ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ 500 ΕΚ. ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΦΑΛΤΣΙΑΝΙ ΚΑΙ ΗΧΗΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ – ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙΑ

Κοινοποίηση:
margpap

Το Πρωτοδικείο Αθηνών, απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου κατά του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί και στην ουσία δέχθηκε την θέση του Φαλτσιανί ότι «ο Γιώργος Παπανδρέου έφερε την τρόικα στην Ελλάδα εκβιαζόμενος, ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι η μητέρα του είχε βγάλει παράνομα 500 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό»!

 

Η απόφαση-σοκ για την οικογένεια Παπανδρέου που επιχειρεί να «ξεπλυθεί» από την καταστροφή που προκάλεσε στην χώρα το 2010, ουσιαστικά αποδέχθηκε ότι η Μαργαρίτα Παπανδρέου διατηρούσε λογαριασμό 500 εκατ. ευρώ στην HSBC!

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή του πρώην πρωθυπουργού εις βάρος του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Ερβέ Φαλτσιανί, όπου ζητούσε να του εκδικαστούν 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, εξαιτίας των αναφορών που γίνονται στο πρόσωπό του στο βιβλίο του Φαλτσιανί.

Ο Ερβέ Φαλσιανί σε βιβλίο του που κυκλοφόρησε το 2015 αποκάλυψε ότι η λίστα των χρυσών καταθετών της τράπεζας χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να πιεστείο Γ.Παπανδρέου και να αποδεχθεί να παραιτηθεί για να έρθει μια κυβέρνηση (Παπαδήμου) που θα περνούσε το νομοθετικό έργο των Μνημονίων.

«Το 2011 η καθοδήγηση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διάσωση της Ελλάδας είχε ανατεθεί στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ο οποίος είχε αυτή τη λίστα και, γνωρίζοντας τα ονόματα, μπορούσε να ασκήσει πίεση στον Παπανδρέου», γράφει ο Φαλσιανί.

Στο βιβλίο του, με τίτλο «La cassaforte degli evasore» («Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων»), το οποίο συνέγραψε μαζί με τον δημοσιογράφο της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας «Sole 24 Ore» Άντζελο Μινκούτσι, αναφέρει ένα ακόμη όνομα από το «μέτωπο του Νότου»: «Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ισπανία, ο Εμίλιο Μποτίν από το Banco Santander, ήταν ένας από τους πελάτες της HSBC στη Γενεύη».

Ο 44χρονος Γαλλοϊταλός Φαλσιανί, που καταζητείται από τις ελβετικές αρχές, μεγάλωσε στο Μονακό και προσελήφθη ως αναλυτής συστημάτων υπολογιστών σε εκεί υποκατάστημα της HSBC το 2000. Έξι χρόνια αργότερα μετατέθηκε στην HSBC Γενεύης όπου την διετία 2006-7 συγκέντρωσε οικονομικά στοιχεία για περισσότερους από 106.000 πελάτες της τράπεζας από τουλάχιστον 200 χώρες που διατηρούσαν 300.000 και πλέον ιδιωτικούς λογαριασμούς.

Όταν τον Δεκέμβριο του 2008 οι ελβετικές αρχές τον κάλεσαν για να τον ανακρίνουν, ο Φαλσιανί κατέφυγε με την σύζυγο και τα δυο παιδιά τους στη Γαλλία. Εκεί κατέβασε εμπιστευτικές πληροφορίες από τους λογαριασμούς της HSBC σε πέντε δισκέτες τις οποίες παρέδωσε στις γαλλικές αρχές _ που δεν μπορούν να τον εκδώσουν στην Ελβετία διότι ο νόμος απαγορεύει την έκδοση γάλλων πολιτών.

Η γαλλική κυβέρνηση, μέσω της τότε υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ (και νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου), μοιράστηκε τις πληροφορίες με άλλες κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων η ελληνική εξ ου και η μετονομασία της «λίστας Φαλτσιανί» σε «λίστα Λαγκάρντ».

Το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου απάντησε στις αποκαλύψεις που έκανε το πρώην στέλεχος της HSBC Ερβέ Φαλτσιανί σε βιβλίο του για τον πρώην πρωθυπουργό και τη λίστα Λαγκάρντ.

