ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 62ΧΡΟΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ! ΕΚΑΝΕ ΔΙΠΛΗ ΒΑΡΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ! ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΝΥΧΤΑ;

    Κοινοποίηση:
    ?????????????????????????????????????????????????????????

    Σοκ σε ολόκληρη την Ελλάδα έχει προκαλέσει ο άδικος χαμός μιας 62χρονης γυναίκας, που έσβησε ενώ μάζευε τα σκουπίδια που είχαν σωρευτεί στους δρόμους του Ζωγράφου.

    Μητέρα τεσσάρων παιδιών, το ένα εκ των οποίων ΑΜΕΑ, η 62χρονη Ντανιέλα Πρελορέντζου πρώην συμβασιούχος, που είχε γίνει αορίστου χρόνου στο τομέα της καθαριότητας του δήμου Ζωγράφου, αναγκαζόταν σε αυτή την ηλικία να μαζεύει τα σκουπίδια από τους δρόμους προκειμένου να εξασαλίσει τα προς το ζειν.

    1 (2)

    Μετά τις απεργίες των συμβασιούχων των δήμων οι οποίοι διεκδικούσαν από την κυβέρνηση, μονιμοποίηση, οι δρόμοι γέμισαν από σκουπίδια που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

    Ωστόσο μετά την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων οι ανάγκες στην καθαριότητα ήταν αυξημένες και ίσως αυτή να ήταν η αιτία που χρειάστηκε η 62χρονη γυναίκα να δουλέψει και δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο.

    danielaprelorentzou

    Φυσικά αυτό που πρέπει να εξεταστεί είναι αν η άτυχη γυναίκα είχε κάποιο ιστορικό με την καρδιά της και βέβαια αν ο Δήμος Ζωγράφου έχει μεριμνήσει ώστε να υπάρχει ιατρικός φάκελος των εργαζομένων, ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ευαίσθητες ηλικίες και αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από αυτές τις σκληρές συνθήκες.

    Τι συνέβη τη μοιραία νύχτα 

    Ήταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής όταν η 62χρονη είχε φτάσει στο αμαξοστάσιο του Δήμου Ζωγράφου, για να αναλάβει βάρδια. Τότε ήταν που ένιωσε έντονο πόνο στο στήθος και αδιαθεσία. Αμέσως, δίπλα της έτρεξαν οι συνάδελφοί της. Της έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και κάλεσαν ασθενοφόρο.

    Η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά εκεί απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου της, ωστόσο οι πρώτες ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ανακοπή καρδιάς.

    «Ήταν εν ώρα υπηρεσίας και έπαθε ανακοπή. Για άλλη μία φορά, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα θρηνούν έναν εργαζόμενο, χωρίς είδη ατομικής προστασίας, χωρίς εμβολιασμούς, βγήκαν ξανά όσοι έχουν καθήκον να εξυπηρετήσουν τον πολίτη και έχουμε άλλο έναν θάνατο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει», δήλωσε στο protothema.gr o πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

     

    anton01

    Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: εξουθενωτικοί ρυθμοί δουλειάς 

    Σε ανακοίνωσή της το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καταγγέλει τους εξουθενωτικούς ρυθμούς δουλειάς, αλλά και το ότι η άτυχη Ντανιέλλα κλήθηκε δεύτερη φορά για βάρδια χωρίς να έχει παρέλθει 24 ώρες από την τελευταία.

    Παράλληλα επιρρίπτει ευθύνες στον Δήμο Ζωγράφου για τον θάνατο της εργαζόμενης, και αναφέρει πως οι συνθήκες αυτές είναι ενδεικτικές των ερσασιακών συνθηκών που ετοιμάζουν οι κυβερνήσεις «αγκαλιά» με το μεγάλο κεφάλαιο.

    Τι αναφέρει ο Δήμος Ζωγράφου

    Από τη μεριά του ο Δήμος Ζωγράφου σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλει το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, αφού αναφέρει πως η 62χρονη τελείωσε την βάρδιά της στις 9:30 το πρωί της Παρασκευής και κλήθηκε να δουλέψει ξανά στις 00:00 το βράδυ, πριν δηλαδή συμπληρωθεί 24ωρο.

    Click4more: Θρήνος στου Ζωγράφου – Μητέρα 4 παιδιών η υπάλληλος καθαριότητας που ξεψύχησε εν ώρα εργασίας
    Σημειώνει πως με το που αισθάνθηκε αδιαθεσία κλήθηκε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο και την μετέφερε στον Ευαγγελισμό, όπου και διαπιστώθηκε ο θανατός της.

