ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ “ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”! ΜΙΛΗΣΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΣΙΠΡΑΣ – ΖΑΕΦ! EKTAKTO ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ! ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ…!!! ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ! ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ! – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

    Κοινοποίηση:
    rr

    Δείτε live το διάγγελμα Τσίπρα: Η FYROM μετονομάζεται σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας

    Ολόκληρο το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα για το Σκοπιανό
    “Ελληνίδες, Έλληνες,

    Πριν από λίγη ώρα και μετά από πολύμηνες και επίμονες διαπραγματεύσεις, καταφέραμε να καταλήξουμε σε Συμφωνία με τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ, για την επίλυση της χρόνιας διαφοράς μας σε ό,τι αφορά την ονομασία της γείτονος.

    Εδώ και πάνω από εβδομήντα χρόνια, από την ίδρυση του γειτονικού ομόσπονδου Κράτους της Γιουγκοσλαβίας, και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίησή της το 1992, η γειτονική χώρα έφερε την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικειοποίηση της βαριάς πολιτισμικής κληρονομιάς της ελληνικής Μακεδονίας.

    Θέλω να σας ενημερώσω ότι προκειμένου να αποκατασταθούν σχέσεις εποικοδομητικής συνεργασίας και ειλικρινούς φιλίας ανάμεσα στους λαούς μας και προκειμένου η Ελλάδα όχι μόνο να δεχθεί, αλλά και να πρωτοστατήσει στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική των γειτόνων μας, οι τελευταίοι συμφώνησαν να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων.

    Συμφώνησαν να μετονομάσουν τη χώρα τους σε Δημοκρατία της Severna Makedonija (Σεβέρνα Μακεντόνιγια), δηλαδή στη γλώσσα μας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

    Η αλλαγή του ονόματος θα υλοποιηθεί τόσο σε ό,τι αφορά τις διεθνείς και διμερείς τους σχέσεις όσο όμως και στο εσωτερικό.

    Με δύο λόγια, το όνομα αυτό θα ισχύει erga omnes – έναντι όλων, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, γεγονός που συνεπάγεται ότι οι γείτονές μας ανέλαβαν την υποχρέωση να αναθεωρήσουν σχετικά το Σύνταγμά τους.

    Με τον τρόπο αυτό και υπό τους όρους που προβλέπονται στη συμφωνία, οι 140 χώρες που σήμερα αναγνωρίζουν τους γείτονες μας ως Μακεδονία, θα τους αναγνωρίζουν εφεξής με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

    Έτσι επιτυγχάνεται ένας σαφής διαχωρισμός μεταξύ της ελληνικής Μακεδονίας και των Βόρειων Γειτόνων μας και μπαίνει οριστικό τέλος στον αλυτρωτισμό που ενέχει η σημερινή Συνταγματική τους ονομασία.

    Την ίδια στιγμή -και ίσως αυτό να έχει τη μεγαλύτερη ιστορική βαρύτητα και αξία για την Ελλάδα- στη Συμφωνία που καταλήξαμε, για πρώτη φορά προβλέπεται ότι οι Βόρειοι Γείτονές μας δεν έχουν και δεν μπορούν να διεκδικήσουν στο μέλλον καμία σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας.

    Ο όρος Μακεδόνας της ελληνικής ιστορικής κληρονομιάς, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό διαχωρίζεται ρητά και κατηγορηματικά από τον όρο Μακεδόνας, όπως τον χρησιμοποιούν και στη βάση του οποίου αυτοπροσδιορίζονται οι πολίτες της γειτονικής μας χώρας.

    Στο ίδιο πλαίσιο, η Συμφωνία αναγνωρίζει τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ από το 1977 για την καταγραφή της γλώσσας των γειτόνων μας ως Μακεδονικής γλώσσας, με την πρόσθετη, όμως, και σαφή διατύπωση ότι αυτή ανήκει στην οικογένεια των νοτιοσλαβικών γλωσσών, γεγονός που, όπως ρητά αναγνωρίζεται, τη διαχωρίζει απολύτως από την ελληνομακεδονική γλωσσική κληρονομιά και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

    Η Συμφωνία, επίσης, προβλέπει ότι η υπηκοότητα που θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα των γειτόνων μας δεν θα είναι: Μακεδόνας σκέτο, όπως μέχρι σήμερα, αλλά: Μακεδόνας / Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας.

    Η Ελλάδα θα αναγνωρίζει την υπηκοότητα των γειτόνων πολιτών ως «πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».

    Αλλά πέραν αυτών, μεγάλη σημασία έχει και το γεγονός ότι συμφωνήσαμε οι γείτονές μας στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση να αναλάβουν την υποχρέωση να αφαιρέσουν από το Σύνταγμα τους οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως αλυτρωτική.

    Συγκεκριμένα:

    Απαλείφονται οι αναφορές σε Μακεδονική Μειονότητα, καθώς και στην ανάγκη προστασίας της.