Από το γραφείο του Γιώργου Παπανδρέου, μόλις έγινε γνωστό το περιεχόμενο του βιβλίου Φαλτσιανί που ισχυρίζεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός έφερε την Τρόικα στην Ελλάδα για να μην του βγάλουν στη φόρα τα 500.000.000 ευρώ της μητέρας του Μαργαρίτας, ανακοινώθηκε ότι «προς το παρόν δεν πρόκειται να δώσουμε καμία δημόσια απάντηση στο θέμα», αφού το θεωρούν λήξαν, αλλά μόνο αυτό δεν συνέβη. Εκαναν αγωγή στον Φαλτσιανί και την… πάτησαν!

Η ανακοίνωση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζαμε εξ’ αρχής, ότι η μάχη κατά του παρακρατικού συστήματος στο οποίο συμμετείχε ο Ερβέ Φαλτσιανί, που σκοπό είχε να δυσφημίσει τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και να διαμορφώσει μια ψευδή εικόνα για τον βίο και την πολιτεία του, δεν θα είναι εύκολη.

Και το γνωρίζαμε παρά το ότι, η Δικαιοσύνη, για την ίδια υπόθεση, έχει ήδη κρίνει και έχει καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμιση της Μαργαρίτας Παπανδρέου, τους διακινητές των ψευδών, στα οποία αναφέρεται με το βιβλίο του και ο Ερβέ Φαλτσιανί.

Ανεξάρτητα λοιπόν, από την όποια πρωτόδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, η μάχη θα συνεχιστεί στον επόμενο βαθμό.

Μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια».

Εν πάση περιπτώσει από την στιγμή που δικαιώθηκε ο Ερβέ Φαλτσιανί, δημιουργείται τεράστιο πολιτικό θέμα. Και για τους Παπανδρέου και για αυτούς που τους εναγκαλίζονται και τους σφίγγουν το χέρι…

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ,ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟ.
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.
    ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ,ΤΟΥ ΓΡΑΙΚΙΛΟΥ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΥΣΤΙΑ,Η ΑΠΑΤΕΩΝΙΑ,Η ΠΛΑΙΟΝΕΞΙΑ,
    ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΣΥΝΑΜΑ.
    Υ.Γ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΙΛΟΥ ΛΕΩ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ.
    ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΗΤΕ ΟΧΙ,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΙΩΝΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

  2. ΟΥΤΕ ΧΑΖΟΣ ΕΙΝΑΙ , ΟΥΤΕ ΤΡΕΛΛΟΣ . ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ . ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ , ΓΙΑΤΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ :
    ΤΙΣ ΗΝΩΜ. ΠΟΛ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ
    ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΣΕΙΣ ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΚΑΙ ΤΟ 81 ΓΙΝΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΙ ΘΥΜΩΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΣΑΣ .ΩΣΤΟΣΟ ΤΗΝ ΜΠΑΖΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ . ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΤΩΡΑ . ΓΙΝΑΤΕ ΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ 2009 ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ . ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΙΣΤΕΨΑΤΕ ΤΟΝ ΜΟΓΓΟΛΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΩΡΑ . ΠΑΝΤΑ ΜΕ Σ Ο Σ Ι Α Λ ΙΣ ΜΟ . ΟΥΣΤ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ , ΕΡΠΕΤΑ , ΚΟΛΕΘΡΑ ΚΑΙ ΚΝΩΔΑΛΑ . ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΔΙΠΟΔΑ ΤΗΣ Δ Ο Τ Η Σ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ .

  3. Πουτανα δικαιοσηνη πουλημενα κολοδικαστακια δηθεν ανεξαρτητα ,ρε αληταραδες δικαστικοι και εισαγγελεις γιατι δεν του μπουζουριαζετε τα καθικια που ρημαξαν τον τοπο διωξαν τους νεους στην ξενητια αχρηστεψαν τα νοσοκομια και στειλαν στην αυτοκτονια 12000 χιλ συμπολιτες μας που ειστε ρε αληταραδες..για πια πουτανα δικαιοσηνη μιλατε ρε καθικια…ευχομαι ολα τα κακα που κανατε στη χωρα απο τον θεο να το βρητε..αλητες.

