απο χερι.Υπαρχει πολυ μεγαλο προβλημα στην τουρκικη μεθοριο με την συρια και τα εκατομμυρια των προσφυγων στην περιοχη εκει που τεινει να γινει ανεξελεγκτη η κατασταση .θελει βεβαια επαγρυπνηση.

    7. Γαμιεται το σπίτι του κάθε χρυσαυγιτη

      1. ΕΣΕΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.ΠΟΥΤΑΝΑ Η ΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΣΑΤΣΑ Η ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΚΩΛΟΠΟΥΣΤΑΑΑΑΑΑΑ

    8. Μετά τα νησιά, θα έρθουμε και για τους γιους και τις κόρες σας, μουχαχαχα.

      1. ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΚΕΜΑΛ ΧΕΖΩ ΤΟΝ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΑΦΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΑΜΑΩ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.

        1. Μεταξουργειο ειναι του 15ρικου οχι φιλης με 20 η μανα του

    9. Περιμένουμε εξέγερση των μεταναστών.

      Εδώ έχω να σχολιάσω τα εξής: αν δείτε ξαφνική μετακίνηση ομάδων μεταναστών προς μεγάλα αστικά κέντρα, ομάδες των 5 ή παραπάνω ατόμων που μετακινούνται συνεχώς, να ενημερώσετε αμέσως τους πάντες, να γίνει γνωστό σε όλους. Αν υπάρξει ομαδική μετακίνηση προς άλλες κατευθύνσεις να ενημερωθεί αμέσως ο ελληνικός λαός με κάθε τρόπο. Όσοι τους έχετε στην δούλεψή σας και ξαφνικά τους δείτε να φεύγουν, να ενημερώσετε άμεσα τους πάντες, φίλους, συγγενείς, γείτονες και αυτοί με την σειρά τους και δια στόματος όλους.

      Περιμένουμε πολλαπλή εισβολή των Τούρκων σε πολλά μέτωπα.

      Εδώ έχω να σχολιάσω τα εξής: αυτοί που σήμερα καταδικάζουν την στάση της Τουρκίας, όπως η Γερμανία, το ΝΑΤΟ, κι όποιος άλλος, από την άλλη πόρτα τους πωλούν όπλα, εξοπλίζοντάς τους. Αυτοί όλοι δεν θα κάνουν τίποτα για να μας υπερασπιστούν. Η Τουρκία δεν θα κάνει θερμό επεισόδιο, αλλά εισβολή και μάλιστα πολλαπλή, δηλαδή σε πολλά σημεία. Όπως προόρησαν και στα προηγούμενα χρόνια γέροντες αυτό θα κρατήσει λίγες μέρες για εμάς στην Ελλάδα. Είμαστε μόνοι μας και τους μόνους που έχουμε αν μετανοήσουμε είναι τον Χριστό και την Παναγιά μας! Ξυπνάτε Έλληνες! Τελείωσαν τα ψέματα!

    10. Καρκίνο στους φασιστες όλης της γης!!!
      Ειδικά στους Χρυσαυγίτες !!!!

      1. Ρε βλακουλη αμα παθουμε καρκινο,θα κανουμε ανταλλακτικα τα οικολογικα κορμια σας που ειναι μεγαλωμενα με φουα γκρα και θα ζησουμε περισσοτερο και απο τις χελωνες.Εσεις παντως οπως και να χει τα ματακια σας θα τα κλεισετε με το ζορι ειτε τη κανετε εξωτερικο ειτε τρουπωσετε στα λαγουμια σας..βλακακο

        1. Σκατά στους τάφους των φουντούληδων. Με μια σφαίρα θα καταλήξεις κι εσύ, ναζιστόκοτα.

          1. ΣΚΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΕ.ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΟΥΣΤΑΡΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ.

          2. Σου γαμω την μανα.θα την αποκεφαλισω οπως εκανα στο βελουχιωτη.ρουπακιας ολε.

      2. Καρκινο στα γεννητικα σου οργανα. Μουνοπανο.

      3. ΣΤΗΝ ΞΕΣΚΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΚΗΔΕΣ ΣΟΥΦΡΑ ΣΟΥ ΚΩΛΟΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΟΥΣΤΗ.

    11. Οι μογγολοι θα χτυπήσουν σε άκυρη στιγμή, όχι όταν τους περιμένουν όλοι

    12. Δεν είπαμε ότι θα μας σώσει το ξανθό γένος και η Υπερμάχος Στρατηγός; Μην είμαστε άπιστοι

      1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΖΟ ΓΕΝΟΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!ΧΑΧΑ

      2. Μπορεί να μην μας σώσει το ξανθό γένος, γιατί ίσως τώρα τα συμφέροντά του να είναι αλλού, όμως η ειρωνία σου αγαπητέ απέναντι στην Παναγία μας, ημών και όλων των ανθρώπων, ξεχυλίζει και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αυτό, γιατί άν γραφόταν μια φορά μπορεί και να το εννοούσες στ’αλήθεια και να το πίστευες, όμως η επανάληψη δεν δείχνει κάτι τέτοιο!! Χωρίς την πίστη τίποτε δεν είναι δυνατόν, στο κάτω κάτω αν έχουμε προδοθεί από ”φίλους” και ”σύμμαχους”, και από τους ίδιους τους ”Ελληνες” αφεντάδες μας τι άλλο μας μένει από την πίστη στο Θεό και τον ίδιο τον εαυτό μας!!

        1. Δηλαδή βλακείες έλεγε ο Παΐσιος ε; Ντροπή σου άπιστε

    13. Ρε βλακα αποστολακη ,περασες και απο τη μυκ ..οπως περασες..τι δεν καταλαβαινεις? Δωσε παντου εντολη να κουμπωσουν τις γεματες γεμιστηρες ! Ο χατζηανεστης στο γουδι θελει παρεϊτσα

    Comments are closed.