    Αντικαθίσταται το άρθρο για την προστασία των συνόρων με απάλειψη των προβληματικών σημερινών αναφορών.

    Τέλος, αφαιρούνται οποιεσδήποτε έστω και έμμεσα ιστορικές – αλυτρωτικές αναφορές από το προοίμιο του Συντάγματός τους.

    Με τον κ. Ζάεφ καταλήξαμε, επίσης, σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υπογραφή – κύρωση και θέση σε ισχύ της Συμφωνίας.

    Η Συμφωνία, αφού υπογραφεί από τους υπουργούς Εξωτερικών, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή των γειτόνων μας.

    Στη συνέχεια, η Ελλάδα θα υποστηρίξει απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, με την Ε.Ε. στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

    Και ταυτόχρονα θα υποστηρίξει την αποστολή πρόσκλησης από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ για ένταξή της στον οργανισμό.

    Και οι δύο αυτές προσκλήσεις θα τελούν υπό την αίρεση της επιτυχούς ολοκλήρωσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που κατοχυρώνει τη χρήση του ονόματος έναντι όλων.

    Με απλά λόγια, εφόσον η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν ευδοκιμήσει τότε αυτοδικαίως ακυρώνεται η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και δεν εκκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

    Η Ελλάδα, τέλος, θα κυρώσει τη μεταξύ μας Σύμβαση στο ελληνικό κοινοβούλιο θέτοντας την σε ισχύ, καθώς και το Πρωτόκολλο ένταξης των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στη γειτονική χώρα.

    Με τον τρόπο αυτό η χώρα μας διασφαλίζει πλήρως και απόλυτα τα συμφέροντα της και δεν απεμπολεί το σχετικό διαπραγματευτικό της πλεονέκτημα.
    Ελληνίδες, Έλληνες,

    Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η Συμφωνία αυτή αποτελεί μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά και μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία.

    Η Ελληνική Κυβέρνηση υπερασπίστηκε στο ακέραιο όλες τις κόκκινες γραμμές της, όλες τις κόκκινες γραμμές της εθνικής μας θέσης, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

    Το σημαντικότερο, όμως, όλων είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια ιστορική ευκαιρία που αφορά όχι μόνο το έθνος μας, αλλά συνολικότερα την περιοχή μας.

    Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τα Βαλκάνια και τους λαούς μας.

    Κλείνει οριστικά μια διένεξη που υπονόμευσε τον κοινό βηματισμό και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

    Και ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον.

    Ένα παράθυρο αλληλεγγύης, φιλίας και συνεργασίας, ευημερίας και συνανάπτυξης μεταξύ των λαών μας.

    Με τη Συμφωνία αυτή η πατρίδα μας εδραιώνεται ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια και ως πραγματικός πυλώνας σταθερότητας σε μια βαθιά πληγωμένη περιοχή.

    Σε μια περίοδο που χώρες γύρω μας βυθίζονται στον εαυτό τους, χτυπημένες από το μικρόβιο του εθνικισμού, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί και πάλι στα Βαλκάνια, ως η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών.

    Και είμαι βαθιά περήφανος για αυτό.

    Και πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εσωτερικούς υπολογισμούς, σήμερα μπορούμε όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες να είμαστε περήφανοι.

    Όχι μόνο για την ιστορία και την πολιτισμική μας κληρονομιά που με τη Συμφωνία κατοχυρώνουμε, όχι μόνο για το εθνικό μας παρελθόν, αλλά και για το παρόν και το μέλλον μας.

    Μιας ισχυρής Ελλάδας, φάρου πολιτισμού, ιστορίας αλλά και αξιών, μιας Ελλάδας Πυλώνα σταθερότητας στα Βαλκάνια, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Ευρώπη.

    Αυτή την Ελλάδα οραματιζόμαστε και σήμερα κάνουμε ένα ιστορικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

    Σας ευχαριστώ.”

    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

    Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέονται η συμφωνία έκλεισε με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

    Για δεύτερη φορά μίλησαν σήμερα τηλεφωνικά ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ζόραν Ζάεφ για τη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ.

    Μετά το τηλεφώνημα ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

    Θα ακολουθήσει η ενημέρωση των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών και το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού.

    Το διάγγελμα του Ζόραν Ζάεφ προγραμματίστηκε για τις 7.00.

    Νωρίτερα, πάντως, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ έβαλε τρικλοποδιά στη διαδικασία, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να δεχτεί λύση που θα περιλαμβάνει αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας.

    Ο Ιβανόφ πιστεύει πως το να λυθεί το θέμα της ονομασίας μέσω τηλεφώνου και με μια προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο κρατών δεν είναι σοβαρό αλλά ανεύθυνο. Στην ανακοίνωσή του σημειώνει πως η ολοκλήρωση μιας συμφωνίας περιλαμβάνει μια ή και περισσότερες παράλληλες συμφωνίες με βάση το Σύνταγμα της χώρας του.

    Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει αυτή την ώρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

    Δείτε την άφιξη του πρωθυπουργού στο Προεδρικό Μέγαρο

    Τι είπε ο Παυλόπουλος

    «Είναι σαφές ότι η ευθύνη για το αν πραγματικά η γειτονική μας χώρα εννοεί την τήρηση αυτών των προϋποθέσεων που έχουμε θέσει αυτονοήτως εναπόκειται σε εκείνη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ΠΓΔΜ.

    «Εναπόκειται στην ΠΓΔΜ να κάνει πράξη και σε συνταγματικό επίπεδο αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε», επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος στη διάρκεια του διαλόγου που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

    Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για θέματα όπως το Σκοπιανό

    Σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτός από συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, έχει την δυνατότητα εάν κρίνει, να ζητήσει να κάνει ανακοινώσεις ή δηλώσεις ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας για οποιαδήποτε σοβαρή υπόθεση όπως το Σκοπιανό. Υπάρχει όμως μια συγκεκριμένη διαδικασία, ένα χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να τηρηθεί.

    Ο ΚτΒ προβλέπει ότι το αίτημα ενημέρωσης της Βουλής θα πρέπει να το υποβάλλει ο πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Βουλής και εκείνος να το γνωστοποιήσει τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τον προγραμματισμό της συνεδρίασης στους προέδρους των άλλων κομμάτων.

    Οι ανακοινώσεις ή οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού σύμφωνα με το ίδιο άρθρο του ΚτΒ πρέπει να γίνει στην έναρξη οποιαδήποτε συνεδρίασης νομοθετικής ή κοινοβουλευτική εργασίας της Ολομέλειας.

    Οι πρόεδροι των κομμάτων μπορούν και αυτοί να αναπτύξουν τις απόψεις τους για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης ή της δήλωσης της κυβέρνησης.

    Η διαδικασία επίσης προβλέπει ανταπάντηση του Πρωθυπουργού στους πολιτικούς αρχηγούς αλλά και δυνατότητα δευτερολογιών όλων των πολιτικών αρχηγών και τριτολογίας από τον πρωθυπουργό.

    Οι πρώτες πληροφορίες για το τι προβλέπει η συμφωνία:

    Η συμφωνία είναι γραμμένη και στα αγγλικά και στα σλαβικά και εστάλη στον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και εγκρίθηκε. Το όνομα θα είναι Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και στα σλαβικά Severna Makedonija.

    Η γλώσσα θα αποκαλείται μακεδονική, αλλά με την διευκρινηση ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα.

    Οι πολίτες της θα αποκαλούνται Πολίτες της Δημοκρατίας της βόρειας Μακεδονίας. Δηλαδή η Εθνότητα θα είναι citizen of the republic of northern makedonija.

    Θα απαλειφθούν από το Σύνταγμα τους αναφορές που έχουν να κάνουν με την προστασία μακεδονικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνταγματική αναθεώρηση για το erga omnes αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ θα υπάρξει επιτροπή που θα καθορίζει τις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες.

    Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει συμφωνία, με εκείνον να απαντά πως “δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητήσουμε με τον κ. Ζάεφ”.

    ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ

    Το διάγγελμα του Αλέξη Τσίπρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ήδη μαγνητοσκοπηθεί και θα μεταδοθεί στις 19:30 το απόγευμα.

    Προηγούμενη ενημέρωση:

    Τρέχουν με ταχύτητα του φωτός οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό. Η Κυβέρνηση πλέον παραχωρεί το όνομα της Μακεδονίας μας, χωρίς να ερωτήσει τον ελληνικό λαό. Σίγουρα η απάντηση των ψηφοφόρων θα είναι ηχηρότατη όταν φθάσουν οι κάλπες.

    Το μήνυμα που πέρασε και από τα συλλαλητήρια ήταν ένα: Καμία παραχώρηση στο όνομα της Μακεδονίας μας. Καμία παραχώρηση της ιστορίας στους καπηλευτές.

    Τις επόμενες ώρες θα γίνει το τηλεφώνημα του Ζόραν Ζάεφ στον Αλέξη Τσίπρα. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο θέμα της επίλυσης του Σκοπιανού εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες όπως ο Μάθιου Νίμιτς. Και εδώ παίζει ρόλο η διαφορά της ώρας με τις ΗΠΑ. Το τηλεφώνημα είχε κανονιστεί για σήμερα το πρωί, ωστόσο το πρόγραμμα ανατράπηκε και όπως αναφέρουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει πιθανότατα νωρίς το απόγευμα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Α. Τσίπρας θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζόραν Ζάεφ ο Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ και στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στις 19:00 το απόγευμα.

    Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα για τη συμφωνία που θα υπογράψουν οι δύο πλευρές, για την ονομασία των Σκοπίων, συμβολικά, στις Πρέσπες.