  4. Ο γιωργακης η αμερικανακι η τζεφρυ η μαλακιστηρι η ανοητος βραδυγλωσσος
    θα τη βγαλει καθαρη
    Θα πω μονο οτι τη μερα που μπηκαμε στο μνημονιο πηγε τρισευτυχισμενος στη μεσογειων και αγορασε ποδηλατο μαουντεν μπαικ
    Το ξερω γιατι δουλευε εκει φιλος
    Λοιπον τι ψαχνουμε..

  5. ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,Ο ΕΧΩΝ ΤΗ ΦΗΜΗ ΗΛΙΘΙΟΥ,ΟΜΩΣ ΠΌΣΟ ΠΟΝΗΡΑ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ ! ! ! ΠΑΜΠΟΝΗΡΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ,ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ! ! ! ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ; ΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΙ ! ! ! ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙ (Η)ΣΤΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ……ΟΠΙΣΘΙΩΝ,ΠΟΥ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΝΕΥΟΝΤΑΝ ΩΣ ” ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ” (ΒΛΕΠΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ,ΒΌΜΒΙΣΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ Κ.Λ.Π ) ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΙΖΕΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ! ! ! ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΛΕΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ,ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΉΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ! ! ! ΜΑΚΡΆΝ Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΤΟΝ ΤΌΠΟ ΑΥΤΟ !

  6. ΓΙΩΡΑΚΗ ΑΣΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΛΕΙ ΕΣΙ ΕΚΑΝΕΣ ΟΤΙ ΚΑΛΙΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΗ ΜΟΥ

  7. Ολοι καλες πουτανες.
    Μεσα στα σκατα!
    Ο Σαρκοζί ο Φαλτσιανι ο Γιωργάκης ο Παπαδημακος ολοι.
    Δυστηχώς εχουν τοσο μεγαλες πλάτες κ ειναι τοσο καλα στη νεα ταξη πραγμάτων.
    Εχουν φερει εις πέρας τις αποστολές που τους ειχαν αναθέσει.
    Που ορίζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρωπων χωρις να περνά τπτ απο το χερι τους.
    Δυστηχώς δεν θα πληρώσουν ποτε για τα εγκλήματα τους σε αυτό το σάπιο ευρωπαϊκό δίκαιο…
    Θα βάλουν καμια φυλακη κανενα Γιάννο οπως τον Ακη κ ο κοσμος όλος.
    Δηθεν οτι λειτουργεί η δικαιοσύνη….

  8. Οι ευέλπιδες πλέον μόλις μπαίνουν στη σχολή παιρνούν απο το δωμάτιο λοβοτομης και κόψιμο του αδένα αδρεναλινης.Δεν εξηγήται αλλιώς η πλήρη απάθεια των ανωτάτων για τα τεκτενομενα.Οι γονείς τους πεινάνε και αυτοί περνάνε σχολεία εσωτερικου-εξωτερικού για να γινουν καποτε αρχηγοι!Μα ποσο ΣΗΨΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ,ρε ηλιθια κορμια με εσας θα προστατευσουμε το εθνος μας?ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗΣ,ΛΗΣΤΕΙΑ,ΜΑΣΤΡΩΠΕΙΑΣ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΣΤΡΑΤΑΙΟΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΤΕ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ

  9. Αλήτη προδότη ανθέλληνα
    Δεν έχει η Ελλάδα υδρογονάνθρακες ε; μογγολο
    Πρέπει να τον κρεμάσουν στο σύνταγμα μέχρι να λιώσει
    Ένας δικαστής να τους κατσι στο σκαμνί δεν υπάρχει ;
    Όλοι αυτοί η φάρα κατέστρεψε την Ελλάδα και όχι μόνο αυτοί
    Ραγιάδες σανοφαγομενοι ξυπνάτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!!!!!!!!!!!!
    Α ρε γέρο του Μοριά πόσο επίκαιρος είσαι
    Φωτιά και τσεκούρι στους νενεκους για να ελευθερωθεί η Ελλάδα

  10. ΘΡΑΣΟΣ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΛΗ ΝΑΝΟ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΟΠΟΥ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΤΟΥ.
    ΟΒΡΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥΣ.

  11. Όλοι τα καθάρματα Παπανδρέου μαζί και το πτώμα ο Ανδρέας και το έκτρωμα μαργαρίτα αυτό το ξόανο που δείχνει σαν γυναίκα πρεπει να δικαστούν γι αυτό που εκαναν

Comments are closed.