    Ο Δήμος υπογραμμίζει πως θα πραγματοποιηθεί νεκροψία για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση:

    «Η εξηνταδυάχρονη Ντανιέλλα Πρελορέντζου εργαζόταν ως οδοκαθαρίστρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ζωγράφου.

    Μετά την αναστολή των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, την Πέμπτη 29/06, η συγκεκριμένη υπάλληλος δούλεψε για πρώτη φορά την Παρασκευή 30/06, στις 6.30 π.μ μέχρι τις 9.30 π.μ συλλέγοντας τα σκουπίδια από τα καλαθάκια της λεωφόρου Παπάγου και η επόμενη βάρδια της ήταν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

    Στις 12.00 π.μ, προσήλθε στην εργασία της. Πριν ξεκινήσει να δουλεύει αισθάνθηκε αδιαθεσία.
    Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και έγινε η διακομιδή της στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

    Στο πλευρό της βρίσκονταν συνεχώς η δήμαρχος και οι συνάδελφοι της.

    Θα γίνει νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.

    Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους της.

    Η διοίκηση του Δήμου θα σταθεί στο πλευρό της οικογένειας»

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. στο δήμο που καθαρίζουν βγάζουν ένα σκασμό λεφτα και δουλεύουν τετράωρα, προφανώς πήγε να βγάλει γερό έξτρα χαρτζιλίκι. Κάποιο πρόβλημα υπήρχε ήδη οπότε αργά ή γρήγορα θα γινόταν το έμφραγμα.

    2. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΟΥΝΕΒΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΤΕ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΣΚΟΥΛΗΚΑΡΟΒΟΥΛΓΑΡΑΣ 800,000 ΖΕΣΤΑ- ΖΕΣΤΑ ΤΡΑΒΑΤΕ ΡΕ ΝΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΩΣΤΕ ΤΟ ΑΜΕΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;;;;;ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ;;;;; ΟΟΟΟΟΟΛΟΙ;;;;;;

      1. δεν αξιζεις ουτε μια τριχα από τη Κουνεβα

    3. Απαλό το χώμα που θα τη σκεπάσει τη γυναικα.
      Χαθηκε την ωρα του καθήκοντος.
      Το θεμα ειναι οτι διπλές βάρδιες και πολλες ωρες δουλευουν χιλιαδες ανθρωποι στην ελλαδα.
      Περισότερο εδω εχουμε να κάνουνε με τα ορια ηλικίας.
      Οπως πανω σε αυτες τις συνθηκες χάνονται πολλοι οικοδόμοι.
      Ζέστη κόπωση ηλικία.
      Μιας και ο ανθρώπινος οργανισμός απο μια ηλικια κ μετα δεν μπορει να αποδώσει σε ορισμένα επαγγέλματα.
      Αλλα ετσι ειναι για να πάρουν συνταξη οι ένστολοι στην 25ετια τραβάνε το κουπί ανθρωποι σε επαγγέλματα βαρέα κ ανθυγιεινά. Οπως κ οι τραπεζικοί βλεπε κυρια Φώφη.
      Τελος παντων.
      Οτι και να λεμε χαθηκε ενας ανθρωπος.
      Δυναμη στα παιδάκια της… Τπτ αλλο.

    4. Υπεύθυνοι είναι 1ον αυτοί της ΠΟΕ-ΟΤΑ που κατέβασαν τον κόσμο σε απεργία και μετά μεσα στον καύσωνα τον βαλαν με διπλές βάρδιες να μαζεύει τα σκουπίδια , διότι εάν δεν είχαν κάνει την απεργία δεν θα υπήρξε αυτή η ένταση στην δουλειά και 2ον η κύρια είχε κάποιο πρόβλημα το οποίον δεν είχε εντοπισθεί , για να γραφτής σε γυμναστήριο πρέπει να πάρεις χαρτί γιατρού ,για να μαζεύεις σκουπίδια δεν πρέπει να έχει κάτι παρόμοιο ?

      1. Αφού ζούμε σε μια χώρα που οι πολίτες είναι αναλώσιμα υλικά. Ψιλά γράμματα αδελφέ

    5. Αυτη ειναι η ελλαδα. Αλλοι δημιουργουν προβληματα και αλλοι πεθαινουν για να τα λυσουν. Βρωμοχωρα με βολεψακια βρωμολαο ππυ ψαχνει θυματα για να τα σκοτωνει. Η ελλαδα μονο σκοτωνει, η χωρα της μιζεριας και της δυστυχιας.

    Comments are closed.