    Το Reuters μάλιστα βγάζει και την αποκλειστική του είδηση, καθώς επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης, μεταδίδει πως Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την επίλυση διαφωνίας δεκαετιών σχετικά με το όνομα της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας.

    «Η διαφωνία» σημειώνει το Reuters, «έχει μπλοκάρει τις ελπίδες του μικρού βαλκανικού κράτους να ενταχθεί στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και οι δύο πλευρές είχαν στόχο να επιλύσουν τη διαφωνία πριν τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου».

    Σύμφωνα με το τηλεγράφημα, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να συζητήσουν το θέμα τηλεφωνικά σήμερα.

    «Η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμα και σήμερα» δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.

    Την ίδια στιγμή, άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκοπή Παυλόπουλο, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης, στις 10 το πρωί, σήμερα, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησε άμεση συνάντηση μαζί του, η οποία θα γίνει εντός της ημέρας.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το αίτημα του προέδρου της ΝΔ αφορά στις εξελίξεις στο σκοπιανό.

    Οπως αναφέραμε και ποιο πάνω, η Κυβέρνηση δεν ρωτάει την άποψη του λαού. Αυτά συμβαίνουν μόνο στις Σοβιετίες.

    Σε δηλώσεις του για το Σκοπιανό ο Φ. Κουβέλης, αφού εκτίμησε ότι η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο, πρόσθεσε ότι «η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα. Παρά τις αντίθετες απόψεις τα πράγματα έχουν ωριμάσει, έχει τρέξει παρα πολύ νερό εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από τις ταλαντεύσεις στο πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν».

    Στην ερώτηση για το πώς θα έπρεπε να ψηφιστεί η συμφωνία ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε ότι «συνταγματολογικά θα έλεγα ότι αρκεί η προβλεπόμενη πλειοψηφία αλλά θα ήμουν ιδιαίτερα ικανοποιημένος αν η πλειοψηφία της Βουλής ήταν αρκετά μεγάλη και ευρεία».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    59 Σχόλια

    1. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΠΟΥΣΤΩΝ:Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ,Η ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ,(ΠΛΗΝ ΜΥΚΟΝΟΥ ΦΥΣΙΚΑ)Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ.ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΑΣ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΑΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ(ΕΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΑΛΕΙΦΤΟΥΝ).ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

    2. Ωραια τωρα παμε στο επομενο κολπο.ΕΧΟΥΜΕ ένα καινουργιο κρατιδιο με το ονομα ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      Από κατω εχουμε ένα ΠΑΛΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ που τρομαρα του λεγεται ΕΛΛΑΔΑ και εχει πολλες Επαρχιες που λεγονται ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      ΑΥΤΕΣ τις ΕΠΑΡΧΙΕΣ εδώ και πολλα πολλα χρονακια φροντισε να τις ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΟΤΙ προσφυγοΜΟΓΓΟΛΟΕΙΔΗ από ΑΣΙΑ ΜΕΡΙΑ δηλωνε ΠΟΝΤΙΟΣ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΣ ΚΤΛ ΚΤΛ εκτοπιζωντας τους λιγοστούς πιθανον ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ σε άλλες επαρχιες μεχρι που φτασαμε να μιλαμε για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ με κατοικους 99 τοις εκατο δηλωμένους και περήφανους ΠΟΝΤΙΟΥΣ.
      Από ΚΟΖΑΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΝΤΙΟΙ.
      ΤΙ ΕΙΣΑΙ? ΠΟΝΤΙΟς ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ……
      ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΓΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ….
      Οποτε μην ΑΝΥΣΗΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ.
      Μολις φτιαξουν σε κανα δυο τρια χρονια το οδικο δικτυο στο κρατιδιο της φιλης μας ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
      και μπει στην ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΙΣΠΑΝΟΚΑΤΑΛΟΝΙΚΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΚΑΡΦΙ θα
      εχουμε μια ΕΛΛΑΔΑ μεχρι τα ΤΕΜΠΗ και μια ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
      ΝΕΑ για να μην εχουμε παρεξηγήσεις με το βορεια ανατολικη κεντρικη και δυτικη.Γιατι Αυτές ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΕΠΑΡΧΙΕΣ το λεει και στα ΑΡΘΡΑ που υπογραφει ΤΩΡΑ η ΕΛΛΑΔΑ.
      ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ?Μονον ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ κυριοι ταιριαζει σε τετοιο ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΟΛΠΟ.
      ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΧΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΥΓΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΕΙ ΧΑΙΡΕΤΟΝΤΑΣ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΤΟΥ ΚΩΤΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΘΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ 3 000 000 ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΑΛΛΑ 2 000 000 ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ αλλα 2 000 000 των ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ 1000000 ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟΤΟΥΡΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ 12 000 000 ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΣΥΡΟΚΑΘΕΚΑΡΥΔΙΑΣ 4 000 000 .
      ΣΟΥΜΑ? ΚΑΠΟΥ 25 000 000
      50-50 ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΔΟΞΟ ΝΕΟΒΥΖΑΝΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΠΟ ΣΟΙ.
      ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΗΣΑΝ ΗΔΗ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΑΓΓΟΥΡΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ αλλα εμεις ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ.
      ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ? ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΔΟΞΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΟΙΟΝ ΧΑΛΑΕΙ?
      Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΦΙΛΟ ΜΕ ΙΔΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,
      ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΟΖ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΙΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΙΦΤΙ ΦΙΦΤΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ…..
      ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑΙ…..
      ΕΠΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ 25 000 000 ΒΥΖΑΝΤΙΟΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΚΑΚΕΣ
      ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ 200-300 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΜΙΣΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΙΝΟΥΝ 6-7 ΜΥΡΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΠΑΝΤΕΣ…..
      ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΠΟΛΛΑ……
      ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΥΣ 300 1 ΚΑΙ 2 ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΞΗ …

