“ΘΑ’ ΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ”. ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ ΠΟΥ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΛΑΔΟΥ

    Κοινοποίηση:
    SEISMOS-4.4

    Αναμενόμενο είναι σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας Ευθύμιο Λέκκα να έχουμε το επόμενο διάστημα σεισμικές δονήσεις όπως αυτή των 4,4 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που ανησύχησαν την Αττική το βράδυ της Δευτέρας.

    «Θεωρώ ότι η δραστηριότητα αυτή θα συνεχιστεί δεδομένου ότι υπάρχουν μικρα ρήγματα στην περιοχή» δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι «θα είναι δύσκολο να έχουμε μεγαλύτερους σεισμούς της τάξεως των 5 βαθμών».

    Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή από την οποία προήλθε ο σεισμός της Δευτέρας «δεν μπορεί να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό γιατί δεν υπάρχουν ρήγματα μεγάλα» συμπληρώνοντας ότι «είναι πολύ δύσκολο να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Πάρνηθας».

    Ερωτηθείς γιατί ο σεισμός έγινε τόσο αισθητός στην Αττική ο καθηγητής Γεωλογίας εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στο μικρό εστιακό βάθος και στην εγγύτητα της απόστασης καθώς το επίκεντρό του ήταν στο βορειοανατολικό τμήμα της Πεντέλης.

    «Ήταν ένας σεισμός που τον περιμέναμε, είχε μικρό εστιακό βάθος και ήταν συνέχεια των σεισμών που έγιναν πριν από μια εβδομάδα» πρόσθεσε ο κ. Λέκκας.

    Όσον αφορά τους σεισμούς που σημειώθηκαν μέσα στο βράδυ σε Σαντορίνη, Τρίπολη και αλλού ο κ. Λέκκας είπε ότι «είναι μια γενικότερη δραστηριότητα που δεν σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με μια διέγερση σε όλο τον ελλαδικό χώρο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Σεισμός σεισμός του ΠΑΟΚ ο λαός κύριε Στέφανε…

    2. Μήπως πρέπει να κλείσει το σκοπιανό για να σταματήσουν οι σεισμοί;λέω!

    Comments are closed.