    3. ο ιβαν το φιλαρακι του τσιπρα, τι λεει για ολα αυτα; απο τη μια σπρωξιμο στον παοκ (για πρωταθλημα} για να τους εχει μαζι τους και απο την αλλη ο διχαστικος του λογος. εχουμε να δουμε πολλα ακομα

      1. Ποιοσ σπρωχνει τον ΠΑΟΚ ρε κομπλεξικε λιγε -10 εφαγε ο ΠΑΟΚ φετος και 10 κεκλεισμενων με 7 δικαστηρια και τον κλεψαν στα χαρτια και στα δικαστηρια το πρωταθλημα επειδη δεν μπορουσαν αλλιως

        Και εχετε τα μουτρα και μιλατε γελοιοι, αιντε απο κει ρε . Μη μιλατε για την Μακεδονια εσεις βρωμοκωλοι, σκατα ελληνες και τουτεστιν σκατα μακεδονες ειστε, ου απο κει σιχαματα

      2. Ο Ιβαν το φιλαρακι του τσιπρα κτλ.

        Τραβα αυτοκτονα να μην τυρανιεσαι

    4. Μόνο και μόνο που καθόμαστε και γράφουμε σχόλια, αντί να βγούμε στον δρόμο μπορεί να καταλάβει κανείς το ποιον της φυλής μας.

    5. ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΑΝΖΑΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ…….. ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΕΛΑΤΕ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ…….. ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΡΕ………… ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ……ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ….

      .ΟΣΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΛΙΓΔΙΑΡΗ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ……..ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ…….
      . ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ….
      .
      ΣΚΑΤΙΑΡΗ……… ΜΑΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΑΚΙ ΣΙΤΑΡΙ.. ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ……ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ….ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ…… ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΜΙΑΣΜΑΤΑ

    6. ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΗΝ ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ….. ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΗΤΗ ….ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΣΟΥ ΔΕ ΘΑ ΛΙΩΣΟΥΝΕ ΕΙΣΑΙ ΓΚΕΙ ΠΑΡΤΙ ΡΕ ΒΡΩΜΟΠΟΥΣΤΡΑ ΣΚΟΠΙΑΝΕ….. ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ…… ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ…
      .. ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ…..ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΠΡΙΕΣ

    7. Ωρε Γιώργο Παπαδόπουλε!!
      Ανοίξτε το τάφο της Αμφίπολης, να αναδειχθεί η αλήθεια!!

    8. οταν υπαρχουν ακομα δηθεν ελληνες που υποστηριζουν ακομα αυτο το ανθελληνικο τομαρι τον τουρκοεβραιο οταν υπαρχουν δηθεν ελληνες που μπροστα στιν κοννομα απο τα πολλα τουριστικα κωλομαγαζα τους που πουλανε κινεζικα και Πακιστανικες ζωνες και συγκεκριμενα στα Χανια και ξεστομιζουν δημοσια και φωναχτα μαλιστα στιν οδο ΣΚΡΥΔΛΩΦ ΠΟΥΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ δεν παν να παρουν και την Πελοποννησο την Κρητη μην πειραξουν μονο……….ΤΗ ψαχνεται πατριωτες ειμαστε φυλη για τα μπαζα

      1. Τα χανια ειναι η σφυγγοφολια των κομμουνιστων και αναρχικων, απο τα χωρια μεχρι τα χανια και γυρω γυρω οι περισσοτεροι ειναι κομμουνια τουρκοσππροι, τι περιμενες δλδ να ακουσεις απο αυτους με τους μιναρεδες της τπυρκοκρατιας στην σπλαντζια και στο παλιο λιμανι.

    9. Δυστυχώς όλοι αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα από το 1981 και μετά ήταν και είναι ξένα μουνοπανα. Κανένας καθαρόαιμος Έλληνας δεν θα χάριζε την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου που είναι ελληνικότατη κ’αυτο το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Και το μεγάλο κακό είναι ότι, όλες, μα όλες της θέσεις κλειδιά στην Ελλάδα της έχουν οι μασόνοι. Αυτοί γαμουν και δέρνουν.
      Αλλά, κάτι μου λέει μέσα μου, ότι, σύντομα κάτι θα συμβεί και θα ξεβρωμίσει ο τόπος.

    10. Μονο με αιμα θα σωθουμε, ουτε εκλογες ουτε τιποτα

    11. ΒΑΡΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΑ, ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ

      1. Δυστυχως φιλαρακο, εχεις δικιο. Οι επαναστατες του πληκτρολογιου. Το ιδιο και σε ολες τις ολισθησεις του Τσιπρα, τρια χρονια τωρα. Καμποσα ποσταρισματα, και τερμα. Δυστυχως δεν εχουμε μελλον….

    12. Ξευτιλα Παυλοπουλε. Καραγκιοζη. Τονε χαιρετας και χασκογελας. Τσουτσεκι, θα ερθει και σενα η ωρα σου

    13. Εσύ που αυτοαποκαλείσαι δημοκράτης είσαι εντελώς ανιστόρητος και βαθειά νυχτωμένος.Η Μακεδονία ήταν μια από τις Ελληνικές πόλεις-κράτη, οι Μακεδόνες ήσαν οπωσδήποτε Ελληνες και η γλώσσα τους Ελληνική, και οι άλλοι ψευτομακεδόνες ήσαν, είναι και θα είναι Σλάβοι. Και όταν λες ότι ο Τσίπρας δεν φοβήθηκε τους Ναζί, άραγε ποιούς εννοείς, μήπως τους ”φίλους” και συμμάχους Γερμανούς, που μας αφάνησαν στον Β παγκ πόλεμο, δεν μας αποζημίωσαν και μας αφανίζουν και τώρα με τα μνημόνια σε συνεργασία με τους αριστερούς ψευτοδημοκράτες και προδότες?! Αυτό για σας είναι μια αχρείαστη προστριβή!!! που μας εξέθετε όπως λες παγκοσμίως και τώρα βέβαια ”λύνεται”, με αυτή δε τη λογική να παραχωρίσουμε και το Αιγαίο, τη Θράκη κλπ για να είμαστε αρεστοί στους ψευτοδημοκράτες, ψευτοσυμμάχους. Και τι είναι το όνομα Μακεδονία για να το παραχωρίσουμε ασυλλόγιστα, από που δηλαδή το κληρονόμησες εσύ, ή οι ψευτοδημοκράτες, ψευτοαριστεροί, μήπως από τη μαμά σας για να το ξεπουλήσετε???!!!

    14. Μουνοπανο κοντε, εχεις μπλεξει ασχημα. Α ρε μαλακες Ελληνες, δωσατε εξουσια στους απογονους του ΕΑΜ, που θελανε να δωσουνε τη Μακεδονια στους ξενους, και το καταφεραν. ΥΓ: Προβατα, ετοιμαστειτε για διορισμους και χαρτζηλικακια και επιδοματα, γιατι αλλιως δε θα βρει ουτε της πουτανας που τον γεννησε την ψηφο…..

    15. ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    16. Γιατί δεν είμαστε στο Σύνταγμα από τώρα τη περιμένουμε.

      1. περιμένω τα σουβλάκια μου να έρθουν πήγαινε εσύ και κοίτα να δεις αν έρχομαι..

    17. ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ Η ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΕΛΙΚΑ?

      ΣΕΙΡΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ Η ΘΡΑΚΗ,ΗΠΕΙΡΟ,ΝΗΣΙΑ,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ.

      ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ? ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ?

    18. Ο Αλέκος δεν κάνει για πρωθυπουργός, όμως αυτό το θέμα έπρεπε να λυθεί εδώ και 25 χρόνια. Τα σκόπια είχαν αναγνωρίσει ως Μακεδονία 140 χώρες, μόνο εμείς δεν τους έχουμε αναγνωρίσει. Μια σωστή συμφωνία πρέπει να στηριχθεί απο όλες τις δυνάμεις.

      1. Μουσκαρε, οταν εχεις το πλεονεκτημα του βετο στο Βουκουρεστι, δεν πα να την αναγνωρισει και ο Θεος ο ιδιος; Εσυ εχεις το πανω χερι. Τωρα το εχασε ο μπαγλαμας που ψηφισες. Μηρυκαστικο

    19. Τώρα έχει Μουντιάλ, με την Μακεδονία θα ασχολούμαστε;

    20. ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΖΩΔΙΟ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ

    21. ΑΛΗΤΗ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΡΑΨΕ ΗΔΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΙΧΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ.

    22. ολοι οι ΝΑΝΟΙ εξω απο τα λαγουμια ΤΟΥΣ. ΝΑΝΟΙ ΦΡΑΠΕΔΑΔΕΣ ΓΡΕΕΚΣ

      1. ΝΑΝΟΙ=ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΛΟΥΒΕΣ…ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΚΛΑΝΙΑΡΗ!ΜΙΑ ΖΩΗ ΝΕΚΡΟΣ ΗΣΟΥΝ..ΤΩΡΑ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ?ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΙ ΣΥ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΙΣΛΑΜΟΛΑΓΝΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΑ ΜΥΑΛΑ!

    23. Οι προδότες στην αγχόνη. Ξεφτιλισμένοι!!!!!

    24. ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ,ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΩΡΑ??????

    25. Δηλαδή το πρόβλημα του τσιπρα ειναι αν τα Σκόπια θα μπουν στην ΕΕ. Ενταξει οποίος κατάλαβε καταλαβε.τα λεφτα ειναι Πολλά

    26. Πως μπορεί ο Παυλόπουλος να φέρει τον τίτλο “Πρόεδρος της Δημοκρατίας” σε κάτι που δεν υπάρχει,
      η σύγχρονη επιστήμη δεν μπορεί να το αντιληφθεί.
      Κατά τ’ άλλα πανωλεθρίαμβος:
      Ο αγωνιστής που θα έσχιζε τα μνημόνια, ανεγνώρισε Μακεδονία που δεν έχει σχέση με την αρχαία.
      Και Μακεδόνες που είναι Σλαύοι, αναγνώρισε ο αγγλομαθής που “ξέρει” και πολύ καλή Ιστορία.
      Και Μακεδονικά που είναι σλαύικα αναγνώρισε ο αγγλομαθής.
      Ο Παυλόπουλος είναι ασφαλώς βέβαιος ότι κανένας δεξιός δεν θα είχε καταφέρει τέτοιο “θρίαμβο”.
      Ο Λαός μας πλέον, όχι μόνο από άρθρα 86 στο Σύνταγμα και νόμους περί ευθύνης υπουργών των “δημοκρατικών δυνάμεων” θα ξέρει, αλλά και από “Μακεδονικούς” θριάμβους θα “μεθύσει”.
      Σε αυτούς που “έσχισαν” τα μνημόνια και υπογράφουν τα πάντα θα οφείλει και αυτούς τους “θριάμβους”.

    27. Μπράβο !!!!!!! Τέτοιους πολιτικούς με αποφασιστικότητα χρειάζεται η Ελλάδα. Δεν φοβήθηκε ούτε τους ναζί ούτε κανέναν άλλο και έβγαλε την Ελλάδα από μια αχρείαστη προστριβή που την εξέθετε παγκοσμίως και έριχνε νερό στο μύλο του εθνικισμού. Μπράβο κύριε Τσίπρα, θα σας ψηφίσω στις επόμενες εκλογές.

      1. Να κοπουν τα ξερα σου απ τον πατο μαζι με ολους αυτους τους αλητες σαν κι εσενα

      2. Περιτο να σου πω οτι εισαι και ‘συ και η Τσιπρινα σου δυο πουλημενα παλιοπουσταρια του Σορος.ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ.

      3. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΣ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗΣ ΒΡΕΦΟΦΑΓΟΣ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΚΤΗΝΟΒΑΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΔΝ ΠΑΕΙ ΡΕ ΖΩΟ ΟΡΘΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ…ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΟ ΞΥΠΝΑ…ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΦΡΕΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΕΙΣΟΝ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ ΚΙΟΛΑΣ?ΤΙ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΥΡΑΔΙΣΤΑΝ

    28. ρε βλημα πρωθυπουργε της συμφορας αργοτερα αυτοι { η βορεια μακεδονια} θα θελουν να την ενωσουν με την {νοτια μακεδονια} τι θα γινει τοτε χαμενε και γιατι δεν προτεινες να ονομασουν αυτην την χωρα ( ΒΟΡΕΙΟ ΤΣΙΠΡΑΝΙΣΤΑΝ) για να ησυχασουν ολοι γιατι σωνει και καλα πρεπει να εχει το μακεδονια μεσα δεν σε πονηρευει εσενα και την συμμορια σου αλλα απο πουλημενα τομαρια σουργελα τι να περιμενει κανεις

    29. Τσιπρας με την υποσημειωση προδοτης τπυ εθνους των Ελληνων

    30. αλήτη τσίπρα …ΑΝΙΑΤΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ σε εσένα και στά παιδιά σου …ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ ΠΡΟΔΟΤΗ

    31. πω,πω,πω τώρα να δεις πως θα ξεσηκωθούν τα πρόβατα θα ξεχυθούν να διαδηλώνουν έξω από την βουλή κακίε τσίπρα γιατί το έκανες αυτό ??? μπα “ουτεαυτο” θα γίνει απλά θα συνεχίσει ανεπηρέαστα η ζωή τον προβάτων βελάζοντας όπως “πανταχαλαρα” και ήρεμα βόσκοντας ωραίο παχύ νεοταξικό χορταράκι ποτισμένο με το φάρμακο της λήθης !! ρε ζώα ξυπνάτε πια !! ποτε θα γίνει το ντού στην “κολοβουλη” να τους κυνηγάμε ??? ένας μόνον θα πάει εγώ κι ο κούκος ??? γιατί μέσα από το fb δε κανονίζει κόσμος μια φορα αντί να πάει σε ποδόσφαιρο και μουντιάλ και όλα αυτά που που γίνετε πανικός να γίνει και για την χωρα κάτι παρόμοιο !!!

    32. Ελπίζω αυτό το μουνοπανο να δικαστεί καποτε για εσχάτη προδοσια

    33. ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ…..ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ….καραμανληδες, παπανδρεου, σημιτης, σαμαρας, τσιπρας, παυλοπουλος, καμενος, γεννηματα, θεοδωρακης, νεοιεραρχες, δημαρχισκοι και φερεφωνα δημοσιογραφισκοι…..απο το 74 και μετα η γενια του πολυτεχνειου, οι ενοικοι της λεσχης μπιλντεμπεργκ, οι δουλοι των μασωνικων στοων οι ξενοδουλοι προδοτες με την συνδρομη του εβραικου συμβουλιου, της αμερικανικης πρεσβειας και του τουρκικου προξενειου καταφεραν να εχουν την εξουσια αυτης της χωρας και να παιζουν τα πιονια που τοποθετουσαν στις κυβερνησεις οπως ηθελαν….ο λαος στην αρχη γλυκαθηκε με τα ευρω που μοιραζαν με το τσουβαλι τα ξενα κεντρα για να μας σπρωξουν στην καλη ζωη και στην καλοπεραση…εδω και 8 χρονια μας εριξαν στην χειροτερη οικονομικη κριση χειροτερη και αν βγαιναμε απο πολεμο….στοχος η εξαθλιωση η υποταγη ο αφανισμος του Ελληνικου Εθνους….μες την φτωχεια μας πιστεψαν πως δεν θα ξανασηκωσουμε κεφαλι…μες την εξαθλιωση μας πιστεψαν πως θα ξεπουλησουν εκτος απο την περιουσια του εθνους και την Ιστορια μας….ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ…ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ….ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ γιατι αν πεσει τμημα της Ελληνικης επικρατειας εχει πεσει η ΕΛΛΑΣ….Βγηκαμε στους δρομους-φωναξαμε-μαζικα, σηκωσαμε τα λαβαρα, τραγουδησαμε τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ και τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ…μας απαξιωσαν, μας υποτιμησαν και μας χλευασαν….ΤΩΡΑ ΘΑ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ…ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΟΒΗΘΗΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ…………ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ…………….

    34. ο λαος ποτε θα κλειδωσει αυτα τα ρομποτ της νεας ταξης πραγματων στην φυλακη να δουμε !!!!!!!!!!!!!

    35. Καλά μας κάνουν…Παθητικά τους κοιτάμε οι ΜΑΛΑΚΕΣ….ΟΙ ΝΑΖΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ…Η ΑΔΟΛΦΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ…

      ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ..

      ΡΑΓΙΑΔΕΣ….

    36. Πάει και η Μακεδονία μας. Μετά σειρά έχει η ΘΡΆΚΗ και το ΑΙΓΑΊΟ ε Τσίπρα ?

    37. Ψοφα ρε πουστόπαιδο να ησυχάσουμε! ΨΟΦΑ! Κανένας άλλος πολιτικός δεν μίσησε την Ελλάδα όσο εσύ! ΆΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΟΓΛΑΝΙ!

    38. Οι συριζαίοι ισχυρίζονται ότι εφ όσον τα Σκόπια θα λέγονται Βόρεια Μακεδονία,ντε φάκτο θα υφίσταται και η Νότια Μακεδονία η οποία είναι φυσικά η ελληνική.Η γλώσσα των σκοπιανών θα ονομάζεται μακεδονική ως προκύπτουσα από την νέα ονομασία του κρατιδίου και όχι ως την αρχαία μακεδονική-δωρική διάλεκτο όπου είναι ιστορικά κατοχυρωμένη ως αρχαιοελληνική.Το μεγάλο αγκάθι για το μέλλον είναι αν θα βρεθεί κάποιος βαρβάτος ηγέτης,προερχόμενος από μία εκ των δύο Μακεδονιών,που θα επιδιώξει να τις ενώσει.Εκεί τα πράγματα θα περιπλακούν πολυ…

      1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ … ΚΙ ΕΣΥ .. ?? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ?? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ.. ΑΦΟΥ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .. ? ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ?? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ … . ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΑΡΙΟ.. ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΑΛΛΟΝ. .. ΑΥΤΟΣ Ο ΚΛΟΥΝ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ.. ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΟΥΤΕ ΝΕΚΡΟΣ ΔΕ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.. ΝΑ ΦΥΓΕΙ.. ΑΛΛΙΩΣ ΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ… ΙΣΩΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΛΕΟΝ…..

    Comments are closed.